Creatief & Knutselen Sinterklaas

7x leuke en simpele Sinterklaas knutseltips

Nu we weer richting de feestdagen gaan, komt het koude en slechtere weer in zicht en zitten we waarschijnlijk wat vaker binnen. Maar je hoeft je binnen zeker ook niet te vervelen, zeker niet nu de Sinterklaasperiode er alweer aan komt! Met deze leuke Sinterklaas knutseltips kom je de regenachtige of koude dagen wel door!

Sinterklaas knutseltips

1. Knutselen met wc rollen

Knutselen met wc rollen voor Sinterklaas? Jazeker! Laat je kinderen de wc rollen verven en maak er een heuse Amerigo, Piet of Sinterklaas van. Met witte wc rollen, wat wol als staart en manen, een oogje, neusgaten, hoeven en een leuk kleurtje voor de teugel heb je al een prachtig paardje gemaakt. De pieten kunnen alle kleuren zijn tegenwoordig, dus laat je kindje hier lekker zelf een keuze in maken. Knip van papier een mooie muts en plak er een veertje op, een witte kraag, oogjes / neus en mond en natuurlijk een gekleurd shirtje en hopla: Piet is ready to go. Sinterklaas heeft natuurlijk op zijn gezicht de kenmerkende baard en je knutselt er een mooie mijter en mantel bij. Voor je het weet staat de vensterbank gevuld met een hele optocht!

2. Sinterklaaskrans

Gebruik hier een rond stuk oase voor, een voorgevormde krans van takken of metaal. Vul de krans met gekochte of geknutselde kleine dingen die kenmerkend zijn voor sinterklaas. Sint en pieten, het paard, cadeautjes, de zak, wortels en hang aan de bovenkant een mooi lintje. Je kunt de krans nu overal in huis ophangen (ook leuk op de buitendeur) en het is gegarandeerd een blikvanger in je huis!

3. Sinterklaasboom

Je ziet het steeds vaker! De kerstboom wordt wat eerder opgezet en i.p.v. de kenmerkende kerstballen hangt er sinterklaas versiering in! Dan heb je geen kerstboom maar een Sinterklaasboom. Met name aan te raden met kunstkerstbomen, anders is je boom al kaal tegen de tijd dat het nog kerst moet worden ;-).

4. Strijkkralen

Wie kent het niet? Strijkkralen: je bent er even zoet mee maar je krijgt er wel iets moois voor terug. Kies voor Sint of Piet of maak je een cadeautje? Je kunt dit natuurlijk uit je hoofd doen, maar kies de makkelijke weg en maak gebruik van bestaande patronen.

5. Verfhandjes

Om een persoonlijke Sint te maken verf je je hand wit en laat een afdruk op papier achter. Doe dit onderste boven. Zo heeft hij direct armen en benen. Teken of knutsel er een mijter boven en maak in de handpalm het gezichtje compleet. Teken de ogen en mond of plak wiebeloogjes erop. Voor Piet kun je verschillende kleuren gebruiken voor de vingers, zodat je een gekleurd pakje krijgt. Maak er een mooi hoedje bovenop en voila! Je kunt ook nog een veertje erop plakken om het helemaal af te maken.

6. Schoorsteen

Doop een sponsje in een “steen” kleur en maak afdrukken op een vel papier om een mooie schoorsteen te maken. Verf of knutsel een stapel cadeaus en laat een muts uit de schoorsteen steken. Zo is het Pietje namelijk al druk bezig met het rondbrengen van de cadeautjes door de schoorsteen!

7. Pietenhuis

Verf, teken of knutsel een huis en plaats hier de wc rollen pietjes in. Dit zal leuk staan in de vensterbank bijvoorbeeld. Zo heb je super simpel een waar pietenhuis!

8. Spijkerbord Piet

Maak met spijkers, een bord en kleuren touw een Pietje op een bord! Super leuk en simpel en ook leuk voor kinderen om zelf mee aan de slag te gaan.

Tot zover onze zeven Sinterklaas knutseltips!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Sinterklaas knutseltips op Pinterest bewaren ♥

Met deze zeven leuke Sinterklaas knutseltips heb je in een handomdraai je huis leuk versierd voor Sinterklaas. Ga samen met je kinderen aan de slag met deze leuke Sinterklaas knutsel ideeën - #Sinterklaas #knutselen

Behalve leuke Sinterklaas knutsels ook zin in snoepen in stijl? Bekijk deze Sinterklaas lekkernijen.


Sintfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.