Natuur Utrecht

Kabouterpad Leersumse veld in Utrecht

Kabouterpad Leersumse veld in Utrecht
Joyce

Wil je lekker naar het bos gaan, maar niet teveel wandelen? Dan is het kabouterpad ideaal om te doen! In elke provincie zijn er verschillende bossen te vinden die dit aanbieden. Samen met onze kinderen zijn we naar het bos, naar kabouterpad Leersumse Veld in Utrecht.

Kabouterpad Leersumse veld

In Leersum heb je een mooi bos met verschillende route. Een route voor je hond, eentje om de duinen te ontdekken en allemaal hebben ze verschillende afstanden. Zo heeft dit bos ook een route voor de allerkleinste… het kabouterpad! Een route van ongeveer een kilometer lang, dus prima vol te houden.

Kleine kabouters

Het kabouterpad is vrij toegankelijk, maar nog leuker is om verkleed als kabouter en met boekje het pad te doorlopen. Bij het gebouw van Staatsbosbeheer kan je voor €5,- het pakket kopen dat bestaat uit een puntmuts, een knapzak op een stok en een boekje met verhalen en opdrachten. Als echte kabouters gaan ze op pad. Mijn dochter vond het fantastisch en liep als een kleine kabouter trots maat haar knapzak rond.

Zoeken maar!

De route begint bij een grote paddenstoel waar je onderdoor kan lopen en dan begint het. Door de rood met witte paaltjes te zoeken vindt je elke keer een kabouter. De paaltjes hebben ze geverfd alsof het paddenstoelen zijn en de kabouter zijn ook op een dikke houten paal geschilderd. Erg leuk! Bij elke kabouter is een verhaal en een opdracht. Soms moeten ze iets zoeken. Een andere keer moeten ze ergens zitten en juist luisteren. En er is een opdracht dat ze moeten zingen. De verhaaltjes zijn speciaal voor de kleintjes geschreven, maar het leukste vinden ze toch het zoeken naar alle kabouters en hun sporen.

Inhoud knapzak

Net als echte kabouters krijgen de kinderen een knapzak mee. Deze knapzak (een stuk stof) hangt aan een stok. Super leuk! En de inhoud is misschien nog leuker. Aan het einde van het pad is de snoepplaats en daar mogen ze hun knapzak open doen. In de knapzak zit een pakje drinken, een lekkere liga en snoepjes. Isabel had haar knapzak al aan het begin opengemaakt en aan het einde had ze alleen nog haar liga over. Joshua heeft het wel bewaard en kon lekker smullen op het eind. Bij de snoepplaats zijn kabouterbanken van boomstammen waar ze lekker op kunnen zitten. Echt te leuk!

Kabouterpad Leersumse veld in Utrecht

Een aandenken

Na de snoepplaats wandel je samen met de kinderen weer terug naar de kabouterpoort. De spullen die je hebt gekregen mag je houden zoals de knapzak en de puntmuts. Wel werd er gezegd dat we nog terug moesten naar de veldschuur. Hier kregen ze namelijk een mooie medaille omdat ze het zo goed hadden gedaan. Een stukje van een tak of boomstronk met een afbeelding van een kabouter. Hoe leuk? Mijn kinderen waren er in ieder geval erg trots op! En ook het boekje hebben ze bewaard.

Go or No Go

Het kabouterpad is speciaal voor kinderen vanaf drie jaar. Mijn Isabel is net twee en vond het echt geweldig. Ze deed aan alles mee. Over de route hebben we een klein uurtje gedaan en dat ging echt zo voorbij. Voornamelijk door de dingen die er te zien waren en de opdrachten uit het boekje. Mijn kinderen vonden het helemaal geweldig. Wil je dus lekker naar het bos, dan raad ik het kabouterpad echt aan! Gelukkig is er in elke provincie een kabouterpad te vinden, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Ik ben erg benieuwd hoe jouw kinderen het vonden. Laat je het mij weten?

Kabouterpad Leersumse veld in Utrecht


Ook een leuke tip: puzzeltochten in Utrecht

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.