Gastblog Vakantie in Nederland

Goedkoop een weekendje weg met de kinderen: 7 tips

Goedkoop een weekendje weg met de kinderen: 7 tips

Een weekendje weg was met zijn tweetjes altijd gemakkelijk te regelen. Maar nu je kinderen hebt, is dat allemaal wat lastiger. Een weekendje weg kost al snel een paar honderd euro. Iets te duur om vaak op pad te gaan dus. Maar toch zijn er wel manieren om wat vaker te genieten van een weekendje weg met de kinderen. Het hoeft namelijk helemaal niet zo heel duur te zijn!

Tip 1. Vraag de juiste cadeaus

Wat hebben cadeaus te maken met een weekendje weg? Nou, best veel eigenlijk. Voor je verjaardag kun je bijvoorbeeld vragen om een weekendje weg bon. Als meerdere mensen zoiets samen geven, kun je al snel een leuk weekendje weg voor weinig geld. De bon is vaak een stuk voordeliger dan wanneer je zelf je vakantie gaat boeken.

Tip 2. Alle beetjes helpen

Leg voortdurend wat geld opzij. Het liefst stop je het in een spaarpot die je niet open kunt maken. Zo kun je er niet bij om ‘even wat geld te lenen’. Je kunt ook een aparte bankrekening openen waar je maandelijks een vast bedrag naar overboekt via automatische betaling. Of je haalt regelmatig een cadeaukaart bij Primera die je kunt opwaarderen met een bedrag naar keuze. Op deze manier wordt je tripje niet direct goedkoper, maar hoef je ook niet in een keer een groot bedrag uit te geven als het zover is.

Tip 3. Ga voor zelf koken

Bij een weekendje weg wil je misschien elke dag buiten de deur eten. Maar wist je dat het eten vaak duurder is dan het slapen? Daarom kies je het liefst voor een accommodatie waar je zelf kunt koken. Zo kun je toch goedkoop eten terwijl je een weekendje weg bent. Reken maar eens uit hoeveel goedkoper je weekendje weg wordt als je zelf de boterhammen smeert en ‘s avonds kookt.

Tip 4. Blijf in de buurt

Een weekendje weg in het buitenland lijkt redelijk goedkoop, maar je moet wel rekening houden met de benzinekosten. Het is leuk om naar een goedkoop land te gaan, maar het reizen wordt een stuk duurder. Daarom is het vaak goedkoper om in de buurt te blijven. Je hoeft ook helemaal niet zo ver weg. Er zijn waarschijnlijk binnen een uur rijden behoorlijk wat steden waar je nog nooit bent geweest.

Tip 5. Eenvoudig vermaak

Tijdens je weekendje met de kinderen wil je van alles gaan doen. Ook hier kun je rekening houden met je budget. Een dag naar een pretpark kost al snel 20-30 euro per persoon. Je kunt ook gaan voor een grote indoor speeltuin. Bijna net zo leuk en het kost maar een fractie van de prijs. Door je activiteiten slim te kiezen kun je een geweldig weekend hebben zonder dat het duur wordt.

Tip 6. Het gaat om quality time

Een weekendje weg draait niet om luxe, maar om quality time. Je bent even thuis weg, uit de sleur van elke dag. Je hebt even echt alle tijd voor elkaar. Zorg er dus voor dat je de tijd neemt om te ontspannen. Je hoeft niet de duurste en mooiste dingen op te zoeken. Een flinke ronde fietsen of wandelen is ook erg leuk met de kinderen.

Tip 7. De overnachtingen

De prijs van overnachtingen kan heel erg uiteen lopen. Dat hangt onder meer af van de grootte van je gezin en wat je van plan bent. Kamperen lijkt het goedkoopst, maar brengt best veel kosten met zich mee. Je moet regelmatig spullen vervangen en je moet veel meenemen. Een camper of stacaravan huren is iets minder goedkoop, maar je hoeft veel minder spullen mee te nemen. Een huisje huren is voordelig als je met een wat groter gezin bent, dan heeft iedereen lekker de ruimte. Een hotel is wel voordelig als je kinderen nog heel klein zijn en bij jullie op de kamer mogen. Past dat niet meer, dan is een hotel doorgaans de duurste optie omdat je meerdere kamers nodig hebt.

Een weekendje weg met de kinderen lijkt vaak onbereikbaar. Het is best duur om alles te regelen. Maar in de praktijk valt dat enorm mee als je let op de kosten. Je kunt veel kosten besparen zonder dat het ten koste gaat van je weekendje weg. Door bijvoorbeeld zelf te koken in het huisje dat jullie hebben gehuurd, vallen de kosten enorm mee. Met deze 7 tips is een weekendje weg ook met een beperkt budget een prima plan.

Lees ook: Een weekend naar Antwerpen met kinderen: 5 tips

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.