1 jaar 2 jaar 3 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Stick-O Forest Friends Set

{ Review } | Stick-O Forest Friends Set
Mary-Lou

Heb je een dreumes in huis? Dan heb ik, in de vorm van Stick-O, misschien wel een mooie cadeautip voor jou. Stick-O is magnetisch constructie speelgoed speciaal voor kleine kinderen. Samen met Sem ging ik aan de slag met de bosvriendjesset.

Stick-O

De set bestaat uit 16 onderdelen en met die onderdelen kun je aan de slag om allerlei figuren te maken. Omdat het om de bosvriendjesset gaat moet je denken aan een leeuw, bloem, vogel, eekhoorn en dergelijke.

magneet speelgoed Stick-O

Magnetisme

Net als Magformers, werkt ook Stick-O door middel van magnetisme. Het magneet is vrij sterk zodat ook de kleintjes die er mee spelen mee uit de voeten kunnen. Ze kunnen echt spelen met de figuren die ze maken zonder dat alles uit elkaar valt.

magneet speelgoed Stick-O

Spelen met magnetisme

De onderdelen zijn bontgekleurd en liggen, zoals ik kon zien, fijn in de hand van Sem. Sem is op dit moment twee jaar en speelt graag met constructiespeelgoed. Zo bouwt hij minimaal eens per week een stofzuiger van bouwsteentjes waarna hij al “zuigend” door de kamer heen vliegt. Jammer voor mij dat het niet echt is. 🙂

Op zich zijn de figuurtjes makkelijk te maken. In het boekje staan heel veel voorbeelden, maar hij vindt het nog een beetje lastig om de foto’s precies na te bouwen. Wel lijkt hij nu uit zijn hoofd te weten hoe je bijvoorbeeld een bloem maakt.

review magneet speelgoed Stick-O

Go or No Go

Het maakt mij ook helemaal niks uit: hij heeft er duidelijk plezier in. Als moeder word ik ook blij van Stick-O. Het is vrolijk, stevig en daagt kinderen uit om hun fantasie te gebruiken. Als ze wel iets nabouwen, spreekt het hun ruimtelijk inzicht in. Hoe maak ik van de spullen die voor me liggen hetzelfde als op dat platte plaatje?

Ook kinderen die bij ons komen spelen, gaan graag aan de slag met de magneetjes. Wat dat betreft is het uitnodigend speelgoed. Tot slot vind ik het erg fijn dat je alles na het spelen gewoon makkelijk kunt opbergen in de doos. Heel fijn om zulk speelgoed gewoon in de spelletjeskast weg te kunnen zetten. Alles bij elkaar opgeteld levert dat een mooie score op voor Stick-O: Go!

magneet speelgoed peuter

Stick-O facts

  • Leeftijd: vanaf 18 maanden
  • Originele titel: Stick-O Forest Friends Set
  • Inhoud: magnetisch constructiespeelgoed
  • Adviesprijs voor de Forest Friends set: vanaf €24,95. Stick-O heeft vele sets en is te koop via bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Stick-O Review op Pinterest bewaren ♥

magneet speelgoed voor peuters

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.