Creatief & Knutselen Sinterklaas

Knutsel een Spijkerbord Piet voor Sinterklaas

Knutsel een Spijkerbord Piet voor Sinterklaas
Rosie

De Sinterklaasperiode is dan toch echt in ons huis aangebroken. De verlanglijstjes worden gemaakt, kleurplaten worden uit de kast gehaald, de ideeën voor mooie tekeningen voor op het raam worden (door mama) gemaakt en ook de dagen worden weer afgeteld totdat de Sint met zijn Pieten in Nederland komt. Ik vind dit altijd ook weer een mooie periode voor leuke knutsels in huis. Deze keer werd het een Spijkerbord Piet!

Knutsel een Spijkerbord Piet voor Sinterklaas

Knutselen voor Sinterklaas

Ik hou veel van knutselen, al heb ik er tegenwoordig niet veel tijd meer voor. Of eigenlijk moet ik zeggen: ik néém er tegenwoordig niet veel tijd meer voor. Boven op onze speelkamer heb ik sinds 1,5 jaar een knutselkast staan van 3,90 meter lang, met in totaal 120 lades. We hebben er toen 150 km voor moeten rijden, maar het is de kast meer dan waard! Dit is een kast waar echt álle knutselspullen in kunnen liggen. Netjes, opgeruimd en overzichtelijk, aangezien ik op elke lade een label heb geplakt met wat erin zit. Af en toe ga ik samen met mijn dochter (4 jaar) kijken wat er in de lades ligt en bedenk ik er een knutsel bij. Een paar dagen geleden zagen wij MDF plankjes in een lade liggen. Ik heb er eerlijk gezegd nooit echt iets mee gedaan, maar toch bewaard want je weet nooit wanneer het van pas komt.

zwarte piet met spijkers maken

Spijkerbord Piet knutselen

Na wat meer lades te hebben bekeken kwam ik ook nog kleine spijkertjes tegen en een heleboel wol. Ik wist eigenlijk al snel wat ik daarmee kon gaan maken: een spijkerbord van Sinterklaas of Piet. Op internet ben ik op zoek gegaan naar een (borduur) kaart van Piet en kon ik beginnen! Toen ik eenmaal klaar was met het spijkerbord vond mijn dochter de Piet ontzettend mooi geworden, maar ze was vooral erg trots op mij dat ik niet op mijn vingers had geslagen! Haha, bedankt schatje.

Je hebt nodig:

 • MDF plaat (je kunt bij de bouwmarkt vaak gratis uit een MDF plaat vierkanten laten snijden)
 • Spijkertjes
 • Hamer
 • Verschillende kleuren wol
 • Wiebelogen
 • Lijm
 • Borduurkaart Piet/Sint/paard/boot (op internet zijn borduurkaarten te vinden)
 • Hulp van een ouder/verzorger, oudere kinderen kunnen dit zelf

sinterklaas knutsel spijkers

Zo maak je het:

 • Zoek op internet een borduurkaart en print deze uit. Zorg ervoor dat de afbeelding van je borduurkaart op de MDF plaat past.
 • Sla de spijkertjes op de punten in de plaat. Je kunt er zelf eventueel meer spijkertjes inslaan (dit heb ik bijvoorbeeld gedaan bij de neus en de mond van Piet). Zorg ervoor dat je de spijkertjes niet te ver in je plaat slaat, aangezien het dan moeilijk wordt om het wol eromheen te krijgen.
 • Nadat al je spijkertjes in de plaat zitten kun je het papier er onderuit halen, of je laat het zitten totdat de wol erom zit (dit is dan wel lastiger om te doen).
 • Je kiest je eigen kleuren wol en begint de wol rond de spijkertjes te draaien. Ik heb het begin van een kleur draad vastgeknoopt aan 1 spijkertje en de rest om de andere spijkertjes heen gedraaid.
 • Als alle wol er omheen zit kun je, als je dit nog niet gedaan hebt, het papier er tussenuit trekken/knippen (let op dat je niet in de wol knipt).
 • Plak de wiebelogen met stevige lijm op de wol.

En klaar is je mooie spijkerbord Piet! Geef het bord een mooi plekje in huis en geniet van deze mooie periode!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze knutsel tip voor een spijkerbord Piet op Pinterest bewaren ♥

De Sinterklaasperiode is dan toch echt in ons huis aangebroken: knutselen maar! Knutsel deze leuke en simpele spijkerbord Piet voor Sinterklaas!

lees ook: Glas in lood Sint en Piet knutselen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.