Blogtips

{ Blogtips } | Een stille computer om op te werken

Een stille computer om op te werken
Linda - Go or No Go

Als blogger ben ik 90% van de tijd dat ik voor mijn blog bezig ben, bezig achter de computer. Het schrijven van artikelen en het bewerken van foto’s kost het meeste tijd en moet ook echt goed gebeuren. Een tekst wegtikken op een tablet of telefoon vind ik helemaal niks. Soms bewerk ik ook video’s en ook dat is echt het fijnste om op de computer te doen. Een goede computer is voor mij dus essentieel.

In de huiskamer werken

Het plaatsen van social media posts is eigenlijk het enige wat ik voor mijn blog op mijn smartphone doe. Verder zit ik dus zo’n 20 uur per week voor mijn blog achter de computer. Thuis hebben we (nog) geen kantoorruimte of aparte ruimte waar ik met de computer zit: ik zit altijd in onze huiskamer te werken. Dat vind ik ook het fijnste: het is daar lekker licht en als de kinderen of mijn man thuis zijn, ben ik er ook gewoon bij. Belangrijk hierin is wel dat je ondanks veel geluiden, praten, televisie enzovoorts moet kunnen doorwerken. Dat lukt mij perfect, ik kan me prima afsluiten van omgevingsgeluiden. Kun je dat niet, dan zou ik altijd aanraden om een aparte ruimte in te richten waar jij rustig kunt werken.

Je workstation

Omdat ik in de huiskamer zit te werken, vind ik een snel en stil workstation wel belangrijk. Niet zo’n ding wat continu loopt te ratelen als je in een zwaarder programma aan het werken bent, bijvoorbeeld bij het editen van een vlog of bij het gebruik van Photoshop bij het bewerken van foto’s. Met een professioneel workstation kies je voor een zeer stil, krachtig en duurzaam systeem.
Wil je nog een stapje verder, dan kun je eens kijken naar een industrial pc. Deze zijn extreem energiezuinig.

Op de laptop

Naast een vaste computer moet ik bekennen dat ik ook wel graag gebruik maak van mijn laptop. Even een review uittikken vind ik heerlijk om bijvoorbeeld op de bank te doen, soms zelfs met een televisie-programma op de achtergrond. Daar mis ik overigens dan wel de helft van, want zó ontzettend multitasken kan ik ook weer niet, maar het voelt dan meteen als een soort ontspanning en niet als alleen maar werk. Een laptop is natuurlijk ook handig om mee te nemen als je een keer buiten de deur gaat werken.

Combi deal

Daarom vind ik een combinatie van deze twee perfect. Voor video- en fotobewerking de vaste computer die lekker snel gaat en geen problemen heeft met zware programma’s en de laptop voor het gebruiksgemak bij het schrijven van artikelen.

Hoe zit dat bij jou? Werk jij op je smartphone, een laptop of een vaste computer?


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.