16 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Escape Room The Game 2 Spelers Editie

Review Escape Room The Game 2 Spelers
Joyce

Ik ga graag naar escaperooms. De spanning, de puzzels, dingen uitzoeken. Je kan mij er zo blij mee maken. Van de 10 keer ben ik nu al 9 keer ontsnapt. En over die ene keer dat ik niet ben ontsnapt, ben ik het nog steeds niet eens. Die kamer zat zo slecht in elkaar. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik een echte escaperoom fan ben, maar nu ik kinderen heb, is het moeilijker om samen met mijn man erheen te gaan. Hoe gaaf is het als je dezelfde ervaring gewoon bij je thuis kan beleven? Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik Escape Room The Game 2 Spelers Editie mocht gaan testen.

Review Escape Room The Game 2 Spelers

De inhoud van Escape Room The Game 2 Spelers Editie

In de doos zit een hint decoder, een hintboek per avontuur, een introductiespel en twee avonturen. Verder heb je de app op je telefoon nodig of de chrono decorder uit het basisspel. Erg fijn dat je ook de app kan gebruiken, want zo hoef je niet eerst het basisspel aan te schaffen. Om kennis te maken met de speelwijze van de escape room games, zit er een introductiespel in. Erg handig, want zo kun je er rustig in komen. Het spel duurt maar 15 minuten en geeft je het gevoel dat je de andere twee spellen ook moet kunnen voltooien.

De Escape Room app

Op de app kan je het spel aantikken dat je wil spelen. Daarna kan je er ook voor kiezen om een spannend muziekje tijdens het spel aan te zetten. De eerste keer heb ik dat maar niet gedaan, maar de tweede keer wel. Dit zorgde er bij mij voor dat het spel gelijk een stuk spannender werd. Gek wat een muziekje met een mens kan doen.

Zodra je het spel start, komt de decoder en de daarbij horende sleutels in het beeld. Ligt alles klaar? Dan kan je de tijd starten. Ik merk dat ik tijdens het spelen regelmatig op mijn telefoon kijk om te zien hoeveel tijd ik nog heb. Doen jullie dat ook? Gelukkig ligt er pen en papier klaar, zodat ik genoeg dingen kan opschrijven.

Teamwork

Zoals de titel al zegt, speel je dit spel met zijn tweeën. Je wint samen of je verliest samen. Samenwerken is het allerbelangrijkste tijdens dit spel. Vaak vul je elkaar aan en dat maakt dit spel erg leuk. Ik ben vaak van de dingen opschrijven en verbanden bekijken. Dus de pen en het kladboek liggen vaak bij mij in de buurt. Regelmatig raak ik gefrustreerd omdat ik dingen niet zie of vastloop, maar de hints zorgen ervoor dat je weer verder komt. Pfff, dag frustratie.

Nóg twee avonturen

Heb je het introductiespel gespeeld? Dan heb je de keuze om één van de twee avonturen te gaan spelen. Allebei een ander niveau. Prision Island is de makkelijkste van de twee. Je hebt een uur de tijd om het zwaar bewapende eiland af te komen. Ik ga niet te veel verklappen, maar hij is zeker het spelen waard. Mad House is moeilijker. Je vriendin is opgesloten in een krankzinnige-gesticht en jij gaat haar eruit halen. Het was echt randje en een aantal keren ging er een minuut af omdat het antwoord fout was…. maar we hebben het gered!

Go or No Go

Als echte game room liefhebber vind ik dit een echte go. Ondanks dat je thuis zit, creëert dit spel toch de spanning die je ook voelt in een echte game room. De muziek op je telefoon maakt het helemaal af. Dankzij de tips heb je een grote kans om het spel te winnen. Ook vind ik het erg fijn dat je vooraf het introductiespel kan spelen. Zo kom je er weer even in en begrijp je de speelwijze beter. Dit zorgt ervoor dat je de andere twee avonturen makkelijker kan oplossen. Drie spellen die zeker de moeite waard zijn om te spelen! Het spel heeft niet voor niks de prijs “Speelgoed van het jaar 2019” gewonnen in de categorie 18+.

Escape Room The Game 2 Spelers Editie Facts

  • Leeftijd: vanaf 16 jaar
  • Speelduur: 60 minuten
  • Aantal spelers: 2
  • Adviesprijs: € 14,95 en hier te koop

Trouwens, Als je met het hele gezin (dus ook kinderen) Escape Room wil spelen, dan kun je aan de slag met Escape Room Jumanji Familie Editie.
Een andere optie is het spel Unlock! 
en tot slot hebben we nog de puzzel variant: Escape Room the Game – Puzzle Adventures: Secret of the Scientist

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.