Reistips

Zo kunnen je kinderen toch hun series kijken op vakantie

Zo kunnen je kinderen toch hun series kijken op vakantie

Vakantie! Heerlijk! Daar heb je nu al maanden naar uitgekeken, vanaf het moment dat je de vakantie boekte. Die foto’s van de bestemming lieten je al direct dromen van die weekjes weg. Nu is het dan eindelijk zover! Tijd om te gaan! Je hebt er dit jaar voor gekozen om met het hele gezin vakantie te vieren in het buitenland. Gezellig met de hele club in een mooi huisje, met alles erop en eraan.

Even uitrusten..toch?

Het eerste wat je doet is even neerploffen op de bank en wat drinken, na zo’n lange reis. Dan volgt het uitpakken van alle koffers en tassen en ook de kratten met van thuis meegenomen etenswaren. De koelkast vol, de kasten ingepakt en de koffers worden leeg onder de bedden geschoven. De kinderen laten zich uitgelaten op een stoel zakken en gaan aan de gang met hun tablet of laptop. Maar hé…na wat proberen komen de kinderen erachter dat er totaal geen Nederlandse zenders, filmpjes en programma’s te vinden zijn. Dat zorgt natuurlijk voor geklaag van de kinderen. Engels verstaan ze niet en Frans, Spaans en Duits net zo goed niet. Hoe moet dat nu?

Toch wél de favoriete series kijken!

Het zou niet fijn zijn voor kinderen als ze in de avond, na een leuke dag wandelen, ontdekken, spelen en zwemmen, niet even hun favoriete film kunnen kijken. Even een half uurtje Juf Roos, Nijntje, een heerlijke Disney film of gewoon een beetje rondneuzen op Youtube. Jammer genoeg bestaat dit probleem door geoblocking. Zo kun je dus helemaal geen Nederlandse series, films of programma’s kijken. Drama! Gelukkig kun je heel dit heel makkelijk oplossen: met een VPN kun je het internetverkeer omleiden via Nederland. Op deze manier kunnen ze dus wél hun favoriete series kijken!
Door de VPN te gebruiken, deblokker je de streamingsdiensten, die normaal gesproken dus door geoblocking zijn geblokkeerd.

Ook voor papa en mama

Ook als de kinderen op bed liggen, willen papa en mama natuurlijk even tot rust komen met een goed glas wijn, een zak chips en een leuke film, serie of een favoriet programma. Het ideale tegenwoordig is dan dat je via internet heel veel terug kunt vinden, als je een uitzending gemist hebt. Op NPO, RTL XL, of Uitzending Gemist, bijvoorbeeld. Maar ook dat is normaal gesproken door geoblocking vaak geblokkeerd. Dus ook voor papa en mama geldt dat er een VPN nodig is om deze leuke series te kunnen kijken. Geen Ik hou van Holland, Love Island, Boer zoekt vrouw in het buitenland dus, tenzij je ervoor zorgt dat je het internetverkeer van je tablet of laptop omleidt via Nederland.

Wat een uitkomst eigenlijk hè!


Lees ook: Veilig internetten voor tieners

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Op vakantie met een ander gezin - Go or No Go
    18 november 2019 at 06:30

    […] continu met iets nieuws aan het spelen, kleine boekjes/ spelletjes/ iets lekkers. Ook hadden we de tablets bij. De jongsten hebben nog een dutje gedaan met de papa’s. Ideaal! Wij hadden als ouders zo […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.