10 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Coöperatief bordspel Red Peak

{ Review } | Coöperatief bordspel Red Peak

Jullie avonturier en je tent door de jungle heen leiden én niet bedolven worden onder de lava: dat is het doel van het bordspel Red Peak! In dit coöperatieve spel werk je samen om te overleven en om uiteindelijk in jullie bootje te vluchten van het eiland vol lava. In deze review lees je de speluitleg van het Red Peak bordspel en we laten natuurlijk weten of we dit spel een go of een no go vinden.

Als je begint met Red Peak dan kun je kiezen uit twee verschillende kanten van het bord. De ene kant zonder extra illustraties is voor de eerste keren dat je speelt aan te raden. Wanneer je al wat vaker gespeeld hebt, is het leuk om de andere kant van het bordspel te spelen. Hier moet je verplicht bepaalde vakken op het bord raken met je avonturier en daarnaast kun je hier extra bonussen op leggen.

Speluitleg bordspel Red Peak

Je avonturier en de tent zet je op de startplek, dat is in de buurt van de vulkaan. Red Peak werkt met twee fases: de dag en de avond.

De dagfase

Tijdens de dag-fase is het de bedoeling om je een weg door de jungle te banen. Dit doe je door wegen te bouwen met elkaar. Iedere speler krijgt een aantal kaarten met daarop drie bouwmaterialen. Om wegen te bouwen heb je deze bouwmaterialen nodig. Maar…je mag maar 1 bouwmateriaal gebruiken van de kaart. Dus heb je voor een weg bijvoorbeeld een mes, een touw, een zaklamp en een tas nodig? En heb jij een kaart met een zaklamp, een touw en een drinkfles? Dan mag jij voor deze weg alleen óf jouw touw óf jouw zaklamp inzetten. Een andere speler moet dus kijken of hij of zij ook een kaart heeft met een materiaal.
Of jullie samen met elkaars kaarten een weg kunnen bouwen door de jungle, overleg je in de dagfase. Maar…daar heb je niet zomaar zoveel tijd voor dan je wil: er loopt een zandloper. Deze loopt 1.5 minuut. Binnen deze tijd moeten jullie dus zoveel mogelijk wegen bouwen. Maar pas op: als je verkeerd overlegt en je kunt een weg helemaal niet bouwen, dan moet je avonturier terug naar de laatste goed gebouwde weg.

Review Coöperatief bordspel Red Peak

De avondfase

Zodra jullie klaar zijn met het bouwen van de weg(en) in die 1.5 minuut, wordt het avond. De avonturier is alvast vooruit gegaan tot en met de laatste tegel die jullie gebouwd hebben overdag. Het is nu tijd dat jullie tentje mee gaat, tegen voor tegel. Met de tent haal je vervolgens de beloningen op én kijk je of de lava zich verder verspreidt en jullie komt achtervolgen. Op iedere weg-tegel staat namelijk of je beloningen krijgt en of je een lava tegel neer moet leggen. Beloningen kunnen bijvoorbeeld zijn: een jokerfiche (die je in kunt zetten voor ieder willekeurig gereedschap), extra wegentegels die jullie kunnen gaan bouwen of een bootje waar jullie uiteindelijk mee gaan vluchten.
Naast de beloningen ga je ook kijken of de lava dichterbij komt. Zo ja, dan leg je dit aantal lavategels richting jullie gebouwde weg door de jungle. Het kan zijn dat je een lavategel met ‘+1’ trekt: dan moet je een extra lavategel leggen. Daarnaast kun je ook geluk hebben en trek je een tegel die je niet aan de lavastroom hoeft neer te leggen.

Als jullie nu niet binnen de 1.5 minuut een weg hebben gebouwd of nog niet helemaal klaar waren, krijg je een tijd waarschuwing. Mocht je drie keer te laat klaar zijn, dan kan het zijn dat je moet boeten: er komt een extra lavategel bij.

Review Coöperatief bordspel Red Peak

In je bootje!

Het is dus belangrijk dat jullie zo snel mogelijk door de jungle heen komen en dit kan alleen door goed samen te werken. Zodra je bij het strand komt, hoef je alleen nog maar in de boot. Ook hier heb je bepaalde materialen nodig, dus let erop dat je deze op het einde een beetje probeert te sparen of dat je genoeg jokerfiches hebt om die hier in te zetten.
Als jullie de boot bereikt hebben zonder dat de lava over de tent heen gegaan is, hebben jullie gewonnen! Mocht de lava wel over je tentje heen gaan, dan hebben jullie het helaas niet gered.

samen spelen spel

Go or No Go

Het bordspel Red Peak vinden wij leuk omdat het een coöperatief spel is en dat brengt altijd best wat rust in huis hier. Geen gedoe over wie er wint: je wint met z’n allen, of niet. Aangezien ze hier nogal competitief ingesteld zijn, is dit best relaxed. We vinden het leuk dat je het spel aan twee kanten kunt spelen: dat zorgt ervoor dat het afwisselend blijft. Red Peak krijgt van ons een go!

Red Peak Facts

  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Speeltijd: 20 minuten
  • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
  • Adviesprijs: € 26,99 en online te koop

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van bordspel Red Peak op Pinterest bewaren ♥

Review bordspel Red Peak


Lees ook: Review van coöperatief spel Menara 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.