Speelgoed Trends & Hypes

Een dagje Pokémon met een Pokémon Professor

Wist je dat behalve het ruilen en klappen van Pokémon kaarten, er eigenlijk een heel spel achter de Pokémonkaarten zit? En niet zomaar een spel. Pokémon TCG, oftewel Pokémon Trading Card Game, is enorm! Er worden hele wereldkampioenschappen gespeeld. Deze week mochten wij een kijkje nemen bij het PR bureau van Pokémon Nederland en kregen we van een Pokémon professor uitleg over het spel.

Pokémon Cosmic Eclipse

Aanleiding voor deze toffe middag zijn de nieuwste kaarten van Pokémon die uit zijn, namelijk Pokémon Cosmic Eclipse. In deze sets vind je weer nieuwe Pokémon en Trainer kaarten en TAG TEAM combinaties. Dat zijn Charizard & Braixen-GX, Venusaur & Snivy-GX, Blastoise & Piplup-GX en Solgaleo & Lunala-GX, samen met het drievoudige TAG-TEAM van Arceus & Dialga & Palkia-GX. De Cosmic Eclipse-uitbreiding bestaat in totaal uit ruim 230 kaarten waaronder dus 9 nieuwe nieuwe TAG TEAM Pokémon-GX en nog 7 Pokémon-GX kaarten. Daarnaast zitten in deze sets de eerste Trainer Supporter kaarten. Dit zijn kaarten die in het Pokémon TCG belangrijk zijn.

Een Pokémon Professor

De Pokémon professor, in ons geval een dame die de hele wereld afreist om te jureren bij Pokémon toernoois, vertelde volop over de nieuwe set, maar ook over oudere kaarten. Er ging een wereld voor de jongens open, want ze vertelde dat bepaalde kaarten uit deze nieuwe sets bijvoorbeeld zo al 20 euro waard zijn. “Daar koop je dan weer meteen drie nieuwe pakjes van”, aldus de gedachten van mijn kinderen ;-). Maar toen ze uiteindelijk ook daadwerkelijk zo’n speciale TAG TEAM kaart uit hun pakje kregen, waren ze vooral enorm blij en trots: die gaat in de verzamelmap.

Pokémon TCG

De Pokémon Professor heeft het Pokémon TCG uitgelegd in gemakkelijke stappen, dus alle aanwezige kinderen konden rustig gaan beginnen. Daan en Jesse speelden het spel thuis ook al, maar nog niet volgens alle juiste regels. Super dus om op deze manier het spel juist te leren. Én…vanaf nu kan mama het spel dus ook spelen! En stiekem is het een erg leuk spel, met veel tactiek. Het is een spel voor 2 spelers en het heeft vooral te maken met op het juiste manier de juiste kaart spelen. Daarnaast heb je ook geluk nodig bij het afpakken van goede kaarten, om te kunnen aanvallen bijvoorbeeld.

Het was een super leuke dag waar Daan en Jesse echt van genoten hebben! En hun zakgeld…je kunt wel raden waar dat bij het eerstvolgende bezoek aan de speelgoedwinkel weer naar toe gaat ;-).


Update: Nieuwe Pokémonkaarten VMAX!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.