10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Minecraft bordspel Builders & Biomes

review Minecraft bordspel Builders & Biomes

Heb jij een Minecraft fan in huis? Dan is dit spel ECHT een aanrader voor jullie! Daan en Jesse zijn geen ultieme Minecraft-fans overigens: ze spelen het wel eens. Ook dan is het Minecraft bordspel nog steeds écht een aanrader, want het is simpelweg gewoon een heel leuk spel! In deze review lees je alles over Minecraft Builders & Biomes.

Speluitleg Minecraft bordspel

Voordat je aan het Minecraft bordspel begint, moet je echt wel even goed de speluitleg lezen. Het spel is niet moeilijk, maar je moet wel even door hebben hoe het werkt. Er zitten namelijk een aantal fasen in het spel per fase vindt er een puntentelling plaats. Ik vertel je hier de Minecraft bordspel spelregels.
Zodra je alle tegels goed neergelegd hebt en de blokken in een vierkant klaar staat, kunnen jullie beginnen. Alle vier de spelers beginnen in het midden van het ‘speelbord’. Tijdens je beurt heb je twee acties die je mag uitvoeren. Er zijn meerdere mogelijkheden om uit te kiezen:

 • De bovenwereld onderzoeken: Je kunt met je figuur 0, 1 of 2 stappen zetten over het bord en daarmee kaarten die nog dicht liggen open draaien
 • Tegen monsters vechten: Je kunt vechten tegen de Minecraft monsters die op bouwkaarten staan
 • Een wapen pakken: Je kunt een wapen oprapen die je later kunt gebruiken wanneer je een monster uitdaagt
 • Blokken pakken: Je kunt bouwstenen pakken
 • Bouwen: Je kunt een bouwkaart pakken en bouwen

Tijdens je beurt mag je dus twee acties kiezen en je mag niet twee keer dezelfde actie uitvoeren. De bedoeling van het spel is dat je per fase zoveel mogelijk punten haalt. Dit ga je doen door je eigen bouwkaart zo slim mogelijk te bouwen en daarmee zo veel mogelijk punten te behalen. Maar hoe behaal je punten?

speluitleg Minecraft bordspel

Punten halen in het Minecraft bordspel

 • In fase 1 behaal je punten door zoveel mogelijk dezelfde soorten biomes aan elkaar te bouwen. Je kunt sneeuwtegels, woestijntegels, bergtegels en bostegels bouwen. Hoe meer van dezelfde soort biomes je aan elkaar legt, hoe meer punten. Daarnaast is er nog een verschil in hoeveelheid punten per tegel. Zo is een sneeuwtegel het meeste punten per tegel waard en een bostegel het minste. Maar…er zijn minder sneeuwtegels is het spel en dus lastiger te krijgen. Daarnaast betaal je vaak ook meer grondstoffen (blokjes) om een sneeuwtegel te bouwen.
 • In fase 2 haal je je punten door te letten op de soorten bouwmaterialen die je bouwt. Dit zijn hout, zand, steen of obsidaan. Deze staan met een kleine afbeelding op dezelfde tegels afgebeeld als biomes. Ook hier geldt: hoe meer dezelfde bouwmaterialen aan elkaar grenzen, hoe meer punten. En ook hier geldt: het ene bouwmateriaal is lastiger om te bouwen dan het andere omdat het beperkter beschikbaar is en de bouwkosten kunnen dus hoger zijn.
 • In fase 3 scoor je punten door de types die je bouwt. Je kunt kiezen voor decoratie, woonhuizen, dierverblijven of bruggen. Hoe meer van dezelfde soort aan elkaar grenzen, hoe meer punten.
review en uitleg Minecraft bordspel

Tijdens het spelen kun je ook op een andere manier nog punten behalen. Zo kun je punten scoren wanneer je lastigere bouwtegels bouwt of sterke monsters verslaat.
Daarnaast zijn er monsters met andere speciale eigenschappen. Zo heb je een monster waarbij je een extra actie uit mag voeren binnen je beurt, maar ook monsters die ervoor zorgen dat aan het einde van het spel nog bonuspunten gescoord kunnen worden.

speluitleg Minecraft bordspel

Wanneer start een puntentelling

Een puntentelling start wanneer een bepaalde laag van de blokkenstapel helemaal weg is. Zoals aangegeven staan alle bouwblokken in een vierkant van vier lagen. Zodra de bovenste bouwlaag helemaal weg is, start de eerste puntentelling (Fase 1). Zodra de tweede laag is start puntentelling fase 2 en wanneer laag drie weg is, start puntentelling fase 3 en eindigt ook het spel.

review bordspel blokken bouwen

Go or No Go

Het Minecraft bordspel is een leuk en tactisch spel. Je kunt elkaar best in de weg zitten door bijvoorbeeld dezelfde soorten tegels te bouwen. Maar daarbij moet je natuurlijk niet je eigen doel uit het oog verliezen. Wij vinden Minecraft Builders & Biomes écht een heel leuk spel en het krijgt dan ook zeker een GO!

regel bouwen ravensburger

Minecraft Builders & Biomes Facts

 • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Speelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: Vanaf 9 jaar
 • Type spel: tactisch / denkspel
 • Adviesprijs: € 35,99 en online te koop!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Minecraft Bordspel Builers & Biomes op Pinterest bewaren ♥

Review en speluitleg minecraft bordspel

Lees ook: Maak leuke Minecraft traktaties

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.