6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ review } | Sunny Day van Ludicorn

{ review } | Sunny Day van Asmodee

Een leuk, simpel en tactisch spelletje voor tussendoor: dat is volgens ons Sunny Day. Ik vertel in je in dit artikel hoe Sunny Day werkt en wat wij er van vinden.

Sunny Day speluitleg

De speluitleg is vrij simpel. De bedoeling bij Sunny Day is dat je plaatjes compleet probeert te maken. Op iedere tegel staan vier halve afbeeldingen en iedere speler krijgt twee van deze tegels. In het midden leg je voor het spel begint 30 tegels in een rechthoek neer. Deze leg je willekeurig neer: je hoeft nog geen plaatjes compleet te maken.
Bepaal wie er begint en dan is het de beurt aan de eerste speler om een plaatje compleet te maken. Je mag alleen een tegel aanleggen als je er een plaatje mee compleet kunt maken. Zodra je een plaatje compleet hebt gemaakt door jouw tegel neer te leggen, mag je aansluitende tegels aan de tegel die jij zojuist neergelegd hebt pakken. Maar…wel alleen de tegels die grenzen aan een plaatje dat jij compleet gemaakt hebt! En dat mag alleen met de tegels die elkaar met een zijde raken en dus niet met tegels die diagonaal liggen.

{ review } | Sunny Day van Asmodee

Zodra je de aangrenzende tegels gepakt hebt, mag je daarmee aan je slag in je eigen persoonlijke puzzelruimte. Deze maak je gewoon voor je op tafel. Je gaat proberen om hier zoveel mogelijk figuren ook weer compleet te maken. Aan het einde van het spel tellen alle complete figuren namelijk als punten!

De tegels hebben aan alle vier de zijden een deel van een figuur. Je kunt dus meerdere figuren compleet maken door één tegel aan te leggen. Dat levert jou weer meer tegels op voor je persoonlijke puzzel.

Het spel is af zodra de stapeltjes met tegels op zijn en je je laatste tegels hebt aangelegd. Dan is het tijd voor de puntentelling.

Extra punten

Voor twee figuren kun je extra punten verdienen als je ze compleet maakt. Dat gaat om het zonnetje en om het ijsje. Zodra je een van deze twee figuren compleet maakt, mag je een fiche trekken. De fiches zijn 0, 1 of 2 punten waard. Aan het einde van het spel mag je deze punten optellen bij je persoonlijke puzzel punten.
Diegene met de meeste punten is de winnaar!

review Sunny Day van Asmodee

Go or No Go

Sunny Day is een makkelijk en kort spel dat we vooral leuk vinden om tussendoor te spelen. We spelen meestal wat moeilijkere spellen die wat langer duren (zoals Colt Express), maar er zijn natuurlijk veel kinderen die juist daarop afhaken. Voor hen is Sunny Day een leuk en laagdrempelig spel. We geven Sunny Day een Go!

Sunny Day Facts

  • Leeftijd: 6 tot 9 jaar
  • Speelduur: 10 – 15 minuten

Lees ook: ZooMemo

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.