Speelgoed Trends & Hypes

Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019

Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019

In Nederland is de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in volle gang. In Nederland wordt er volop gestemd op het genomineerde speelgoed. De nominaties zijn in Nederland vastgesteld door een jury bestaande uit speelgoeddeskundigen, journalisten, vloggers en inkopers. Ook in België wordt deze verkiezing gehouden, maar dan net op een andere manier. Benieuwd naar de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar België? Je leest het hier!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019

Bij de verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019 worden de winnaars bekend gemaakt zonder eerst de nominaties bekend te maken. Er komt geen stemming door ‘het publiek’ aan de pas: de winnaars worden direct gekozen door een jury. De jury in België bestaat uit maar liefst 26 leden. Hieronder zijn journalisten, speelgoedverkopers, pedagogen en kleinhandelaars. Samen beoordeelden zij alle deelnemende speelgoedartikelen. Deze zijn onderverdeeld in een aantal categorieën, zoals constructiespeelgoed, poppen en gezelschapsspellen.
Voor iedere categorie wordt een winnaar gekozen. In België zijn er dus meer winnaars als in Nederland!

De winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019

De winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019 zijn bekend gemaakt op 11 oktober 2019. Hier lees je per categorie wie de winnaar is geworden:

Stimulerende activiteiten

In deze categorie heeft VTech de prijs binnen gesleept met de VTech Preschool Storikid. Een prachtige verhaaltjesverteller en projector in een. Je kunt zelfs een zelf opgenomen verhaaltje door papa of mama af laten spelen. Terecht de winnaar wat ons betreft!

Eerste leeftijd speelgoed

De winnaar in de categorie eerste leeftijd speelgoed, oftewel voor de allerkleinsten, is geworden: SmartMax My First Totem. SmartMax is te gek speelgoed voor de kleine kinderen, waarbij je kind kennis maakt met magnetisme.

Poppen

De winnaar in de categorie poppen is geworden: #SNAPSTAR. Ook in Nederland zijn ze genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing…zouden ze twee prijzen in de wacht slepen?

Creatief speelgoed

De GoGlam Nailstudio is voor alle jonge fashionista’s een uitvinding want je maakt hiermee in een handomdraai prachtige nagels!

Spellen voor kinderen

Deze kende ik nog niet: het Kleurenmonster is een coöperatief bordspel dat zeer jonge kinderen helpt om hun emoties te herkennen en te beheersen. De spelers moeten samenwerken om alle emotietokens op de juiste plaats te krijgen.

Gezelschapsspellen voor het hele gezin

Dit spel ken ik nog niet en ik ben ook hier reuze benieuwd naar! De winnaar is Bank Attack! Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Zenuwslopend denk ik zo!

Denk- en logicaspellen

Net als vorig jaar gaat Smart Games er met de prijs vandoor binnen deze categorie. Deze keer met de Brain Train!

Constructiespeelgoed

Vorig jaar won Gravitrax, veruit ons favoriete speelgoed! Dit jaar is het de beurt aan Clicformers. Binnenkort lees je een review hiervan op Go or No Go!

Speelwereld

Deze gave set is ook in Nederland genomineerd en in België gaat hij er met de winst vandoor: De LEGO hidden Side. Het is ook echt heel gaaf!

Collectibles

Een nieuwe verzamelhype in België en wie weet ook in Nederland? Maak kennis met de winnaar van de België speelgoed verkiezing: Bakugan.

Buitenspeelgoed

Wow, deze coole motor is de winnaar! Hij kan racen en spinnen en kan flink racen buiten!

Educatief en wetenschappelijk speelgoed

De winnaar is geworden: Tovenaarschemie van Buki. Buki heeft enorm veel wetenschappelijk speelgoed, heel gaaf voor kinderen die hier nieuwsgierig naar zijn!

In de winkel

In de speelgoedwinkels en online kun je de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing weer herkennen aan het logo op de verpakking. Voor alle informatie over de winnaars kun je ook terecht op de Belgische website van Speelgoed van het Jaar.

Ben je benieuwd naar de nominaties voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar Nederland? Deze kun je in dit overzicht terugvinden. In Nederland kun je zoals gezegd wél stemmen voor de winnaars en als je dat doet, maak je ook nog eens kans op leuke prijzen! Je kunt namelijk al het genomineerde speelgoed winnen en geloof me: daar zitten onwijs leuke dingen bij!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.