Entertainment

Niet zomaar naar de bioscoop, maar naar de kleuterbios!

kleuterbios
Rosie

Thuis filmpjes kijken samen met je kinderen is natuurlijk erg leuk en gezellig, maar naar de bioscoop gaan is net wat specialer. Alleen de meeste films zijn voor mijn kleuterdochter Sara moeilijk te volgen, te spannend, duren te lang of zijn gewoonweg niet voor haar leeftijd. De oplossing? De Pathé Kleuterbios!

Binnenkomst

Zondag 27 oktober zijn wij voor de eerste keer met Sara (4 jaar) naar de bioscoop gegaan. Vol spanning liep Sara de Pathé binnen. Ze keek wat rond in de ruimte en werd al snel aangesproken door een meid met de vraag of ze een (gratis) glitter tatoeage wilde. Dat liet Sara haar geen tweede keer zeggen. Ze nam plaats op een poef en mocht een tatoeage uitzoeken. Laat het voor ons geen verrassing zijn dat ze koos voor een hond. Vol trots liet ze na 3 minuten haar hand zien waar de grote blauwe glitterhond op stond te pronken. Daarna liepen we door en stond er een kraampje waar de kinderen hun eigen kidsbox op konden halen. Wat verlegen ging Sara er naar toe en werd er aan haar gevraagd of ze zoete of zoute popcorn wilde. Nou moet ik bekennen dat Sara nog nooit popcorn heeft gegeten, dus we gingen ‘veilig’ voor zoete popcorn (al vinden papa en mama zoute popcorn lekkerder). In de box zat een zakje popcorn, een pakje appel-/perensap en een snoepje. Wij als ouders kregen koffie of thee met een heerlijke muffin.

De bioscoopzaal

En toen was het tijd om naar binnen te gaan. Sara liep stilletjes achter ons aan de zaal in. Sara vond uiteindelijke ons rijnummer en ook de stoelen waren al snel gevonden (‘yes, ik zit op stoel 10!’). Het was niet druk en Sara keek haar ogen uit. Na een paar minuten stond ze op en zei, kijkend naar het scherm dat toen nog zwart was: ‘Wow, dát is pas een groot televisiescherm!’ Het popcornzakje ging open, het drinken werd geproefd en ze zakte heerlijk weg in de stoel.

Robocar Poli

En toen begon de film: 6 korte filmpjes van Robocar Poli. Wij hadden nog nooit van Robocar Poli gehoord, maar Sara vindt Paw Patrol en Super Wings ontzettend leuk, dus wij hadden zo’n vermoeden dat ze Robocar Poli ook wel leuk zou vinden.
Het Robocar team is een groepje hulpvoertuigen met speciale eigenschappen. Ze staan altijd klaar om buren en vrienden in Bezemstad te redden uit gevaarlijke situaties. Wat er ook gebeurt, op de Robocars kun je rekenen. Het team bestaat uit superpolitieauto Poli, brandweerwagen Roy, ambulance Amber en helikopter Heli.

Tijdens de film kijken keek ik af en toe opzij naar onze dochter. Ze zat helemaal in het verhaal. Tijdens de spannende stukjes keek ze wat verschrikt, af en toe deed ze even haar handen voor haar oren (té spannende muziekjes voor haar), maar het merendeel van de tijd zat ze heerlijk relaxt in haar stoel te kijken.

Verrassing

Na afloop van de film liepen we de zaal uit. Bij de uitgang kreeg ze nog een heus filmdiploma met haar naam erop en een cadeautje. Trots dat ze was! Sara koos een grote poster van Mickey Mouse.
Bij het naar buiten lopen zei Sara: “Dat was leuk, ik wil nog wel een keer gaan!” Al met al dus een zeer geslaagde bioscoopervaring!

Pathé Kleuterbios

Wat is nu precies Pathé Kleuterbios? Tijdens de Kleurbios zie je altijd als eerste de film, die overigens maar 60 minuten duurt en speciaal op deze doelgroep is afgestemd. Het licht blijft in de zaal aan en het geluid staat wat zachter. Bij de ticketprijs van €8,00 is een Kidscombo inbegrepen en voor de volwassenen koffie/thee en iets lekkers. Als aandenken krijgen de kinderen een echt filmdiploma mee naar huis! De Pathé Kleuterbios vindt in alle Pathé bioscopen plaats m.u.v. Pathé City en Pathé Tuschinski.

De volgende Pathé Kleuterbios vindt plaats op zondag 17 november van 10.30 – 11.45 uur.
Tijdens deze Kleurbios draaien ze de film ‘Buurman & Buurman experimenteren erop los!’

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.