10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | het coöperatieve spel Slide Quest

{ Review } | het coöperatieve spel Slide Quest
Linda - Go or No Go

De slechteriken hebben de controle over ons prachtige koninkrijk overgenomen en het is een puinhoop! Je moet de wereld redden, en snel! Laat ons samen deze dappere, rollende ridder leiden door dit turbulente avontuur, bezaaid met valkuilen en wendingen! Maak kennis met Slide Quest!

Hoe speel je het Slide Quest?

Het spel is te spelen van één tot en met vier spelers. Er zijn diverse moeilijkheden waaruit je kunt kiezen, namelijk eenvoudig, normaal en moeilijk. Elke moeilijkheidsgraad bestaat uit vijf levels. Het is een twist van de paden volgen, valstrikken omzeilen, dynamiet uit de weg gaan, en pas vooral op dat je niet in een val valt!

In de missies zijn er zes verschillende soorten doelen te behalen:

 • Simpele paden: volg het pad van het licht, pas op voor de valstrikken!
 • Paden met dynamiet: volg het pad van het licht, pas op voor het rollende dynamiet!
 • De bewakers: duw ze in de vallen!
 • De genummerde bewaker: duw jij ze in de juiste val?
 • De schurk: ruim de bewakers op, duw de schurk in de juiste val.
 • Explosief einde: gebruik jij het dynamiet op de juiste wijze?

Meer spanning

Wil je nog meer spanning toevoegen aan je avontuur,  kun je de race tegen de klok variant doen. Deze hebben wij zelf (nog) niet uitgeprobeerd, omdat ze er nog niet behendig genoeg voor zijn..daar hebben we nog even wat oefening voor nodig. In deze variant kun je een speciale app openen met een timer waarin je speelt tegen de klok.

Alleen spelen

De eenzame ridder is een variant die je alleen kunt spelen. Lukt het je om alle vier de hendels alleen te bedienen en zo de ridder te bevrijden?

review asmodee Slide Quest

Onze eerste indruk

Het is even schakelen voor mijzelf. Want het is een ander spel dan ik zelf gewend ben. Gaandeweg ben ik dit spel steeds meer gaan waarderen. Het spel is op een positieve manier anders vind ik! Vooral het feit dat je samen moet overleggen en goed moet samenwerken om het doel te behalen vind ik erg leuk.
Vinz was direct enthousiast, ik ben het spel in de eerste instantie alleen met Vinz (acht jaar) gaan spelen. Maar gaandeweg het spel vorderde gaf Senn (zes jaar) ook aan mee te willen doen. Dit ging heel goed! Op de doos staat geschikt voor zeven jaar en ouder. Maar wij vinden dat het ook met jongere kinderen gespeeld kan worden Je hoeft voor het spel niet te kunnen lezen, enkel de getallen één tot en met vier herkennen.

Samenwerken

Alles bestaat bij Slide Quest uit samenwerken. Zonder samenwerking behaal je het doel niet. Overleggen met elkaar; welke hendel moeten we nu gebruiken? Dan is het nog van belang dat je de hendel bedient met gevoel. Onze Senn is er altijd iets te enthousiast in. Dus de ridder belandde regelmatig in een val of in een valstrik. Geduld is nodig en je moet vaak van hendel afwisselen, en soms ook tegelijk de hendels bedienen. Let goed op elkaar wie wat doet en overleg. De hindernissen die bij elk level worden toegevoegd geven het een mooie uitdaging. Hoe omzeilen we die? Maar ook pas op voor de vallen!

review asmodee Slide Quest

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 nominatie

Slide Quest is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 10 en 11 jaar. De spanning, behendigheid en samenwerking in dit spel sprak de jury erg aan. Als je vindt dat Slide Quest moet winnen, dan kun je stemmen!

Go or No Go

Slide Quest is een echt behendigheidsspel waarbij je moet samenwerken. Elke speler bestuurt een hendel. Je moet goed samenwerken om de ridder over het bord heen te schuiven om zo het doel te bereiken. Het feit dat het draait om samenwerking, en dan een in een geheel andere vorm als wat ik gewend ben, maakt het erg leuk! Wij vinden Slide Quest een GO!

samen spelen en samenwerken spel

Facts – Slide Quest

 • Leeftijd: vanaf 6 jaar ongeveer
 • Speelduur: 20 – 30 minuten
 • Aantal spelers: 1 t/m 4 spelers
 • Adviesprijs: € 24,95 en je shopt hem hier

Kijk ook: Lasergame, Squla, Robot programmeren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.