Creatief & Knutselen Verjaardag & Traktaties

Simpele herfst traktaties, en vooral ook heel lekker!

Lekkere en simpele herfst traktaties

Elk jaar is het weer de vraag, wat gaat het dit jaar weer worden? Waar ik het over heb? Traktaties voor de kinderverjaardagen! Gaan we voor simpel of maken we er een heel kunstwerk van? Het kan tegenwoordig niet gek genoeg, maar ook simpel is helemaal in. Want wie heeft er nu tijd om uren in de keuken te staan of dingen uit te knippen? Want natuurlijk zitten er geen 10 kindjes in de klas, maar een stuk of 30. Ik laat je zien dat simpel ook ontzettend leuk kan zijn! Een traktatie maken hoeft namelijk niet veel werk te zijn.
Op sommige scholen is een strikt no-sugar beleid, dus wordt er vaak direct gedacht aan fruit traktaties. Maar dat is niet overal het geval. Ik deel hierbij een lijstje van mijn favoriete simpele herfst traktaties, leuk voor deze tijd van het jaar. Ook zal ik er een suggestie bij delen om je traktatie te serveren. 

Lekkere en simpele herfst traktaties

Deze lekkere en simpele herfst traktaties maak ik het liefste:

1. Chocolade eikeltjes

Wat heb je nodig voor 1 traktatie: een saté prikker, mini chocolade zoen en een mini stroopwafel.
Hoe maak je de chocolade eikeltjes: Je neem de saté prikker en prikt hier een mini chocolade zoen op. Vervolgens rijg je er een mini stroopwafel tegenaan. Dit maakt direct een eikeltje. Wissel deze af met de 3 kleuren van de mini chocolade zoenen en het staat direct ontzettend leuk.

Simpeler kan bijna niet, maar het is natuurlijk erg lekker om dit te trakteren! Koek met chocolade, wie lust dit nu niet?
*Serveertip: Presenteer dit op een dienblad met wat neppe bladeren erop o.i.d. en je herfst thema is compleet. Een simpele traktatie om te maken, maar een groot plezier om te geven.

Ben je trouwens dol op stroopwafel? Dan zijn deze stroopwafeltruffels ook echt een aanrader.

paddenstoel knutselen banaan

2. Paddenstoeltjes

Wat heb je nodig voor 1 traktatie: een suikerwafel, ¼ banaan en 1 aardbei of “kontje” rode appel en wit glazuur.
Hoe maak je de paddenstoeltjes: Neem de suikerwafel en prik hier een stukje banaan op vast. Laat de banaan een stukje uitsteken zodat je er nog een aardbei op kan prikken. Prik de aardbei op z’n kop bovenop de banaan. OF als je voor een appeltje kiest het appeltje met de rode kant bovenop. Tada, hier is je paddenstoel. Hij is nog wel een beetje kaal, maar dit kunnen we oplossen. Met een stiftje gesmolten chocolade of wit glazuur kun je op de aardbei de welbekende witte stippen zetten om je paddenstoel helemaal af te maken..
*Serveertip: Versier een dienblad met groen crèpe papier en leg hier de suikerwafels op.

Lekkere en simpele herfst traktaties paddestoel

3. Cupcake paddenstoel

Wat heb je nodig voor 1 traktatie: een cupcake, wit cupcake papiertje, rood en wit glazuur. (Of je kunt gebruik maken van een kant en klare bak verpakking)
Hoe maak je paddenstoel cupcakes: Bak cupcakes af in een wit cupcake papiertje. Smeer de cupcake als hij gebakken is af met rode glazuur. Met wit glazuur kun je witte stippen zetten op je paddenstoel. Je kunt dit serveren op een decoratie boomstamschijf voor een mooi effect.
*Serveertip: Om de paddenstoelen in een mooi bos te zetten kun je kiezen voor een nep grasmatje. Deze kun je in veel winkels kopen. Zet deze op een dienbladje en verspreid de cupcakes in het gras. Leg er eventueel wat eikeltjes, herfstbladeren en kastanjes bij.

Lekkere en simpele herfst traktaties

4. Eierkoek Egeltjes

Wat heb je nodig voor 1 traktatie: een eierkoek, mesje, roomboter, decoratiestift, rozijn.
Hoe maak je eierkoek egeltjes: Pak een eierkoek. Met een mesje snij je 2 halve manen uit de zijkant om zo een egeltjes vorm tevoorschijn te laten komen. De helft van de eierkoek smeer je in met roomboter en daaroverheen strooi je hagelslag. Met decoratiestiften teken je oogjes en een neusje, of je kunt ook 2 rozijntjes in de eierkoek drukken als oogjes.
*Serveertip: Versier een dienblad met bruin crèpepapier en leg hier de egeltjes op.

5. Pompoentjes

Wat heb je nodig voor 1 traktatie: mandarijn, komkommer.
Hoe maak je de pompoentjes: Pel voor elk kindje een mandarijn, laat deze staan. Snij een mini stukje komkommer af in een rechthoekje, zoals een mini frietje. Dit stukje komkommer moet zo klein zijn dat hij in het gat past bovenop de komkommer. Steek de komkommer er een klein stukje in zodat hij vast zit maar laat bovenop een deel uitsteken. Klaar is je pompoen!
*Serveertip: Versier een dienblad met groen crèpe papier en leg hier de pompoentjes op.

Hopelijk kunnen jullie hiermee ook mooie creaties maken!!
Je kunt natuurlijk altijd een combinatie maken van de verschillende traktaties, alsof het een echte herfsttafel is

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze lekkere en simpele herfst traktaties op Pinterest bewaren ♥

Deze leuke, lekkere en simpele herfst traktaties, zowel gezond als ongezond, zijn super gemakkelijk om te maken en erg leuk om uit te delen in de herfst

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.