Reistips Vakantie in Europa

Op vakantie met een ander gezin

Op vakantie met een ander gezin

Op vakantie is het altijd leuk als de kinderen vriendjes maken, soms lukt dit wel en soms niet. Maar wat als je gewoon samen met je vriendjes op vakantie gaat door samen met een bevriend stel met kinderen op vakantie te gaan.
Zo hebben onze vrienden ook twee kinderen in dezelfde leeftijd en mijn vriendin en ik wilden graag eens met z’n allen op vakantie.
Wij gingen samen op vakantie met een ander gezin buiten de grote vakanties om omdat onze kinderen toen nog niet op school zaten.
Dit is ons enorm goed bevallen!

Afspraken maken als je samen op vakantie met een ander gezin gaat

Wel is het natuurlijk noodzakelijk om goede afspraken te maken om zo je eigen grenzen te bewaken.
Zo was bij ons een afspraak dat wij na de lunch allemaal onze eigen gang konden gaan i.v.m. dutjes van de kinderen en ouders! Haha..  Natuurlijk hadden wij ook onze eigen hotelkamer. Ook zouden wij het aangeven als wij een keer iets voor onszelf wilden doen, want het is natuurlijk voor iedereen vakantie en je wilt wel genieten in plaats van verplicht iets doen.

Waar ga je dan naar toe?

We wisten al direct dat we naar een hotel wilden. Voor de kinderen werd het direct een hotel met lekker veel zwem gelegenheid.
We hebben lang gezocht en zijn uiteindelijk bij Turkije uitgekomen.
Onze bestemming werd een all-inclusive hotel in Kusadasi, Aqua Fantasy. Op de foto stonden erg veel glijbanen en dit leek ons perfect! Ook genoeg eetgelegenheden voor de mannen, ook belangrijk. Genoeg afleiding en variatie voor iedereen. Ook hadden we geen zin om elke middag en avond op zoek te gaan naar een restaurant waar de kinderen waarschijnlijk ook niet alles zouden eten en voor de kinderen een ijsje of snackje tussendoor is ook wel erg wenselijk. Onze keuze viel dus al snel op het all-inclusive, vooral veel gemak voor de mama’s.

Hoe verloopt de reis dan?

We zijn met onze eigen auto’s naar het vliegveld gereden. Wel achter elkaar aangereden naar Schiphol want ja, we moeten toch dezelfde kant op en zo ben je er op hetzelfde tijdstip. De kinderen waren door het dolle heen om samen op vakantie te gaan. Het inchecken ging eigenlijk best vlot, want ze waren heel zoet aan het spelen.
De kinderen hebben in het vliegtuig heerlijk naast elkaar gezeten, samen spelletjes gespeeld en hun snoepjes gedeeld. Mijn vriendin had kleine cadeautjes meegenomen voor alle kinderen en zo waren ze continu met iets nieuws aan het spelen, kleine boekjes/ spelletjes/ iets lekkers. Ook hadden we de tablets bij. De jongsten hebben nog een dutje gedaan met de papa’s. Ideaal!
Wij hadden als ouders zo een rustig reisje en wij zagen onze kinderen enorm genieten, ze vermaakten zichzelf enorm goed samen.

Apart eten of gezamenlijk?

Vanwege het all-inclusive beleid hebben we ervoor gekozen om samen de maaltijden te eten. Je gaat immers ook naar hetzelfde plekje toe om te eten, dus waarom moeilijk doen. De kinderen vonden het geweldig om samen te eten en wij vonden het ook erg gezellig. Doordat ze van elkaar zagen wat zij aten werden ze zelfs nog wel eens gestimuleerd om eens wat anders te eten. Er was veel meer vermaak aan tafel doordat je met meer bent. Echt heel erg gezellig.

