10 jaar 11 jaar 12 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Smart Sketcher Projector

Linda - Go or No Go

Mag ik even beginnen met het volgende: wát een leuk ding is dit! De Smart Sketcher Projector zorgt ervoor dat je met het grootste gemak de moeilijkste tekeningen maakt. Zowel jong als oud, want eerlijk is eerlijk: ik vind hem zelf ook té leuk!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Teken met gemak de moeilijkste dingen!

De Smart Sketcher Projector maakt tekenen een stapje (of eigenlijk heel veel stapjes) gemakkelijker. Weinig kinderen kunnen zo uit de hand bijvoorbeeld een flamingo, een octopus of een paard tekenen. Uiteraard wel een creatieve vorm hiervan (wat ook super is), maar verder is dat lastig. De Smart Sketcher Projector helpt je hierbij en zorgt ervoor dat je stap voor stap allerlei dingen kunt tekenen.

{ Review } | Smart Sketcher Projector

Stap voor stap

Bij je Smart Sketcher Projector zit een geheugenkaartje met hierop allerlei tekeningen die je stap voor stap kunt natekenen. Je projecteert de tekening op je blad en vervolgens kun je zelf elke keer een stapje erbij laten komen. Je kunt dit ook automatisch laten doen, zodat je niet steeds het knopje in hoeft te duwen. Daan en Jesse doen dat veel liever zelf, want knopjes indrukken is leuk, haha.
Zodra je een tekening klaar hebt, verschijnt er een mooie gekleurde achtergrond bij en nog een stapje verder zelfs een bewegende animatie.

Natuurlijk werkt de Smart Sketcher Projector het beste als het niet té licht is. Wat ook prima werkt, is het apparaat even afschermen. Ik had een grote doos die ik erbij gezet heb en zo kon ik de lijnen goed zien, ondanks dat het erg licht was en buiten de zon volop scheen.

{ Review } | Smart Sketcher Projector

De Smart Sketcher Projector app

Met de app kun je nog veel meer leuke dingen doen met de Smart Sketcher Projector, dus dat is zeker een aanrader! Nadat je de app hebt gedownload, koppel je via Bluetooth de Smart Sketcher Projector aan de app. Dat gaat heel gemakkelijk en snel.
De app begint in het Engels, maar je kunt in het menu de taal aanpassen naar Nederlands. Super fijn, want zo kunnen de kinderen er zelf ook goed mee vooruit.
In het menu van de app kun je nog meer aanpassen, waaronder een paar hele belangrijke dingen! Zo kun je de helderheid van de projector instellen. Deze staat als beginstand niet op heel helder, waardoor je in een lichtere ruimte de projectie niet goed kunt zien. In het menu op de app kun je de helderheid op z’n hoogst instellen, waardoor je de lijnen ook ziet terwijl het licht is.
Ook de snelheid van de animaties (als je de stappen automatisch laat komen achter elkaar) kun je hier instellen op rustig of snel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zet je foto om in een tekening

De app is helemaal gesynchroniseerd met de Smart Sketcher Projector. Als je op de app een tekening selecteert en aanzet, projecteert de Smart Sketcher Projector hem voor je. De stappen kun je ook met de Smart Sketcher Projector app aantikken, maar dat kan ook met de knoppen op de Smart Sketcher Projector zelf.
Wat je met de app ook kunt doen, is zelf een foto maken en deze om laten zetten naar een tekening. Je kunt er ook voor kiezen om een bestaande foto uit je fotobibliotheek te kiezen. Voor gedetailleerde foto’s zoals een gezicht is het wel echt aan te raden om in een ruimte te werken waar het donkerder is (of ‘s avonds natuurlijk). Want de lijnen zijn dan natuurlijk veel gedetailleerder en dunner, en dus lastiger te zien als de omgeving licht is.

Zelf aan de slag

Na Daan en Jesse, die inmiddels al twintig tekeningen verder zijn, wilde ik het ook wel eens proberen. Na een veilige flamingo die ik stap voor stap kon tekenen, ging ik aan de slag met eigen foto’s en afbeeldingen..
Mijn eerste tekening van een foto was niet zo’n succes…want het is best moeilijk hoor! Zeker omdat ik een foto had met erg veel details en Daan en Jesse erop. Dus wijze les voor mij: twee personen en veel details: niet handig.
De tweede tekening werd mijn logo. Ook niet gemakkelijk vanwege alle kleine figuurtjes, maar hee: ik hou van een uitdaging. Mijn logo werd door de Smart Sketcher Projector wel iets platter gemaakt in plaats van rond en de echte details en lichte stukjes in de figuurtjes kon hij niet helemaal weergeven (logisch, want echt mini) dus die tekenende ik zelf erin. Al met al: best goed gelukt vond ik zelf.
De derde foto die ik maakte was van de te schattige Pikachu knuffel van Jesse. Het resultaat zie je hieronder! Zoals je ziet ging dat erg goed: hoe minder details, hoe simpeler.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Inkleuren

Voor de kunstenaars onder ons is het inkleuren van de tekeningen natuurlijk de manier om ze af te maken. Daan en Jesse zijn daar normaal gesproken niet zo van: die hebben nooit echt veel gekleurd of getekend. Des te leuker dat de Smart Sketcher Projector ze wel aan het tekenen krijgt! En….tot mijn verbazing gingen ze zomaar ook een aantal tekeningen inkleuren! Werkte aanstekelijk ook, want zelf ging ik ook lekker mee doen met mijn Pikachu en flamingo.

Go or No Go

De Smart Sketcher Projector krijgt mijn jongens aan het tekenen en kleuren en dat vind ik super leuk. Ze kunnen hiermee eens van alles tekenen wat ook echt mooi lijkt. Ik heb twee nogal kritische jongens die vinden dat alles precies moet kloppen: uit de hand tekenen wordt nooit zoals ze zelf in hun hoofd hebben…en dat voelt voor hun vaak teleurstellend. Door de Smart Sketcher wordt het ineens heel een stuk makkelijker om van alles te tekenen en ze zijn super trots op al hun resultaten. Zo trots dat ze het zelfs gaan inkleuren dus! 🙂
Een duidelijke GO!

Smart Sketcher Projector Facts

  • Werkt op stroom of batterijen (kunt zelf kiezen wat je wil)
  • Leeftijd: vanaf 5 jaar
  • Adviesprijs: € 89,99 en te koop via bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Smart Sketcher Projector review op Pinterest bewaren ♥

Review - Met de Smart Sketcher Projector teken je met het grootste gemak moeilijke of minder lastige tekeningen. Kinderen leren stap voor stap tekenen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.