Educatief Opvoeding & Ouderschap

Thuis extra schoolstof oefenen op Slimleren.nl

Thuis extra schoolstof oefenen op Slimleren.nl

Op Slimleren.nl oefen je online je lesstof, waar en wanneer jij wilt. Tijdens het oefenen krijg je direct heldere uitleg na het geven van een antwoord, zodat je meteen van je fouten leert. Zo leer je sneller en haal je uiteindelijk hogere cijfers. Perfect voor kinderen die wat extra oefening nodig hebben of juist voor kinderen die naar meer uitdaging op zoek zijn. Dat wilden we maar al te graag zelf eens uitproberen, dus gingen we aan de slag op Slimleren.

Onze eerste indruk van Slimleren

Samen met Vinz (8 jaar, zit in groep 5) gingen we aan de slag met Slimleren. ons eerste indruk als we het programma bekijken is dat het er rustig en aantrekkelijk uit ziet. Dit doen ze heel goed! Onze Vinz is een jongen die graag leert, dus hij wilde maar al te graag aan de slag. Ik heb hem eerst even zelf zijn gang laten gaan, zodat hij eens kon kijken wat het allemaal was. Al vrij snel had hij allerlei talen aan zijn dashbord toegevoegd. Dat had hij al snel door! En Sja, hij wil nu eenmaal alle talen van de wereld leren. Voor onze Vinz is Slimleren echt smullen geblazen!

Hoe werkt Slimleren

Elk onderdeel bestaat uit een stuk theorie, daarna ga je aan de slag door middel van oefeningen. De theorie is helder en duidelijk uitgelegd. De oefeningen zijn leuk om te doen en zorgen ervoor dat Vinz het ook echt leuk blijft vinden. Maak je een fout, dan volgt er een heldere uitleg over wat je fout hebt gedaan én ook waarom het fout is. Zelf zijn we hier het meest enthousiast over. Mede omdat ik merk bij Vinz dat hij hier juist het meeste van leert: Waarom is iets fout?

voorbeeld fout Slimleren.nl

Slimleren past zich aan, aan het niveau van je kind. Als je een fout maakt, worden de volgende oefeningen wat makkelijker. Maak je ze goed, dan worden juist de volgende oefeningen moeilijker. Het is fijn dat ze op deze manier je kind “volgen” in zijn of haar niveau of alles automatisch afstemmen. Per oefenreeks verdien je een ster. Je hebt drie verschillende sterren: de gouden ster, de zilveren ster en een bronzen ster.

Extra oefenen

Doordat onze Vinz doof is en hierdoor een Cochlear Implantaat draagt waarmee hij geluid waarneemt, vallen er voor hem in een gesproken zin vaak woorden weg. Die woorden hoort hij gewoonweg niet. Ik merk in de week dat hij met Slimleren heeft gewerkt, dat hij zich bewuster wordt van met name de lidwoorden. Maar ook gericht daarmee gaat oefenen. Wanneer is het de, wanneer is het. Voor hem extra lastig, mede door het feit dat de Nederlandse Gebarentaal waarmee hij ondersteund wordt een hele andere grammatica heeft dan gesproken Nederlands.

De buddy

Bij Slimleren heb je ook een buddy. Dit is een uil. Door opdrachten goed te voltooien verdien je diamanten. Met die diamanten kun je kleding en accessoires voor je buddy kopen. Zo wordt je uil buddy steeds leuker, cooler en kun je hem naar eigen wens helemaal stylen! Een leuke extra motivatie voor je kind dus.

Slimleren afstemmen op school

Je kunt Slimleren afstemmen op de eigen boeken en methodes die op school worden gebruikt. Dit is allemaal zelf in te stellen door het betreffende boek te selecteren dat ze op school gebruiken. Erg prettig omdat het zo naadloos aansluit op wat er op school aangeboden wordt. Zo is er ook de mogelijkheid om woordlijstjes zelf te maken en deze dan via Slimleren te oefenen.

Go or No Go

Vinz zijn eindconclusie laat zich vast wel raden. Hij is helemaal om en vind Slimleren een GO! Ik ben ook enthousiast, zeker ook omdat ik zelf verandering heb gemerkt met betrekking tot de lidwoorden en zich bewuster worden daarvan. Slimleren heeft zoveel mogelijkheden en is erg uitgebreid. Op deze manier is het goed op je persoonlijke wensen aan te passen. Ik vind het een leuke, uitdagende en laagdrempelige manier van oefenen met “schoolstof”, en ik vind het wel gaaf dat je op deze manier een soort van thuis schooltje kunt spelen.

Meer informatie

Slimleren kost €9,95 per maand, of €24,95 per kwartaal. Je hebt de mogelijkheid om het de eerste zeven dagen gratis uit te proberen. Ben je binnen zeven dagen niet tevreden, dan maak je geen kosten. Op deze manier kun je het enkele dagen uitproberen om te kijken of het bij jouw kind past.

Slimleren is beschikbaar vanaf groep 5 t/m 4e klas van het voortgezet onderwijs. Het is beschikbaar in diverse niveaus: vanaf vmbo-bk tot en met Gymnasium.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    8 tips om je kind te helpen met school - Go or No Go
    5 februari 2020 at 18:35

    […] verpakken als wolfjes in schaapskleren. Maak er in dat geval spelletjes van. Spelenderwijs oefenen is vele malen leuker dan “droog oefenen”. Speel spelletjes die de tafels vereisen, spelletjes […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.