Gastblog Vakantie in Europa

Met de kids op wintersport: 6 praktische tips

wintersport
Linda - Go or No Go

Wintersporten met de kids is erg leuk om te doen. Daarom vertrekken jaarlijks duizenden mensen om te gaan skiën of snowboarden met het gezin. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn de meest populaire bestemmingen voor de wintersport. Maar als je gaat skiën met kinderen, moet je wel aan veel dingen denken. Met deze 6 handige tips wordt de wintersportvakantie met de kids absoluut een succes!

1. Begin met een goede verzekering

Je wilt er liever niet aan denken wat er allemaal mis kan gaan. Maar het is nu eenmaal een gegeven dat wintersport bepaalde risico’s meebrengt. Wist je dat het ruim €5.000 euro kost om met een helikopter van de skipiste gehaald te worden? Een goede verzekering is dus een absolute must, zeker als je met kinderen op wintersport gaat. Als er dan wat gebeurt sta je niet ineens voor verbijsterend hoge kosten.

2. Check je auto

Misschien een overbodige tip, maar toch staan jaarlijks heel wat Nederlanders in het buitenland met pech. Winterbanden zijn vrijwel overal verplicht en vaak is het verstandig om ook sneeuwkettingen mee te nemen. Bij Heuts vind je sneeuwkettingen voor elk type autoband, met nog heel veel andere praktische items voor de wintersport. Daarnaast laat je je auto goed nakijken om te zien of het goed zal gaan op vakantie. Met name de accu dient goed gecontroleerd te worden, omdat je naar een koud gebied gaat.

3. Hoe neem je genoeg spullen mee?

Hebben jij en je kids allemaal jullie eigen ski’s of snowboards? Dan kun je niet zonder een goede dakdrager. Thule dakdragers zijn ideaal voor wintersportartikelen, zodat je genoeg ruimte in de auto overhoudt. Verder is het een kwestie van zo slim mogelijk inpakken en zo weinig mogelijk meenemen. Met die dikke winterkleding heb je al snel een tas of koffer vol. Laat dus zoveel mogelijk spullen thuis als je denkt dat je ze niet nodig hebt.

4. Zorg voor eten en drinken in de auto

Je zult niet de eerste zijn die meer dan een uur in de file staat richting Oostenrijk of Zwitserland. Dan is het natuurlijk extra handig als je in elk geval genoeg eten en drinken bij je hebt om minimaal 24 uur in de auto te blijven. Als er dan onderweg een ongeluk gebeurt, of een van de tunnels is geblokkeerd, dan heb je tenminste alles wat je nodig hebt gewoon bij je.

5. Geef je kinderen iets opvallends op de piste

Je bent niet de enige die op wintersport gaat. Het wemelt van de mensen als je gaat skiën of snowboarden. En ook als je kind voor het eerst skiles neemt, is het soms lastig hem te onderscheiden in een groep. Dus is het verstandig om je kinderen te voorzien van een duidelijk kenmerk. Dat kan een opvallende skihelm zijn of een bijzonder gekleurde jas. Maar het kan ook een rode armband of een ander kenmerk zijn. Verder stop je in de binnenzak van de kinderen een briefje met de gegevens van je hotel en je eigen telefoonnummer.

6. Zorg voor goede skikleding

Goede skikleding is een must. Je kunt niet zomaar met je spijkerbroek en truitje van de skipiste stuiven. Al binnen enkele minuten krijg je het ijskoud, vooral vanwege de wind en de natte sneeuw. Als je dat zelf al vervelend vindt, hoe denk je dan dat het voor je kinderen is? Kleine kinderen doe je het best een skipakje aan. Dat is gesloten en er kan dus geen sneeuw tussen broek en jas naar binnen komen. Grotere kinderen kun je een aparte ski-jas (of dikke winterjas) en skibroek geven. Je kunt deze kleding ook vaak tweedehands vinden of huren. Want nieuwe skikleding kan behoorlijk prijzig zijn en kinderen groeien er al snel weer uit.

Wintersport met kinderen is ontzettend leuk. Je bent actief en sportief bezig en je kinderen leren er veel van. Maar om de vakantie echt te laten slagen, moet je goed voorbereid zijn. Het is dus belangrijk dat je alvast nadenkt over hoe jij de vakantie gaat aanpakken. Deze 6 tips helpen je om beter voorbereid op skivakantie te gaan met de kids. Ga je met een ander gezin samen? Lees dan ook deze tips nog even.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.