10 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | MAGFORMERS Politie- en Brandweerset

{ Review } | MAGFORMERS Politie- en Brandweerset
Mary-Lou

Het is eigenlijk best gek dat ik met drie kinderen nog niet veel constructiespeelgoed in huis heb. Tot dusver waren we vooral bekend met bouwsteentjes. We hebben daar in één klap drie nieuwe ervaringen aan mogen toevoegen: MAGFORMERS, CLICFORMERS en Stick-O. Deze merken constructiespeelgoed komen allemaal uit de stal van Gymworld Inc en zal ik de komende tijd afzonderlijk reviewen. In dit artikel review ik samen met Bas MAGFORMERS. De Politie- en Brandweerset om precies te zijn.

MAGFORMERS Politie- en Brandweerset

Magnetisch constructiespeelgoed

MAGFORMERS werkt op basis van magnetisme. Met de magneten kun je verschillende onderdelen aan elkaar klikken en zo 2D én 3D figuren maken. Er zijn basissets waar je random figuren mee kunt bouwen, maar ook speciale themasets. De set die wij hebben getest is zo’n speciale set.

MAGFORMERS Politie- en Brandweerset

MAGFORMERS Politie en Brandweerset

Deze set bestaat uit een aantal driehoekjes, vierkantjes en rechthoekige vormen. Alles in de themakleuren donkerblauw en rood. Daarnaast zitten er in de doos ook wat losse elementen zoals twee speelpoppetjes, een propeller, wielen en een megafoon. In totaal zijn het 26 stuks. En hiermee kun je maar liefst 20 modellen maken. Denk aan een politie pick-up truck, een politie bus, politie helikopter, ambulance en brandweerwagen.

magneetspeelgoed review

Bouwen met MAGFORMERS

Bas is net vier jaar en is niet alleen gek op alle voertuigen, maar hij heeft een zwak voor reddingsvoertuigen in het bijzonder. Deze set is geschikt voor 3 jaar en ouder en daarmee helemaal aan hem besteedt. De instructies zijn natuurlijk alleen nog niet te begrijpen voor hem. Hier heeft hij ons voor nodig. Vooral papa is degene die samen met hem iets bouwt, waarna hij er mee speelt. Een topteam is het!

MAGFORMERS review

Go or No Go

Ik ben in positieve zin verrast door MAGFORMERS. Dit constructiespeelgoed is niet alleen leuk voor kinderen, maar spreekt ook hun ruimtelijk inzicht aan. Ik heb echt een zwak voor spelend leren speelgoed. De allerkleinsten zullen alleen met het resultaat spelen terwijl de oudere kindjes samen met een ouder zullen moeten bouwen. Uiteindelijk zullen ze ook zelf iets kunnen maken door de gebruiksaanwijzing te volgen.

Daarmee kom ik meteen ook bij de kanttekeningen; ik vind persoonlijk dat de bouwinstructies wel duidelijker hadden gekund, maar dat kan ook met mijn gebrek aan ruimtelijk inzicht te maken hebben. 😉 Verder kun je niet met alle bouwsels even goed spelen. De helikopter bijvoorbeeld leent zich hier niet goed voor, terwijl de ambulance daar wel stevig genoeg voor is.

Maar al met al verdient de Politie- en Brandweerset van MAGFORMERS zeker het GO stempeltje. Het idee van de magneten is leuk en werkt goed. Met deze set van slechts 26 onderdelen kun je behoorlijk wat kanten op. Los van het thema vinden de jongens (ik heb er nog één van bijna drie) het leuk om mee te spelen. Hierbij laten zij zich niet per sé leiden door het thema, maar is het magnetisme alleen al genoeg voor veel plezier.

magnetisch speelgoed

MAGFORMERS facts

  • Leeftijd: vanaf 3 jaar
  • Originele titel: MAGFORMERS Amazing Police & Rescue Set
  • Inhoud: magnetisch constructiespeelgoed
  • Adviesprijs: 39,99 en te koop via bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van MAGFORMERS op Pinterest bewaren ♥

Maak kennis met MAGFORMERS, CLICFORMERS en Stick-O. Deze merken constructiespeelgoed komen allemaal uit de stal van Gymworld Inc. Lees de reviews hier!


Meer magnetisch speelgoed zien? Bekijk hier een review!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.