Attractieparken Kerstvakantie Vakantie in Europa Vakantie in Nederland

Met kinderen op vakantie in de kerstvakantie

Met kinderen op vakantie in de kerstvakantie

De kerstvakantie heeft voor mij altijd iets magisch. Je ziet overal mooie verlichting, we vieren Sinterklaas, Kerst én Oud en Nieuw en we kunnen allemaal even gaan genieten van elkaar omdat we een paar dagen vrij zijn. In dit artikel laat ik je mooie locaties zien waar je met kinderen naar toe kunt voor een vakantie in de kerstvakantie. Denk bijvoorbeeld aan Kerst vieren in Disneyland, of Oud en Nieuw vieren op een vakantiepark.

Op vakantie in de kerstvakantie met kinderen

Op vakantie tijdens de Kerst

Wat mij betreft met stip op nummer 1; kerst vieren in Lapland. Ontzettend uniek en waanzinnig mooi. Overal sneeuw, fakkels langs het wandelpad, glühwein, verse broodjes en natuurlijk het noorderlicht. En als jullie van skiën of snowboarden houden zit je hier natuurlijk ook goed! De bungalows zijn sfeervol en je kunt ook huisjes boeken met een sauna en een open haard. Heerlijk na een dag lang op de skipistes geweest te zijn. Echt een beleving om nooit meer te vergeten, voor jong en oud.

Ook in Zuid-Limburg is het tijdens de kerst haast magisch te noemen. Met een beetje geluk ligt er sneeuw, wat het heuvellandschap natuurlijk nóg mooier maakt. Ook zijn er veel parades en kerstmarkten te vinden, veelal op bijzondere locaties, maar bijvoorbeeld ook mooie wandelingen en culinaire plekken waar je geweest moet zijn!

En dan natuurlijk Disneyland Parijs. Voor mij is het nog steeds een droom maar ooit vier ook ik mijn kerstdagen daar. Nu is Disney natuurlijk sowieso al magisch, maar denk je eens in dat er tijdens de kerstdagen een reusachtige kerstboom staat, ontzettend veel kerstlampjes en verschillende decoraties? Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende shows en omdat het een speciaal jaar is voor Mickey, staan er ook veel verrassingen op de planning voor hem!

Voor wie van shoppen houdt tijdens de kerst is Londen een ontzettend goed idee. Overal verlichting, decoraties en de meest mooie etalages in de verschillende warenhuizen. In Londen wordt er bovendien echt naar kerst toegeleefd. Er is rond die periode dan ook van alles te beleven. Je kunt een bezoek brengen aan Winter Wonderland in Hyde Park en luisteren naar de Christmas Singers op Trafalgar Square.

Ga je toch liever voor een vakantiepark? Ook dat kan ontzettend leuk zijn natuurlijk. De meeste parken hebben een speciaal kerstarrangement, er zijn verschillende kerstactiviteiten en je kunt de kerstmarkten in de buurt bezoeken. Zowel Landal, CenterParcs als Roompot heeft speciale aanbiedingen.

Op vakantie met Oud en Nieuw

Attractieparken met Oud en Nieuw

Oud en Nieuw vier ik toch het liefst thuis, met mijn gezin, familie en vrienden. Maar toch zou ik ook wel eens oud&nieuw op een andere plek willen vieren. En gelukkig zijn er genoeg plekken waar dan uit gekozen kan worden!

Bij de Efteling kun je het nieuwe jaar spectaculair ingaan. En zeg nou zelf; hoe gaat is het om het in de Efteling te vieren? Overal mooie lichtjes, verschillende winterse attracties, entertainment en ontzettend mooi vuurwerk. Wanneer je een ticket koopt voor oud&nieuw kun je om 19:00 uur naar binnen. Het park sluit om 1:00 uur. Maar er zijn ook dinerarrangementen en natuurlijk kun je ook overnachten. Wanneer je dit laatste doet, kun je tijdens je verblijf onbeperkt genieten van de Winter Efteling.

En ook bij Slagharen kun je oud&nieuw vieren! Eerst de hele dag Winter Slagharen beleven, daarna lekker eten en genieten van het entertainment om vervolgens het nieuwe jaar samen in te gaan.

Vuurwerkvrije vakantieparken

Maar ook met oud&nieuw kun je natuurlijk kiezen voor een vakantiepark in Nederland. Vrijwel alle parken zijn gewoon open, er is verschillend entertainment en alles is mooi versierd. Je kunt het ook combineren met de kerstdagen natuurlijk, en zo een paar dagen langer blijven. Zijn jullie geen fan van vuurwerk? Landal heeft een aantal vuurwerkvrije vakantieparken waar jullie ook heen kunnen gaan. Gewoon lekker de rust opzoeken en het nieuwe jaar in gaan zonder het geknal van het vuurwerk. Bij de meeste parken mogen ook huisdieren mee, zodat die niet bang en alleen thuis zitten.

Groots vieren!

En voor wie echt groots wilt dromen is er natuurlijk altijd nog Oud en Nieuw vieren in New York. Ik denk dat dit voor veel mensen wel een echte droom is. Voor mij persoonlijk niet; veel te druk en veel te veel mensen. Maar het ziet er wel altijd heel erg mooi uit moet ik toegeven. Er zijn veel feesten en ceremonies te vinden, de beroemde New Year’s Eve Ball Drop op Times Square en je kunt zelfs op oudejaarsavond een boottocht doen! Je kijkt uit over Manhattan, krijgt om 12 uur champagne en je kunt natuurlijk genieten van het mooie vuurwerk. Er zijn verschillende boten, de één met een DJ, de ander met een diner, maar wel allemaal met een open bar.

Tot zover deze ideeën voor een vakantie in de kerstvakantie met kinderen. Welke vakantie heeft jouw voorkeur?

Wil je op vakantie in de kerstvakantie met je kinderen? Heerlijk er even tussenuit met het gezin? Lees hier de mooiste locaties om heen te gaan.


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.