Creatief & Knutselen Sinterklaas

Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas knutselen

Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas knutselen

In dit stappenplan vertel ik je stap voor stap hoe je deze leuke Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas maakt.

Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas knutselen

Wil je een surprise maken voor een kind dat dol is op de Dagboek van een Muts boeken? Dan heb ik hier een leuk idee voor je. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze leuke Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas kunt knutselen.

meiden surprise boek

Wat heb je nodig voor een Dagboek van een Muts surprise

  • Schoenendoos
  • Gekleurd papier
  • Schaar en liniaal
  • Stiften en potlood
  • Een laptop of computer

Stap 1: kies een boek

Om te beginnen hebben wij op Google gezocht naar verschillende afbeeldingen van Dagboek van een Muts boeken. Wij vonden het leuk om echt een bestaand Dagboek van een Muts boek na te maken. Daan koos voor het boek Puppy Love. Extra leuk als je een onderwerp zoekt dat ook weer matcht met diegene voor wie je de surprise maakt. Het plaatje hebben we opgeslagen op de computer, zodat we dat er gemakkelijk bij konden nemen.

surprise knutselen groep 5 tot en met 8

Stap 2: teken het ‘Post It’ plaatje na

Op de boeken van Dagboek van een Muts staat altijd één afbeelding in een Post It. Dit is de afbeelding waar het verhaal overgaat. Het is altijd een lijnentekening, en dus leuk om na te maken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik hem niet écht nagetekend heb: ik heb hem overgehaald. Ik heb de afbeelding op mijn laptopscherm open gezet en een lichtgeel blaadje erop gelegd. Zo kon ik gemakkelijk de lijntekening overhalen op het blaadje. Dit werkt alleen goed als je geen touchscreen op je laptop hebt, want net als op een tablet verspringt continu de afbeelding als je er op hangt met je hand tijdens het tekenen.
Zodra je klaar bent knip je de Post It uit en kun je je kind eventueel iets laten kleuren. De lijntekening hebben we bewust niet ingekleurd, aangezien dat ook op de echte boeken niet zo is. Wel heb ik de lijnen overgehaald met een dunne zwarte stift.

Dagboek van een Muts sinterklaassurprise voorbeeld

Stap 3: bekleed de schoenendoos

Als je een schoenendoos gevonden hebt waar je het boek van wil maken, kun je deze gaan bekleden in de kleuren van het boek. In ons geval was het een roze boek, dus hebben we de schoenendoos roze gemaakt door er roze blaadjes op te plakken. Eén kant van het boek, waar de bladzijden zitten, hebben we een blaadje geplakt met strepen erop: net als de bladzijden van een boek.

Ook aan de binnenkant van de schoenendoos hebben we deze geplakt. Daan wilde daarnaast graag vilt aan de binnenkant, dus dat hebben we er ook in gebruikt.

Stap 4: Dagboek van een Muts letters

Ook de letters op de Dagboek van een Muts boeken zijn van hetzelfde lettertype. Daan wilde graag de letters dagboek met leuke houten lettertjes die we bij de Action vonden. Het woord ‘MUTS’ schreven we wel in hetzelfde lettertype als op de boeken. Ook de rug van het boek maakten we zoals een echt Dagboek van een Muts boek. Verder heeft Daan het boek versierd met leuke roze stickers die we ook bij de Action vonden.

Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas knutselen

Versier het boek naar eigen wens…en klaar ben je!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Dagboek van een Muts surprise voor Sinterklaas op Pinterest bewaren ♥

Lees in dit stappenplan hoe je een Dagboek van een Muts Surprise voor Sinterklaas maakt. Een leuke Sinterklaassurprise voor kinderen in groep 5 tot en met 8

Lees ook:
Knutsel een Waanzinnige Boomhut surprise
Knutsel een Spongebob surprise

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.