Een veilige én leuke tuin voor kinderen

leuke tuin voor kinderen

Ineke - Stout Writings

Mijn naam is Ineke Stout, ik ben tekstschrijver vanuit huis en tevens actief in het onderwijs. Ik combineer mijn werk met het zorgen voor onze dochter Rosemarijn.
Ik schrijf met veel passie over alles rondom het moederschap op mijn eigen blog (www.thestoutjournal.com), maar schrijf ook graag over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Door zoveel verschillende onderwerpen aan te snijden, blijft het schrijven uitdagend!
Meer weten of samenwerken? Neem dan even een kijkje op mijn website: www.stoutwritings.nl
Ineke - Stout Writings

Latest posts by Ineke - Stout Writings (see all)

Misschien had je er nog nooit over nagedacht voordat je kinderen kreeg, maar een tuin kan best wel kind onvriendelijk en zelfs gevaarlijk zijn voor kinderen. En als je kinderen toch graag buiten willen spelen, moet daar natuurlijk wel iets aan gedaan worden. Hoe zorg je er dan voor dat je kinderen veilig in de tuin kunnen spelen en dat je tuin ook leuk is om in te spelen? Lees maar mee voor een aantal handige tips!

Is de kust veilig?

Allereerst wil je natuurlijk dat je kinderen veilig kunnen spelen en dus niet zomaar de straat op kunnen. De grotere kinderen weten wel dat dit gevaarlijk is, maar kleintjes zien niet zo snel ergens gevaar. Des te gevaarlijker dus! Zorg er daarom door dat je tuin omheind en afgesloten is. En voor dubbele veiligheid: zorg ervoor dat het poortje van het hek niet door je kinderen te openen zijn, door het op slot te doen of de hendel van de poort hoog in de deur te monteren.

Ook als het gaat om een ondergrond, wil je er zeker van zijn dat je kind fijn en veilig kan spelen. Stenen tegels onder de schommel is dan geen goed idee. Eén val kan al veel schade aanrichten. Daarom is het aan te raden om rondom en onder de speeltoestellen, zoals de schommel, glijbaan, wip en het speelhuisje een zachte ondergrond aan te leggen, zoals houtsnippers, gras of kunstgras. Kunstgras en houtsnippers zorgen ook nog eens voor je eigen gemak: je hebt er weinig tot géén onderhoud aan!

Laten we niet vergeten dat de tuin ook goed verlicht moet zijn. Zeker in de winter, is het lang en vroeg donker, waardoor er niet meer fijn gespeeld kan worden in de tuin. Dan is het handig om goede lampen te hebben. Lampen die niet zomaar omver gaan als de kinderen door de tuin racen met de fiets of tikkertje spelen. Hiervoor zijn grondspots ideaal! Niemand die er tegenaan loopt: een veilig verlichte tuin!

Iets waar je ook zeker niet licht over moet denken, is de soorten planten die je in je tuin zet. Er zijn er namelijk flink wat, die giftig zijn en dus ontzettend gevaarlijk zijn voor je kind. Daarnaast zijn er ook planten die bij aanraking vervelende irritaties kunnen geven. Dus voordat je de tuin vol zet, is het slim om even te checken welke planten veilig zijn voor kinderen.

Slim en schoon speelgoed

Kinderen vinden het fantastisch om te spelen met water en zand. Dat is natuurlijk ook het mooiste wat er is. Moddertaartjes maken, zandkastelen, kuilen graven en noem maar op! Maar vaak betekent dat wel dat je tuin onder het zand ligt. Wat dan heel leuk en handig is om te maken (en ook makkelijk!) is een modderkeuken (of werktafel) voor de kinderen. Een soort plankje aan de muur of aan de schutting, met gaten erin voor twee afwasteilen: de ene voor zand, de andere voor water. Super leuk! En zo heb je meteen een standaard plaats om al het gevallen zand weer in op te bergen.
Als je het toch liever bij een zandbak wilt houden, zorg dan wel dat je die gemakkelijk kunt afsluiten of afdekken. Als je zandbak altijd open en bloot ligt, komt er veel rommel in en is het zand snel vervuild. Zorg daarom voor een deksel of een afdekzeil.

Is jouw tuin al kidproof?


Schommelfoto via Shutterstock – Door Grejak

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.