10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | VaporizR 3 op afstand bestuurbare auto

{ Review } | VaporizR 3 op afstand bestuurbare auto

Soms krijg je van de pakketjes waarvan je zelf niet kunt wachten om ze uit te proberen. Toen de VaporizR 3 werd bezorgd kon ik zelf dan ook niet wachten om hem even snel zelf te testen voordat de jongens thuis kwamen uit school. Snel pakte ik hem uit, blij verrast door de aanwezigheid van batterijen in de doos. Ik ben zo’n moeder die nooit batterijen in huis heeft, ze gaan zo snel op. Dit doet Nikko goed en kunnen vele bedrijven een voorbeeld aannemen. De batterijen dienen voor de afstandsbediening. De auto zelf werkt op accu. Twijfel: ga ik eerst laden of kan ik al even snel een rondje gaan uitproberen? De volgende verrassing was dat ik gewoon al snel een rondje kon gaan rijden want de accu was al deels opgeladen. Ik voelde me weer even kind, zo spelend in de tuin met de VaporizR 3. Tijd om hem te gaan laden zodat de jongens er mee aan de slag kunnen.

De VaporizR 3 op gladde ondergronden

‘S middags ging de heren ermee aan de slag. Na even oefenen had met name onze Senn (6) direct door hoe het werkte. Eerst probeerde hij het binnen uit. Je merkt wel dat de VaporizR 3 hier niet voor gemaakt is. Het is lastig om hem binnen goed te besturen. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor buiten op de stoep, misschien dan juist weer door de ongelijke tegels? Het is lastig om hem recht te houden. Op het gras gaat het allemaal stukken beter. Dan heeft hij veel meer grip en is dan meer wendbaar. We zijn vooral ook onder de indruk van de snelheid die deze auto heeft.

review VaporizR 3 op afstand bestuurbare auto

Op naar het bos

De VaporizR 3 is een amfibie voertuig. Dit wilden we zelf zien! Na even een uurtje aan de lader te hebben gehad vertrokken we richting het bos waar een ven bij is. Gewapend met een schepnet, je weet immers nooit of een product ook doet wat hij hoort te doen 😉 Vinz (8) ging los met de VaporizR 3. Waar ik als moeder dacht ‘ah nee doe voorzichtig, straks is ie kapot’, ging de VaporizR 3 in het bos en in het water helemaal los! Bergjes gaat hij met gemak op. Los zand is geen probleem.  De afstand tussen auto en afstandsbediening verrast ons. De VaporizR 3 kan een behoorlijk stuk bij je vandaan zijn en reageert nog. Bij de op afstand bestuurbare auto’s die we tot nu toe hebben gehad moesten we erachter aan rennen.

review VaporizR 3 in bos

De afstandsbediening

De afstandsbediening voelt wat licht en goedkoop aan. Het zou mooier zijn geweest als deze wat robuuster zou zijn geweest zoals de auto zelf. De afstandsbediening is niet zoals we gewend zijn. Door middel van de 2 knoppen die op de afstandsbediening zitten bedien je of de linker-as of de rechter-as. Doordat je deze afzonderlijk van elkaar kunt bedienen is stunts maken met deze auto erg goed te doen. Met name de 360 graden stunts spins gaat de VaporizR 3 makkelijk af. Maar deze manier van besturen maakt het goed door bochten rijden wel weer lastiger.

review VaporizR 3 water auto

Go or No Go

De VaporizR 3 is een stoere robuuste op afstand bestuurbare amfibie voertuig. Op gladde ondergrond, zoals binnen of stoep vinden wij de auto wat minder presteren. Hier is hij in onze ogen niet voor gemaakt. Maar wil je crossen op een grasveld, in het zand of door het water dan is dit zeker een must-have. Daar doet de auto gewoon wat hij hoort te doen met gemak.

De VaporizR 3 heeft een oplaadbare accu. Wat wij een groot voordeel vinden gezien het feit dat zulke auto’s batterijvreters zijn. Het nadeel is dat de accu niet echt héél lang meegaat. Als je 20 minuten voluit bent gegaan met de VaporizR 3 is de accu leeg.
Al met al, vinden wij de VaporizR 3 een GO. Onze heren hebben er al veel plezier mee gehad en rijden er elke dag mee!

bestuurbare auto

VaporizR 3 Facts

  • Leeftijd: 8 tot 12 jaar
  • Maximale bedieningsafstand: 40 meter
  • Maximale snelheid: 15 km/h
  • Speelduur: 15 – 20 minuten
  • Adviesprijs: € 59,95 en hier te koop

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van VaporizR 3 op Pinterest bewaren ♥

VaporizR 3 is een op afstand bestuurbare auto voor kinderen tussen de 8 tot 12 jaar. Dit voertuig kan zelfs door water, zand en gras. Lees de review hier.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.