Museums Zuid-Holland

{ Dagje uit } | Belasting en Douane Museum Rotterdam

{ Dagje uit } | Belasting en Douane Museum Rotterdam

Op een regenachtige dag zijn er talloze dingen die je kunt doen, maar op de één of andere manier komen wij vaak uit bij een binnenspeeltuin. Om eens wat anders te doen zijn wij gaan kijken in Rotterdam bij het belasting en douane museum. Dit vinden wij zelf wel erg interessant en online staat aangegeven dat dit ook voor kinderen erg leuk is uitgelegd en goed te doen is. Dus we namen de proef op de som! Met een toegangsprijs van €5,50 per volwassene en gratis voor kinderen was het ook wel het proberen waard.

{ Dagje uit } | Belasting en Douane Museum Rotterdam

Het belasting en douane museum in Rotterdam

Toen we de straat binnen kwamen rijden zag het er niet uit alsof er een museum zou zitten, maar niets was minder waar. We liepen het gebouw binnen en werden vriendelijk ontvangen. De kinderen kregen een speurtocht en onze tocht kon beginnen. Aan de hand van de speurtocht liepen we alle verdiepingen af.  Natuurlijk is niet alles rondom de kinderen gemaakt en is er voor volwassenen ook genoeg te zien. Maar kinderproof is het zeker.
Zelfs met kinderen van 5 en 4 was het erg leuk en leerzaam! Het was goed duidelijk te maken aan ze dat we belasting moeten betalen en ook waarom. Er hingen veel bordjes van vroeger met welke belasting er toen was, voor de dieren bijvoorbeeld en dan per dier een bedrag.  Ook lagen er lades vol met nep spullen en konden wij uitleggen wat smokkelen was en waarom dit niet mag.

Koptelefoons

Wat de kinderen ook erg leuk vonden was dat er bij veel stukken ook koptelefoons waren geplaatst waar als je die opzette een verhaaltje werd verteld. Ze stonden er dan stil en bleven echt luisteren naar het verhaal. Reuze interessant allemaal.

{ Dagje uit } | Belasting en Douane Museum Rotterdam

Spelletjes in het museum

Ook zijn er onderweg een aantal doe tafels met tablets, kunnen ze hun naam stempelen met verschillende oude stempels en een kijkje nemen in het Tiende Penning theater. In het theater word op een vrij kinderlijke manier verteld hoe het zo gekomen is dat we belasting moeten betalen.

Kinderdek

Aan het eind van de speurtocht kom je weer beneden uit, daar was dan eindelijk ook het kinderdek. DE plek voor kinderen in dit museum. Op het kinderdek was voor de kinderen namelijk genoeg te beleven! Het was absoluut niet groot, ik had dan ook verwacht dat ze binnen 10 minuten uitgespeeld waren, maar dit maakte totaal niet uit. De verschillende spelletjes trokken veel aandacht en ze hebben overal mee gespeeld.
Naast de standaard kleurplaten, verkleedkleren en bouwsteentjes was er ook een simulator boot. Heel leuk! Op het scherm kon je een missie spelen en omdat je in een bootje zat en aan het roer stond leek het bijna echt! Met de verkleedkleren aan voelden de kids zich een echte douanier.

Smokkelspel in het Belasting en Douane museum

Wat wij het allerleukst vonden was het digitaal smokkelspel. In de hoek staan 2 bankjes tegenover elkaar met een dubbel scherm in het midden. Op het scherm was een vrachtwagen te zien. Beide partijen moesten spullen verstoppen voor de ander. Flessen wijn, drugs en zelfs een raket. Om de beurt moest je de vrachtwagen van de ander inspecteren op smokkelwaar, dit met behulp van verschillende opties zoals bijv. een speurhond of spiegels aan de onderkant. Voor elk gevonden voorwerp kreeg je punten en wie de meeste punten verzamelt wint. Omdat dit nog wat lastig was i.v.m. de vele tekst die je moest lezen hebben we dit met z’n allen gespeeld. De jongens tegen de meisjes. Helaas, de jongens hadden gewonnen! Dus tijd voor revanche en gelukkig werd het nog 1-1.

Ook was er een bagageband aanwezig waar je de bagage door de machine kon halen en kon kijken of er iets in verstopt zat. Je moest dan kiezen wat er wel en niet mee mocht. En er werd een uitleg gegeven waarom iets niet mee mocht. Maar het gooien met de verschillende tassen en koffers was erg leuk.

{ Dagje uit } | Belasting en Douane Museum Rotterdam

Extra activiteiten

We hoorden dat er ook regelmatig tentoonstellingen en extra activiteiten zijn speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit kun je in de agenda vinden op de website van het museum.

Zo’n 3,5 uur later liepen wij het museum uit, helemaal voldaan. 😊 Het museum was zo boeiend, de kinderen hadden daarnaast ook nog wel wat langer willen blijven spelen, dus we hadden het nog langer kunnen maken ook. Ook al was het klein, het was zeker de moeite waard.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van een dagje Belasting en Douane Museum Rotterdam op Pinterest bewaren ♥

Wij gingen deze keer een dagje naar een museum, en wel naar het belasting en douane museum in Rotterdam. Lees in deze review wat wij er van vonden!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.