Sinterklaas Voeding en gezondheid

{ Recept } | Hoe bak je een pepernotencake

{ Recept } | Hoe bak je een pepernotencake

De Sinterklaastijd is aangebroken. Tijd voor de gezellige momenten met je gezin en familie. Tijd om ongegeneerd te genieten van veel lekkers. Wij weten daar thuis wel raad mee. En iets zelf gemaakt is altijd lekkerder. Vorig jaar maakten we een chocolade plaat en pieten koekjes. Dit keer een pepernotencake. Graag vertel ik jullie ons recept.

recept Hoe bak je een pepernotencake

Wat heb je nodig voor de pepernotencake?

  • een pak boerencake mix (lekker makkelijk 😉)
  • 200 gram margarine
  • 4 eieren
  • 4 theelepels speculaas kruiden
  • pepernoten (gewone en/of chocolade)
  • reep witte chocolade
  • Mixer
  • Kom
  • cakeblik

Volg de aanwijzingen op het pak boerencake mix. Oftewel verwarm de oven voor op 160 graden. Begin dan met de boter te mixen. Breek 4 eieren, let op de schilletjes. Voeg deze toe samen met de cakemix. Mix het 1 minuut tot een glad beslag.

Voeg dan de speculaas kruiden toe. En daarna wat pepernoten. Ik heb op gevoel een bepaalde hoeveelheid er in gedaan. Gewone pepernoten en pepernoten met een chocolade laagje. Deze roer je met een spatel er doorheen. Als dat is gedaan doe je het beslag in een cakeblik. Dit moet 60-70 minuten in de oven. Ligt een beetje aan je oven. Bij mij was een uurtje genoeg.

Versier je pepernotencake

Voor de garnering van de cake heb ik pepernoten verkruimeld. Smelt de witte chocolade. Dit kan au bain-marie. Als de cake klaar is en is afgekoeld kan je de witte chocolade er over heen gieten. En leg meteen de pepernoot kruimels boven op de chocolade! Dan blijven ze goed plakken.

recept pepernotencake

De cake is ontzettend lekker! Het was voor ons een uitprobeersel die erg goed is gelukt. De pepernoten die in de cake zitten zijn zacht geworden maar door de garnering bovenop krijg je toch nog een heerlijke bite. Je kinderen kunnen bij dit recept gemakkelijk mee helpen. En ze kunnen ook heel goed stiekem tussendoor smikkelen van al dat lekkers. Veel plezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit recept voor pepernotencake op Pinterest bewaren ♥

Dit pepernotencake recept is echt een aanrader als je een lekkere cake met pepernoten wil maken voor Sinterklaas. Lees dit stap-voor-stap recept.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.