10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Pokémon Sword en Shield

pokemon shield spel populairste Nintendo Switch games 2019

Pokémon Sword en Shield is de nieuwste Pokémon game en in dit artikel lees je onze review van deze game. Pokémon Sword en Shield is getest door Daan en Jesse van 9 jaar.

Pokémon Sword en Shield

Net zoals Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee komt ook deze game in tweeën. Je kunt dus kiezen voor de Sword of de Shield versie. De game is sinds 15 november 2019 uit. Je gaat in deze game een reis door Galar maken, een grote regio met diverse omgevingen. Denk aan de bossen, bergen vol sneeuw en het platteland en steden. In Galar kom je natuurlijk tijdens je reis veel Pokémon en mensen tegen waar je mee kunt praten of battlen.

Geen Ash en Pikachu

Qua look en feel is deze game heel anders dan Pokémon Let’s Go Pikachu. De visuals zijn heel anders: ik sta er van te kijken hoe mooi alle beelden zijn in deze Pokémon Sword en Shield game. Ook speel je hier niet met Ash en Pikachu, ook wel eens verfrissend! In de game zitten sowieso veel nieuwe Pokémon die ik nog niet eerder gezien heb. Daan en Jesse wel overigens, wat inhoudt dat er inderdaad minder Pokémon van het eerste uur in zitten. Je kunt dan ook niet alle Pokémon die er bestaan vangen in deze game. Dat zou ook wel knap zijn, aangezien het er inmiddels ruim duizend zijn.

Scorbunny, Grookey en Sobble

Het avontuur begint wel klassiek: je speelt een jongen of meisje dat Pokémon fan is en je krijgt de keuze uit drie start Pokémon om mee te beginnen. Een vuurtype, een grastype of een watertype: Scorbunny, Grookey en Sobble. In deze game draait het allemaal om gevechten in stadions en de grote huidige kampioen verslaan. Dit blijkt de grote broer van jouw beste vriendje, waar jij mee op avontuur gaat.
Het vangen van Pokémon onderweg werkt ook zoals we gewend zijn: je kunt vechten met een Pokémon en deze verzwakken, zodat je hem kunt vangen. Door te battlen met andere Pokémon, worden je eigen Pokémon sterker en hoger in level. Hierdoor kun je onderweg sterkere Pokémon dus ook verslaan.

Niet continu battlen in Pokémon Sword en Shield

Naast Pokémon kun je ook items op de grond vinden of bijvoorbeeld besjes uit bomen schudden waar je later mee kunt koken voor je Pokémon. Gezellig!
Wat ik verder een enorme verbetering vind aan deze game ten aanzien van Let’s Go is dat je niet zomaar hoeft te battlen. Bij Let’s Go gebeurde het nogal vaak dat je per ongeluk tegen een Pokémon aan liep, of andersom, en dan kon je niet anders dan vechten met die Pokémon. Terwijl je soms gewoon simpelweg van A naar B wilde lopen. Deze ‘random encounters’ zijn er nu uit gehaald. Je wordt nu eerst namelijk gewaarschuwd dat er een Pokémon in je buurt zit door middel van een uitroepteken. Als je er op afloopt, kom je bij de Pokémon en kun je vechten. Maar je kunt er dus ook voor kiezen om weg te lopen.

spel

Nieuwe features

In Pokémon Sword en Shield zitten veel nieuwe features. Je kunt je Pokémon tevreden houden door, zoals al eerder benoemd, voor ze te koken. Ook kun je verzamelde items aan je Pokémon geven. Het is even testen welk item goed werkt voor je Pokémon.
Ook kun je Pokémon fokken als je mannetjes en vrouwtjes hebt. Leuke toevoeging ook weer! Verder zitten er nog veel meer nieuwe features in, vooral leuk voor jou om te gaan ontdekken!

Online spelen

Je kunt ook online spelen in Pokémon Sword en Shield, maar het hoeft niet. Je kunt tegen anderen battlen via een online game module. Je kunt hiet trouwens ook Pokémon ruilen met elkaar. Voor Daan en Jesse verder niet interessant, maar voor de volwassen spelers wel kan ik me voorstellen.
Overigens kun je wel samen met vrienden spelen als zij ook online kunnen spelen. Maar Pokémon Sword en Shield is geen multiplayer game in de vorm van met z’n tweetjes op de bank, ieder een Joy-Con en samen door het spel heen wandelen.

review Pokémon Sword en Shield

Dynamax

Ook is er een Dynamax optie in het spel. In de Galar-regio heeft men een geheimzinnige kracht ontdekt die Pokémon kan laten groeien naar een veel grotere en sterkere versie van zichzelf. Deze Dynamax-optie kunnen Pokémon-trainers eens in de zoveel tijd gebruiken. Daarnaast komt het ook voorbij in gevechten met Gymleiders. Het werkt verder simpel: je kiest je Pokémon en laat hem een Dynamax-aanval doen. De Dynamax-animatie start, je Pokémon wordt groter en hij of zij voert een aanval uit die het doelwit aan de overkant vrijwel altijd in een keer uitschakelt, tenzij die Pokémon zelf ook al Dynamaxed was. Je vindt deze Dynamex Pokémon ook door de wereld heen, bij paars verlichte stenen. Je kunt ook hier met computergestuurde trainers spelen of met echte trainers (online).

review Pokémon Sword en Shield

Go or No Go

Pokémon Sword en Shield speelt gemakkelijk weg, ik merk dat Daan en Jesse zo een uur verder zijn als ze aan het spelen zijn. Nadeel voor de kinderen is dat de game Engelstalig is. Niet gesproken Engels trouwens, maar geschreven. Ze moeten regelmatig vragen wat de bedoeling is of wat er staat. Soms kom je ook niet verder als je niet doet wat er staat, en dan is het toch wel essentieel dat je Engels kunt of iemand bij je hebt die kan vertalen.
De graphics zien er te gek uit, het is zeker een mooie game en we geven Pokémon Sword en Shield dan ook een GO!

Pokémon Sword en Shield Facts

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Pokémon Sword en Shield op Pinterest bewaren ♥

Review van Pokémon Sword en Shield. Is deze game leuk voor kinderen van 8, 9 of 10 jaar en ouder? In deze review lees je wat wij vinden van de Pokémon game


Lees ook de volgende Nintendo Reviews:
Animal Crossing New Horizons

Nintendo Labo
The Stretchers
DC League of super pets

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.