Gelderland Vakantie in Nederland

Bungalow recreatiepark Wolferswoud

Bungalow recreatiepark Wolferswoud

De Achterhoek, iedereen praat met een dialect, woont op een boerderij en er rijden alleen maar tractoren. Dit zijn een paar van de grootste vooroordelen over de karakteristieke streek met zijn uitgestrekte weilanden met houtwallen en heuvels. Veel mensen weten namelijk niet eens dat de Achterhoek één van de mooiste regio’s is van Nederland waar je goed kan shoppen en dwalen door middeleeuwse stadjes. ’s Avonds kan genieten van de lekkerste streekproducten in gezellige restaurants en uren lang kan fietsen of wandelen in de bossen en het heuvelachtige landschap.

Snelweg

Rond een uur of tien zijn wij er klaar voor. De kinderen zitten al in de auto. Wij sluiten de boel af en stellen de navigatie in op weg naar het mooie plaatsje Zelhem in de Achterhoek. Deze vraagt of we het goed vinden om het grootste gedeelte van de route te rijden over de N34 en een klein stukje A1 om vervolgens weer verder te gaan op de N-wegen. Geen probleem hoor, laten we ons weekend weg beginnen met onthaasten en vooral de snelwegen vermijden. Gelukkig is de spits al voorbij dus zo druk is het ook niet op de binnenwegen. Zo’n controlfreak als ik ben, check ik toch even de andere route terwijl manlief aan het rijden is. Wat blijkt de andere route gaat ook net een half uur over de snelweg en dan ook alleen maar over N-wegen. Zoveel snelweg vind je dus niet in de Achterhoek. Des te meer je kan genieten van het onthaasten en de omgeving, maar houd er rekening mee dat het je wel iets meer tijd kost om ergens te komen.

Bungalow recreatiepark Wolferswoud

Na het zien van verschillende kasteeltjes, bossen en mooie dorpjes, komen we aan bij Bungalow recreatiepark Wolferswoud. Terwijl iedereen even in de auto wacht loop ik naar de receptie toe om ons aan te melden. De eigenaresse Ilse heet mij persoonlijk welkom op het bungalow-recreatiepark en heeft voor ons een mooie bungalow uitgezocht. Ik krijg een informatiepakket mee met wat er in de omgeving te doen is, de lokale kranten, een plattegrond van het Wolferswoud en namens de eigenaren van de bungalow een heerlijke fles rode wijn. Met mijn handen vol stap ik in de auto op weg naar ons verblijf voor de komende dagen. We rijden stapvoets over de smalle paden en volgen de duidelijke bewegwijzering. Al snel komen we aan bij ons huisje die met de achtertuin grenst aan de speelweide.

Bungalow recreatiepark Wolferswoud

6-persoonsbungalow W18

Op Wolferswoud kan je kiezen voor verschillende types vrijstaande bungalows met of zonder rietgedekt dak, omgeven door de natuur. Het interieur van de bungalows verschillen van elkaar. Wij verblijven in de Wolferswoud bungalow W18 op een grote kavel van ca. 1000 m2 en grenzend aan de speelweide. Vanaf het terras, genietend in de zon, kan je de kinderen zien spelen en slepen met takken die ze gevonden hebben in het bos. Nu was het weer bij ons fris maar aangenaam, maar wanneer het nog iets kouder is dan is er in de woonkamer een houtkachel. Zo kan je zelf lekker warm binnen zitten en toch een oogje in het zeil houden terwijl de kinderen buiten spelen. ’s Avonds met de donkere dagen, wanneer de gordijnen dicht gaan, geeft dit een gezellige sfeer samen met de sfeerverlichting.
De bungalow heeft drie slaapkamers, waarvan één op de begane grond. In elke slaapkamer staan twee boxpringbedden, nachtkastjes en een grote kledingkast. Ook is er boven gezorgd voor een traphekje die je zelf eenvoudig kan monteren wanneer het nodig is. De badkamer en het toilet vind je in de hal bij binnenkomst en zien er erg netjes uit. Ook hier is meer dan voldoende kastruimte voor handdoeken en toiletartikelen. De nette open keuken is voorzien van een afwasmachine, oven (die erg makkelijk te bedienen is), magnetron en koelkast met vriesvak. En daarnaast alles wat je kan bedenken om eventueel nodig te hebben tijdens het koken of eten. Naast de keuken vind je de bijkeuken met een deur naar buiten, wat ideaal is voor kinderen.

Op het park

Nog voordat wij het ontbijt konden opruimen, renden de kinderen al naar de speelweide toe om te spelen. Onze tiener sprong het liefst de hele dag op de grote trampoline, terwijl zijn zusjes aan het spelen waren in de uitkijkpost met glijbaan, koppeltje duikelden op de stangen of samen gingen schommelen. Ook werd er door andere gasten goed gebruik gemaakt van de tennisbaan, de tafeltennistafel en de midgetgolf-baan waar je gratis gebruik van mag maken. Bij de receptie vind je het kleine zwembad. Maar in de wintermaanden kan je bij de receptie gratis kaartjes halen voor Zwembad de Brink in Zelhem.

bungalow park gelderland

In de omgeving

Naast dat je heerlijk kan fietsen en wandelen in de bosrijke omgeving van Zelhem is er ook meer dan genoeg te doen. Zo kan je een bezoekje brengen aan belevingspark Cactus Oase. Waar je onder andere duizenden bijzondere en kleurrijke cactussen vind, een 400 m2 modelspoorbaan, diverse exposities en een vogeltuin. Naast dit belevingspark vind je in Ruurlo het Kasteel Ruurlo. Mijn meisjes waren er stil van toen ze het Kasteel zagen. Een paar plaatsen die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Doetinchem en de Hanzesteden Zutphen en Doesburg.

Go!

Comfortabel genieten van rust en ruimte, dat is waar Bungalowpark Wolferswoud voor staat en wat ze ook echt waar maken. Ik kan mij geen weekend weg bedenken waar wij zo konden bijtanken als bij het Wolferswoud. De kinderen hebben zich meer dan vermaakt en wij hoefden echt even helemaal niets. Wat ook wel eens fijn is. Zelfs de tablets zijn thuis gebleven en er is ook niet naar gevraagd. Genieten van het geen dat er om je heen gebeurt in plaats van bedenken wat je allemaal nog wel niet moet doen of wat je moet missen. Vooral in deze tijd van het jaar is het allemaal al druk genoeg. Wij komen zeker terug naar het Wolferswoud, voor de rust, de mensen en de omgeving.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.