10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Review } | LEGO Jurassic World voor de Nintendo Switch

Linda - Go or No Go

Een van de nieuwe games voor de Nintendo Switch is LEGO Jurassic World. Deze game is niet nieuw overigens: hij bestaat al een paar jaar, maar is vanaf nu ook voor de Nintendo Switch beschikbaar. Lees hier onze review van LEGO Jurassic World voor de Nintendo Switch.

Het is niet vreemd dat dit spel na vier jaar ineens als nieuw naar de Nintendo Switch komt. LEGO Jurassic World is een van de populairste LEGO games allertijden.

Jurassic Parc, maar dan in LEGO

Mijn jongens zijn nog niet bekend met de Jurassic Parc films, maar wel met LEGO natuurlijk. Ze herkennen alles wat in de game zit dus niet vanuit de films, maar ze vinden LEGO dan wél weer leuk en natuurlijk dino’s ook. In deze game komt dit allemaal samen in verhaalvorm. Zodra je start met LEGO Jurassic World kan ik je vertellen dat het bést lastig is om te stoppen! Je wordt als het ware het verhaal ingezogen en continu kom je weer een stapje verder…wat maakt dat je ook steeds door wil blijven gaan.

De bekende Jurassic World personages

Heel eerlijk gezegd ben ik zelf ook niet bekend met Jurassic Parc films. Ik heb er zelf één gezien en dat is al een hele tijd geleden. Personages en namen zeggen mij dus niets meer, maar ach, dat mag de pret niet drukken! Als je gaat spelen, kruip je in de huid van filmpersonages zoals Dr. Ian Malcolm, Dr. Henry Wu, Claire Dearing, Owen Grady en vele anderen. Voor de filmkenners vast herkenbare namen.

LEGO Jurassic World – verhaallevels

Er zitten maar liefst 20 verhaallevels in de game waarin het doel is om kostbaar barnsteen met dinosaurus-DNA te verzamelen. Spelers gebruiken het verzamelde DNA om compleet nieuwe dinosaurussen te creëren en met de dino-aanpasser kleuren, lichaamsdelen en vaardigheden te mengen of te combineren. Bovendien kunnen ze in de voetsporen van de LEGO-dinosaurussen treden en het spel zelf als dinosaurus spelen. Dit laatste vinden mijn jongens natuurlijk geweldig: een spel spelen als dino!

Best lastig!

Ik merk dat mijn mannen soms even vastzitten in levels en niet weten wat ze moeten doen om verder te komen. Op sommige plekken word je geholpen: de weg wordt gewezen of er zijn hints te lezen. Maar dat is niet overal zo en dan is het soms lastig om te vinden wat je nu moet doen om verder te komen. Daar hebben ze toch wel met enige regelmaat hulp bij nodig.

review LEGO Jurassic World voor de Nintendo Switch

Nederlandse ondertitels

LEGO Jurassic World is Engels gesproken, maar je kunt wel Nederlandse ondertiteling opzetten. Deze komt wel vaak tijdens het spelen (dus als je aan het lopen of rijden bent) en dan is voor Daan en Jesse lastig om zowel je poppetje te besturen als de tekst te lezen. Meestal zijn het verhaaltjes en niet heel belangrijk om mee te krijgen, maar soms ook wel. En daarnaast brengen die stukjes ook wel de humor in het spel, dus ook wel leuk om mee te lezen. Overigens zijn sommige teksten ook best lastig te begrijpen voor kinderen, met lastige termen.
De hints zijn ook in het Nederlands en die kun je gewoon rustig lezen. De hints hebben Daan en Jesse wel echt nodig om verder te komen en op sommige momenten hadden er wat mij betreft wel meer hints in mogen zitten.

Two player game

LEGO Jurassic World kan met twee spelers gespeeld worden en de verdeling tussen de spelers is wel erg goed: ieder karakter heeft zijn eigen speciale eigenschap en is met bepaalde handelingen nodig. De een heeft dus niet een hoofdrol tegenover de ander en dat maakt het samenspel erg leuk.

Go or No Go

Het spel ziet er mooi uit en is aantrekkelijk vanwege het verhaal en de stappen die je steeds verder komt. Ik vind hem voor Daan en Jesse wel nog wat te lastig; zelfstandig komen ze er niet goed uit en ze haken daardoor af. Het spel zelf heeft als aanbevolen PEGI-leeftijd 7 jaar en daar kan ik me wel in vinden. Maar qua speelbaarheid zou ik deze game onder de 10 jaar niet aanraden, aangezien sommige stappen lastig te halen zijn.

Facts – LEGO Jurassic World

  • PEGI-leeftijd: 7 jaar
  • Aanbevolen leeftijd ivm moeilijkheidsgraad: vanaf 10 jaar
  • Adviesprijs: € 34,99 en te koop bij bol.com
  • Online spelen mogelijk: Nee

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van LEGO Nintendo Switch op Pinterest bewaren ♥

Review van een nieuwe game voor de Nintendo Switch: LEGO Jurassic World. Deze game is niet splinternieuw, maar wel voor de Switch. Lees hier onze mening.


Lees ook: The LEGO Movie 2 Videogame voor de Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.