10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } het spel Rat Attack voor 2 spelers

{ Review } het spel Rat Attack

Rat Attack is een leuk, uitdagend spel voor twee spelers vanaf acht jaar. De bedoeling is dat je ervoor moet zorgen dat jouw voorraden zoveel mogelijk bij elkaar gezet worden en dat de ratten jouw specerijen niet af kunnen pakken! Of wij dit spel ook leuk vonden, lees je in deze review.

De verpakking

De doos is niet overdreven groot, maar wel erg kleurrijk. De afbeelding wekt je nieuwsgierigheid wat goed is, want dan wil je het ook gelijk gaan spelen. In de doos vind je de spelregels samen met 45 tegels en 40 fiches die dienen als punten.

review het spel Rat Attack

Speluitleg Rat Attack

Het doel van het spel is dus om jouw voorraad zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen en er voor te zorgen dat er geen ratten in de buurt van jouw specerijen komen. Tegelijkertijd probeer je er natuurlijk voor te zorgen dat je tegenstander geen grote voorraad aan kan leggen. Het spel werkt met tegels. Leg je twee specerijen van jouw kleur (rood of groen) bij elkaar, dan krijg je één punt. Leg je er drie bij elkaar, dan krijg je twee punten. Je mag ook op een hoger niveau spelen, door bijvoorbeeld een tegel op een andere tegel te leggen en zo een rat te blokkeren. Wanneer er drie ratten van jouw kleur in het spel zijn, heb je verloren. Zijn alle tegels op? Dan heeft degene met de meeste punten het spel gewonnen.

review het spel Rat Attack

Go or No Go

Wij vonden het spel nog best wel ingewikkeld in het begin. Ik heb de spelregels meerdere malen doorgenomen met mijn dochter, maar ik vond de regels niet fijn lezen. Vaak was het voor mijn dochter niet echt duidelijk wat ze nou wel of niet mocht doen met haar tegel, en hoeveel punten ze zou krijgen. We gaan dit spel zeker nog wel een keer spelen, maar of het bij haar favoriete spellen komt betwijfel ik.

Rat Attack Facts

  • Leeftijd: 8 tot 12 jaar
  • Aantal spelers: 2 spelers
  • Speelduur: 10 – 15 minuten
  • Adviesprijs: € 19,95 en online te koop bij bol
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.