Creatief & Knutselen Sinterklaas

{ DIY } | Glas in lood Sint en Piet voor op het raam

Glas in lood Sint en Piet op het raam

Hoe leuk zijn deze glas in lood Sint en Piet? Ik was op zoek naar een knutselwerkje in het Sinterklaas thema en kwam na wat speurwerk bij dit terecht. In deze tijd met de koude dagen is het extra leuk om te knutselen. Op een woensdagmiddag na schooltijd of op een luie zondag. Gezellig met wat Sint lekkernijen erbij.

Wat heb je nodig voor deze glas in lood Sint en Piet

  • Zwart papier
  • Wit potlood
  • Liniaal
  • Prikpen
  • Schaar
  • Lijm
  • Vloeipapier of crêpe-papier

Hoe maak je glas in lood Sint en Piet

Je begint met een rand te tekenen van ongeveer één centimeter langs de zijkanten van het zwarte papier. Teken dan een Piet of een Sint. Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn man is toevallig een goede tekenaar en die heb ik het laten tekenen. Mocht je nu net als ik niet goed kunnen tekenen dan is er op Pinterest een mal te vinden die je eventueel kunt uitprinten en over kunt trekken op het zwarte papier.

Als je dit hebt gedaan dan ga je de vakjes en/of rondjes uit prikken. En heb je nu geen prikpen in huis dan kun je het met een scherpe schaar ook uit knippen. Prikken is voor de kinderen wel gemakkelijker. Daarna kun je de verschillende kleurtjes vloeipapier er op plakken.
Bij elk vakje knip je het vloeipapier op maat. Dat is stiekem nog best een lastig karweitje merken we. Soms komt het net wat over het andere vakje heen en moet je het weer bijknippen. De achterkant is een rommeltje maar dat zie je niet aan de voorkant. Al gauw zie je, hoe verder je komt, hoe mooi je glas in lood werkje aan het worden is.
En als je klaar bent en je eigen kunstwerk voor het raam ziet hangen zeg je meteen; Wauw! Dat weet ik zeker.

Glas in lood Sint en Piet op het raam

Ook leuk voor op school of de BSO

Deze glas in lood kunstwerk is niet alleen leuk om thuis te maken maar bijvoorbeeld ook op school of op de BSO. Als je een raam vol hebt hangen is het extra gezellig.
Voor mijn kleuter meisje was het soms nog best lastig en je moet wel wat geduld hebben om alles uit te prikken. Maar met wat hulp van mama en grote zus mag het resultaat er zeker zijn.

Veel knutselplezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze glas is lood Sint en Piet op Pinterest bewaren ♥

Wil je een glas in lood Sint en Piet maken voor Sinterklaas voor op het raam? Lees hier de uitleg van deze leuke en simpele knutsel. Ook leuk voor BSO!


Lees ook: 7 leuke Sinterklaas knutsel tips 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.