10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen Winnen

{ Review } Bank Attack – Winnaar Speelgoed van het Jaar!

Bank Attack - Winnaar Speelgoed van het Jaar België!

Samenwerken, concentreren, goed luisteren en snel reageren: dat zijn de keywords voor het spel Bank Attack. Bank Attack was een winnaar in de Verkiezing Speelgoed van het Jaar België en in deze review lees je of wij dit terecht vinden.

De kluis

In dit spel staat de kluis centraal. De kluis heeft bovenin al het goud zitten en op de vlakken aan de zijkant vind je de karakters. Er zijn vier karakters waar uit gekozen kan worden. De Money man, de Hacker, de Lookout en de Explosieven Expert. Ieder karakter heeft zijn eigen vlak van de kluis.

Het doel van het spel

Het doel van Back Attack is om de kluis te kraken én maar liefst 50 miljoen te verdienen! Als beide lukt, zijn jullie duidelijk masters! Je werkt bij Bank Attack samen met je medespelers. Jullie gaan met z’n allen aan de slag om die kluis te kraken. Lukt dat niet, dan blijft de kluis op slot en hebben jullie helaas met z’n allen verloren.

Bank Attack speluitleg review

Speluitleg en Spelregels Back Attack

Om te beginnen wordt de kluis in het midden van alle spelers gezet. Daarbij worden drie stapeltjes met geld gelegd met briefjes van 1 miljoen, 3 miljoen en 5 miljoen. Daarbij worden er een aantal accessoires bij de kluis gelegd waar het spel mee gespeeld gaat worden. Denk aan een zaklamp, explosieven, een laptop en een koptelefoon. Vervolgens wordt de kluis aangezet en kunnen alle spelers die mee doen op een knop klikken op hun vlak van de kluis. Hiermee geef je aan dat je mee doet.
Vervolgens kun je de moeilijkheidsgraad instellen. Deze is er in de vorm van vijf levels. Level 1 is gemakkelijk, leven 5 is zeer moeilijk en er zit nog een bonuslevel 6 in, die je vrij speelt als je level 5 haalt. Wij begonnen met level 1, veilig even kijken hoe het allemaal werkt.

Volg de opdrachten van de kluis

Zodra je de level gekozen hebt gaat het spel beginnen. De elektronische kluis geeft opdrachten aan de spelers. Deze beginnen met items die gepakt moeten worden door de spelers. “Hacker, pak de zaklamp.” “Explosieven Expert, pak de boor.” Zodra er een aantal items door spelers gepakt zijn, kunnen er ook andere opdrachten komen. “Ruil de boor met de zaklamp.” Het is nu de bedoeling dat de speler met de boor deze omruilt met de speler die de zaklamp heeft. Een andere opdracht kan zijn dat alle spelers direct op hun knop moeten drukken.
Daarnaast komen er ‘gebruik’ opdrachten: “Gebruik de zaklamp.” Dit is het teken dat de speler die de zaklamp heeft op de knop moet drukken op zijn zijde van de kluis. Wordt de knop op tijd ingedrukt én door de juiste persoon ingedrukt, dan mag de Money man een geldticket pakken. Ook hier geeft de kluis een opdracht voor.
Als de verkeerde speler de knop induwt of de knop wordt niet snel genoeg ingeduwd, dan heb je een fout. Hierdoor krijg je minder geld én bij teveel fouten gaat de kluis helemaal niet meer open en klinken er sirenes.
Als je alle opdrachten op tijd en goed weet uit te voeren, springt de kluis open en vliegt het goed eruit!

winnaar speelgoed van het jaar belgie 2019 bank spel

Hoe brachten wij het er vanaf?

Level 1 ging ons met gemak af, dus dat kon wel een tandje hoger! Level 2 en 3 gingen ook best goed, dus tijd voor level 4. Zo, dat was wel even andere koek! Wat gaat dat snel! Haha, Daan en Jesse in de stress! Helaas haalden we de level de eerste keer niet. Samen met Jesse deed ik de level nog eens over, want met tweeën leek ons een stukje gemakkelijker. En dat was ook zo: we haalden de level met z’n tweetjes met vlag en wimpel. Met drieën of vieren is de uitdaging dus een stuk groter!

