5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Rollenspel Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | De Grote Burcht van de Novelmore ridders

playmobil Review Grote Burcht van de Novelmore ridders

Wie kent PLAYMOBIL niet? Speelgoed dat al sinds 1974 gemaakt wordt en waar jij misschien als kind ook mee hebt gespeeld. Sinds dit jaar is er weer een nieuwe ridderlijn en wel de ridders van Novelmore. Wij mochten de Grote Burcht van de Novelmore ridders reviewen, wat wij er van vinden lees je hier onder.

De Grote Burcht van de Novelmore ridders

Na decennia van vrede, harmonie en stagnatie in het koninkrijk van Novelon, leeft het oude conflict tussen de heldhaftige ridders van Novelmore en de opstandige Burnham Raiders op. Beide partijen proberen bezit te nemen van het magische pantser Invincibus, dat de drager onoverwinnelijk maakt. Koning John en zijn slimme, ondernemende zoon Prins Arwynn, die zich ergert aan de strenge regels van zijn vader en de voorkeur geeft aan avontuur, wonen in het grote kasteel van Novelmore. Dankzij Arwynns streven naar verandering en de hulp van zijn vrienden Gwenn en Dario, zijn de Knights of Novelmore in staat om de vele uitdagingen van het nieuwe tijdperk aan te gaan.

Review Grote Burcht van de Novelmore ridders

Het leuke aan PLAYMOBIL is dat je altijd er wel even mee kunt spelen en dit op verschillende manieren kunt doen. Waar het ene kind een heel fantasieverhaal bedenkt, zal de ander wat meer binnen de lijntjes spelen. Bij ons liggen de boerderij dieren tussen de ridders en kust de draak een hond. Maar ook dat is PLAYMOBIL! Niets is te gek in jouw fantasie. Dit kasteel leek ons echt fantastisch!

In elkaar zetten en spelen maar!

Als eerst mogen de ouders aan de slag. Wij, ouders mogen de Grote Burcht van de Novelmore ridders in elkaar zetten. Een klusje wat ik met liefde overdraag aan mijn man. Dit kasteel is groot, heel groot! De afmetingen zijn 79 x 57 x 44 cm. Het in elkaar zetten van de grote hoeveelheid aan onderdelen neemt een hele avond in beslag. We zien direct bijzondere onderdelen. Zo zit de ophaalbrug heel vernuft in elkaar met een soort grote tandwielen. Er zit een geïntrigeerde katapult in en zelfs een geheime muur. S’ ochtends mogen mijn jongens direct aan de slag. Het schieten vinden ze geweldig! De ballistas schieten erg ver en dat is leuk. In deze set zitten zo mega veel onderdelen. Er zitten zoveel poppetjes bij: met deze set hoef je echt niets meer bij te kopen en een eigen start voorraad PLAYMOBIL heb je niet nodig. De jongens ontdekken dan ook nog de “boobytraps” in dit kasteel, en een soort geheime muren! Mijn dochter wil ook graag meedoen en pakt haar paarden PLAYMOBIL en manege erbij. Alles is onderling te combineren en zolang jij de fantasie hebt kun je er mee spelen.

Review Grote Burcht van de Novelmore ridders playmobil

Go or No Go

PLAYMOBIL blijft leuk. Wij hebben de Grote Burcht van de Novelmore ridders inmiddels op de kinderkamer staan. De jongens spelen hier erg leuk mee. De kleinste onderdelen heb ik nog even apart gehouden om te voorkomen dat ze kwijt raken. Wat ik wel een nadeel vind is dat het minder goed vast lijkt te zitten. PLAYMOBIL werkt met een eigen systeem om onderdelen in elkaar te zetten. Vroeger zat het muurvast, maar nu heb ik al een paar keer weer losse onderdelen gehad. Ook vliegen de loopbruggen er soms wat gemakkelijk vanaf.

Review Grote Burcht van de Novelmore ridders playmobil

Het leuke van de Grote Burcht van de Novelmore ridders is, dat er weer nieuwe gadgets op zitten. Mijn jongens vinden het erg leuk. Er zijn ook uitbreidingen te koop. Zo is ook de burcht van de vijand te koop en nog een extra set.

Genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019

De Grote Burcht van de Novelmore ridders is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019 in de categorie 8/9 jaar. Volgens het juryrapport bevordert het fantasiespel en samen spelen. De burcht heeft vele speelmogelijkheden. De diverse hokjes, plekjes en valkuilen maakt het mogelijk om met meerdere kinderen te spelen.

Facts

  • vanaf 5 jaar
  • Aantal onderdelen: 374
  • Adviesprijs: € 149,- en hier te koop. Deze is niet meer te koop, maar de onderstaande versie wel:

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.