Puzzels

{ Review } | 3D puzzel L.O.L. Surprise & Frozen II 3D puzzel

review 3D puzzel L.O.L. Surprise & Frozen II 3D puzzel

Met de donkere dagen voor de deur is puzzelen natuurlijk dé bezigheid bij uitstek. Met de nieuwste 3D puzzels van Ravensburger is je kind tijden zoet en houdt hij of zij er ook nog eens een super toffe decoratie aan over. Wij testten voor jullie Olaf en de prachtige L.O.L. surprise pennenhouder.

review 3D puzzel L.O.L. Surprise & Frozen II 3D puzzel

Voor de fans

De uitstraling van de beide puzzels is super vrolijk en voor fans van deze karakters natuurlijk onwijs aantrekkelijk. Een vrolijke Olaf in je slaapkamer of zo’n gave pennenhouder op je bureau, dat ziet ieder kind wel zitten!

Zo ook mijn oudste zoon van acht, alhoewel hij zich bij de sneaker wel even afvroeg wat hij daarmee moest. Dat alles voor zowel jongens als meisjes moet kunnen is hier nog niet helemaal doorgedrongen, maar het kan natuurlijk zeker wel. Wie van puzzelen houdt beleeft net zoveel plezier aan Olaf als aan de sneaker en uiteindelijk is het in elkaar zetten toch het allerleukste gedeelte.

olaf puzzel echte

Zweten geblazen

Vol enthousiasme gingen we aan de slag met Olaf (54 stukjes). Ik ben dol op deze vrolijke, aandoenlijke sneeuwpop en de 3D versie ziet er ontzettend leuk uit. Vooral de lieve haarsprietjes maken hem helemaal compleet; om van te smelten!

Smelten deed mijn zoon ook al gauw, maar dan van frustratie. Oeps. Beetje verkeerd ingeschat. Voor deze puzzel is echt heel veel geduld en inzicht nodig. Heeft je kind dit niet dan is het vooral een frustrerend proces waar de lol al snel vanaf is.

Uiteindelijk nam ik het dus zelf maar over en ook voor mij was het zweten geblazen. Ik had nooit eerder een 3D puzzel gemaakt en logisch inzicht is zeker niet mijn sterkste punt dus dit was een behoorlijke kluif. De instructies zijn heel beknopt en Olaf mist wat stevigheid die de sneaker gelukkig wel heeft.

puzzelen voor kinderen 8j aar

De aanhouder wint

Opgeven is natuurlijk geen optie en dus kreeg ik ook Olaf zover dat hij er bijna uitziet zoals we willen. De onder- en bovenkant aan elkaar krijgen is me echter nog steeds niet gelukt. Voor kinderen vanaf 8 jaar is deze puzzel volgens ons echt nog erg lastig, maar als het wel lukt is het resultaat wel echt super leuk.

Echt lol met L.O.L. Suprise

Verder dus met de L.O.L. sneaker (108 stukjes) want daar was ik natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar. En wonder boven wonder zat deze met een half uurtje in elkaar. Ook hier moet je het stellen zonder instructies, maar omdat je een stevige basis hebt waar de puzzelstukjes op bevestigd worden ben je al snel een eind op weg. Alles past perfect in elkaar en blijft, in tegenstelling tot Olaf, heel goed zitten. Het design is lekker stoer met mooie kleuren en echt helemaal perfect voor hippe meiden. Zeker de moeite waard!

Ook erg leuk: deze sneaker is er voor de fans ook in deze Frozen II variant.

review leuke puzzels uitdagend

Go or No Go

3D puzzels zijn wat mij betreft een geweldig leuk cadeau voor de komende feestdagen. Super leerzaam en een prachtige oefening in geduld, motoriek en logisch inzicht. Een mooi cadeau dus dat stiekem ook nog eens heel leerzaam is. Wel voor kinderen met veel geduld die wel van een uitdaging houden.

Facts

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze 3D puzzels op Pinterest bewaren ♥

Met de donkere dagen voor de deur is puzzelen natuurlijk dé bezigheid bij uitstek. Met de nieuwste 3D puzzel van Ravensburger is je kind tijden zoet.

Lees ook: Ravensburger ‘String it’ 3D Glow in the dark
en 3d puzzel raket!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.