Voeding en gezondheid

{ Kindvriendelijk recept } | Stroopwafel truffels

{ Kindvriendelijke recept } | Stroopwafel truffels

Truffels! Mmmm.. Jammie Jammie, dat is waar ik aan denk! En dan eigenlijk vooral met zo’n cacao poeder laagje erop. Om je vingers er bij af te likken. In de herfst vakantie was het regenachtig buiten en wilden we eens iets anders maken dan cake of taart. Na wat zoeken op Google en in de voorraadkast kwamen we uit op stroopwafel truffels. 

Lekker aan de slag met truffels

Je kunt allerlei truffel combinaties maken. Denk bijvoorbeeld aan Oreo truffels, of maak ze eens met bastogne koekjes en witte chocolade. Maar wij hadden alleen stroopwafels in huis dus gingen we daarmee aan de slag. Het recept is trouwens erg gemakkelijk en super leuk om te maken met je kind(eren).

stroopwafel truffels maken

Wat heb je nodig voor Stroopwafel truffels

  • 2,5 stroopwafels
  • 50 gram MonChou
  • 2 repen (melk) chocolade

Hoe maak je Stroopwafel truffels

  1. Je begint met de stroopwafels te verkruimelen. Dit kan bijvoorbeeld in een keukenmachine. Wij hebben deze niet in huis dus hebben we een eigen manier verzonnen. De stroopwafels stopte we in een pedaalzak en zo verkruimelde we ze met onze handen. Dit werkte perfect. Tip: Houd meteen wat kruimels apart voor de decoratie van de truffels.
  2. Stop de kruimels daarna in een bak of kom en voeg de Monchou er aan toe. Prak dit met een vork door de kruimels heen. Uiteindelijk krijg je een glad mengsel. Draai dan ongeveer 10 balletjes van het mengsel. Zet ze even in de vriezer zodat ze hard worden.
  3. Ondertussen kun je de chocolade smelten. Smelt de chocolade au bain marie. Zet hiervoor een pan met kokend water op het vuur en zet daar een schaal op. Roer rustig tot alle chocolade is gesmolten. Je kunt natuurlijk ook kant en klaar choco glazuur kopen. Maar dit keer heb ik de chocolade zelf gesmolten.
  4. Haal de stroopwafel balletjes uit de vriezer. Dip de balletjes één voor één in de chocolade. Ik kan je alvast vertellen dat dit een gezellige kliederboel gaat worden. Als ze helemaal voorzien zijn van een laagje chocolade, leg je ze op een stuk bakpapier. Strooi er gelijk wat stroopwafel kruimels over. Nu hoef je alleen nog maar geduld te hebben tot de stroopwafel truffels goed zijn uitgehard.
  5. In de koelkast blijven de truffels ongeveer 4 á 5 dagen goed in een afgesloten bakje.Je kunt ze dus prima van te voren maken. Dat is bijvoorbeeld handig als je weet dat je weinig tijd hebt en visite gaat krijgen. Ook zijn deze truffels leuk voor een high tea.

stroopwafel truffels

Deze stroopwafel truffels variant is voor ons zeker een Go. Ze zijn romig en de chocolade geeft een lekkere bite. Wij gaan zeker nog meer combinaties proberen. Als ik alleen al aan Oreo truffels denk, loopt het water al in m’n mond!

Veel maak & smul plezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze stroopwafel truffels op Pinterest bewaren ♥

Recept voor stroopwafel truffels. In dit recept lees je hoe je lekkere truffels maakt van stroopwafels met chocolade. Stap voor stap uitgelegd!


Recept: lekkere chocolade bonbons





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.