Buitenspeeltuinen Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Natuur Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Kabouterpad per provincie overzicht

Kabouterpad per provincie overzicht

Het zal je vast niet verbazen dat kleine kinderen dol zijn op kinderen die nog kleiner zijn dan zijzelf. De aantrekkingskracht is groot en het liefst beginnen ze spontaan te aaien en te knuffelen. Dit zelfde gebeurt zodra ze kabouters zien. De kleine schattige mensjes met hun rode blosjes en puntmutsjes op die hun dagen doorbrengen in de bossen op de ruggetjes van eekhoorns en vogels.
Gelukkig hoeven wij niet ver te zoeken om kabouters te kunnen vinden. In Drenthe zijn namelijk verschillende plekken waar ze wonen en verstopt zitten. Zo gaan wij regelmatig naar het Kabouterbos bij het Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Daarnaast vind je in dit artikel een overzicht van een kabouterpad per provincie.

Buitencentrum Boomkroonpad

Midden in het bos vind je het buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Vanuit deze plek starten verschillende fiets- en wandelroutes met en zonder boswachter. Mijn kinderen rennen altijd langs het bezoekerscentrum direct door naar Het Lorkenspeelbos en De Bosweide waar gespeeld kan worden met natuurlijke elementen. Zo kun je zelf water oppompen en een heuse dam bouwen, de worteltunnel ontdekken, of een broodje bakken boven het kampvuur. Of wat dacht je van een wandeling tussen de boomtoppen over het Boomkroonpad. Ook worden er met regelmaat verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Hierbij kan je denken aan vogelhuisjes maken, uilenballen pluizen, maar ook Woodcarving wedstrijden.

Indianenpad Buitencentrum Boomkroonpad

Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is er een Indianenpad van 3,5 km waarbij je op zoek gaat naar de HotemeTotem, echte bosschatten kan ontdekken en op plekjes komt waar je anders niet zou wandelen. Je kan hiervoor voor €5,- bij het bezoekerscentrum een Indianenboekje en knapzak afhalen en na afloop krijg je een mooi aandenken. Wil je de route liever zonder opdrachten lopen dan volg je gewoon de Totempalen in het bos. De eerste Totempaal vind je bij het bezoekerscentrum.

Kabouterpad per provincie overzicht

Buitencentrum Boomkroonpad

Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar is er het kabouterpad van ongeveer 1500 meter. Onderweg luister je naar het verhaal uit het kabouterboek en kan je leuke kabouteropdrachten doen. Het kabouterboek ligt samen met een gevulde knapzak en kaboutermuts voor je klaar bij het Buitencentrum voor €5,-. De eerste kabouter staat verstopt op De Bosweide en wijst je de weg naar de volgende kabouter. Vooral het zoeken naar de kabouters is hier favoriet.
In heel Nederland zitten er kabouterpaden verstopt en het leuke is dat kinderen precies weten hoe het werkt en op ontdekking gaan in het bos ook zonder het kabouterboekje en de knapzak. Maar het is zeker een aanrader om een keertje te doen en maakt van een boswandeling een echt familie uitje!

Kabouterpad per provincie

In elke provincie vind je wel meerdere kabouterpaden waar je met Kabouterboek, knapzak en rode wangetjes op pad kan gaan. Ik heb er voor elke provincie één opgezocht om je een beetje op weg te helpen. Maar dit zijn ze nog lang niet allemaal. Hierbij een overzicht van een kabouterpad per provincie:

Friesland – Appelscha – Kabouterpad Drents-Friese Wold
Tijdsduur: 1 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a te Appelscha

Groningen – Lauwersoog – Kabouterpad Lauwersmeer
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1 te Lauwersoog

Flevoland – Almere – Kabouterpad Almeerderhout
Tijdsduur: 45 minuten (afhankelijk van route, afstand is 500-1500 meter)
Locatie: Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4 te Almere

Overijssel – Nijverdal – Kabouterpad Sallandse Heuvelrug
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 te Nijverdal

Gelderland – Nunspeet – Kabouterpad Nunspeet
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Bezoekerscentrum Nunspeet, Plesmanlaan 2 te Nunspeet

Utrecht – Maarsbergen – Kabouterpad Landgoed Maarsbergen
Locatie: Landgoed Maarsbergen, Maarnsegrindweg 30 te Maarsbergen (ook leuk: kabouterpad Leersumse Veld Utrecht)

Zeeland – Westenschouwen – Kabouterpad Boswachterij Westerschouwen
Tijdsduur: niet vermeld
Locatie: Excursieschuur Westerschouwen, Kraaijensteinweg 140 te Westenschouwen

Noord-Brabant – Heeze – Kabouterpad Strabrechtse Heide
Tijdsduur: 1,5 uur
Locatie: Heidecafé De Strabrechtse Heide, Plaetse 71A te Heeze

Noord-Holland – Schoorl – Kabouterpad Schoorlse Duinen
Tijdsduur: 1 uur
Locatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 te Schoorl.
Navigatieadres: Heereweg 62, daar afslaan de Oorsprongweg op!

Zuid-Holland – Oud-Beijerland – Kabouterpad Hoeksewaard
Locatie: Klein Profijt, Zalmpad 11 te Oud-Beijerland

Limburg – Ospel – Kabouterpad de Pelen
Tijdsduur: 45 minuten
Locatie: Buitencentrum de Pelen, Moostdijk 15 te Ospel

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit overzicht van een kabouterpad per provincie op Pinterest bewaren ♥

In dit artikel vind je een overzicht van een kabouterpad per provincie. Kabouterpaden zijn super leuk om te doen met je kinderen en lekker in de natuur.

Lees ook: Review van een blotevoetenpad.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Kabouterpad Leersumse veld in Utrecht - Go or No Go
  19 november 2019 at 06:30

  […] vonden het helemaal geweldig. Wil je dus lekker naar het bos, dan raad ik het kabouterpad echt aan! Gelukkig is er in elke provincie een kabouterpad te vinden, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Ik ben erg benieuwd hoe jouw kinderen het […]

 • Reply
  C
  6 november 2019 at 18:57

  In friesland heb je in het rasterhoffpark in sneek ook een erg leuk kabouterpad

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.