Dagindeling

In de ochtend werden de kids ongeveer rond hetzelfde tijdstip wakker, we hadden app contact of iedereen wakker was en als dit het geval was gingen de kindjes elkaar ophalen. De hotelkamers lagen naast elkaar dus dit was super simpel. We trokken onze zwemkleding al aan en namen de nodige speelgoedjes en zwembanden direct mee.
Na het ontbijt gingen wij namelijk door naar het zwembad of strand. Tot aan de lunch waren de kinderen echt wel zoet met zwemmen en spelen. Je bent altijd wel aan het kletsen. De ene keer als stel samen even tijd saampjes, de andere keer was  ik was met mijn vriendin lekker aan het bijkletsen en ook de mannen hadden het dan samen gezellig. Dit wisselde vanzelf wel af, hier hadden we niet echt afspraken over. Na de lunch deden de jongsten samen vaak een dutje met de papa’s en kozen mijn vriendin en ik er wel eens voor om nog even samen met de oudste kids lekker nog te zwemmen of naar het strand te gaan voor wij ook even tijd voor onszelf namen. De mannen vonden het wel erg fijn om nog even een dutje te doen een boek te lezen of iets anders voor zichzelf, na een uurtje of 2 kwamen wij dan ook op de kamer. Want ook de oudsten hadden wel baat bij een beetje rust. We spraken dan weer gezamenlijk af voor het avondeten. Na het avondeten was het tijd voor het entertainment. Soms waren de jongste kids nog fit genoeg om mee te gaan en waren we met z’n allen. Op avonden dat de jongsten op tijd naar bed wilden, liepen de mannen terug naar het hotel om lekker tv te kijken o.i.d., dan zaten wij met de oudsten gezellig mee te swingen op de muziek en te kijken naar de shows.  Ook hebben wij als vriendinnen samen een avondje voor onszelf genomen voor een Afrikaanse thema avond, lekker een drankje en een dansje. De mannen hebben zo samen ook een activiteit gedaan, die zijn erop uit geweest met de jetski.

Dagje weg

Ik had zelf bedacht dat we best als gezin een dagje weg konden gaan op onszelf als daar behoefte aan was. Maar omdat we in de middag en avond onze tijd samen hadden en alles zo gemoedelijk verliep met onze vrienden was dit absoluut niet nodig! Het was juist gezellig om samen een dagje naar het centrum te gaan om te shoppen en ook zijn we een dag naar het waterpark geweest. Zo konden wij ook samen als stel even zwemmen terwijl zij op de kinderen aan het letten waren en andersom.

Voor herhaling vatbaar?

Wij voelden ons absoluut niet beperkt in onze mogelijkheden tijdens deze gezamenlijke vakantie. We hebben alles gedaan wat wij wilden en meer! Wij hebben genoeg tijd zowel samen als apart gehad. Ook de kinderen waren heel enthousiast over deze vakantie en wilden het nog wel een keer! Ik denk dat omdat de kinderen in dezelfde leeftijd zaten en wij dus ook hetzelfde “ritme” hadden, de kinderen echt een klik hebben samen en wij als stelletjes ook, dit zo goed verlopen is bij ons.
Dit gaan we dan ook zeker nog een keer doen. Nu alleen nog een nieuwe gezamenlijke bestemming vinden, maar dat komt vast wel goed!!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze tips voor op vakantie met een ander gezin op Pinterest bewaren ♥

Op vakantie is het altijd leuk als de kinderen vriendjes maken, soms lukt dit wel en soms niet. Maar wat wel kan: op vakantie met een ander gezin!

Lees ook; Wintersport tips voor kinderen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Met de kids op wintersport: 6 praktische tips - Go or No Go
    5 februari 2020 at 18:32

    […] Wintersport met kinderen is ontzettend leuk. Je bent actief en sportief bezig en je kinderen leren er veel van. Maar om de vakantie echt te laten slagen, moet je goed voorbereid zijn. Het is dus belangrijk dat je alvast nadenkt over hoe jij de vakantie gaat aanpakken. Deze 6 tips helpen je om beter voorbereid op skivakantie te gaan met de kids. Ga je met een ander gezin samen? Lees dan ook deze tips nog even. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.