Samen met de jongens kwam ik niet voorbij level 5, maar Arno en ik haalden level 5 wel zonder fouten. Daarmee hebben we bonuslevel 6 ontgrendeld. Deze gaat ook snel én hierbij moet je van rol wisselen. Pittig hoor! Deze level verdwijnt trouwens weer als je de kluis helemaal uitzet. Als je hem op slaapstand laat staan, blijft de level wel bewaard, maar helemaal uitschakelen en de level is dus weg.

Spelregels Bank Attack speluitleg review

Tip

Wanneer je een hoger level speelt en er zitten volwassenen bij, dan zou ik aanraden om de Money man te laten spelen door een volwassene. Deze heeft namelijk naast het spel als extra taak om geld te pakken wanneer hier de opdracht voor komt…en dat is best veel tegelijk als de opdrachten op je afgevuurd worden.

Go or No Go

Bank Attack is een uitdagend spel en perfect voor jong en oud vanwege de moeilijkheidsgraad die in te stellen is. Het spel zorgt voor samenwerking en concentratie. Hoe hoger de level, hoe spannender! Omdat het een coöperatief spel is, is verliezen niet erg: want je verliest met z’n allen. Dat maakt verliezen voor mijn jongens in ieder geval stukken makkelijker ;-). Elke spelronde duurt vijf minuutjes en daarmee kan het in ieder geval nooit te lang duren voor kinderen die niet zo lang stil kunnen zitten. Wij geven Bank Attack een GO!

review bankspel

Back Attack Facts

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 5 minuten per speelronde
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Batterijen: 3x AA
 • Adviesprijs: € 26,95 en te koop bij bol.com

Samenwerken, concentreren, goed luisteren en snel reageren: dat zijn de keywords voor het spel Bank Attack. Lees in deze review wat wij van het spel vinden!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 27 Comments

 • Reply
  Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020 Winnaars en Nominaties - Go or No Go
  1 juli 2020 at 10:59

  […] Bank Attack van Megablue. Een verrassing wat mij betreft, aangezien dit spel vorig jaar al in België genomineerd was voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing én heeft gewonnen. […]

 • Reply
  Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar België 2019 - Go or No Go
  14 februari 2020 at 09:45

  […] spel ken ik nog niet en ik ben ook hier reuze benieuwd naar! De winnaar is Bank Attack! Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: […]

 • Reply
  Nadine
  8 november 2019 at 21:48

  Ik doe heel graag mee!!

 • Reply
  melissa
  8 november 2019 at 10:54

  Wat een leuke uitdaging zeg. en zeker weten wat een goede winnaar van speelgoed van het jaar.

 • Reply
  Iris
  7 november 2019 at 13:36

  Dit klinkt als een heel leuk spel om met mijn zoon te spelen, dus ik doe graag mee

 • Reply
  Lisanne Bons
  5 november 2019 at 13:13

  Wat ontzettend leuk. Mijn kinderen gaan dit super leuk vinden maar op de bso waar ik werk ook. Doe graag mee.

 • Reply
  Lieke van Veen
  5 november 2019 at 12:31

  Ik maak heel graag kans op dit spel.

 • Reply
  kempenaers anita
  3 november 2019 at 20:52

  ziet er een superleuk spel uit voor de kleinkinderen

 • Reply
  brants harry
  3 november 2019 at 18:52

  ziet er leuk uit voor de kleinkinderen zullen hier blij mee zijn

 • Reply
  Linda Smeets
  2 november 2019 at 01:31

  Jaaa! Wat een leuk spel! Ik doe graag mee!

 • Reply
  Els Black
  1 november 2019 at 09:34

  Ik doe graag mee! en ik sta ingeschreven voor de mailing

 • Reply
  Claudia Diependaal
  31 oktober 2019 at 11:16

  Ik loot graag mee voor mijn kleinzoon van 8. Hij zal dit geweldig vinden. Ook omdat de rest nog te klein is. En hij zo wat tijd alleen heeft! Ik was al ingeschreven!

 • Reply
  Nele V
  30 oktober 2019 at 21:31

  Ik doe graag mee, lijkt leuk om met de kindjes te spelen.

 • Reply
  Marian B
  30 oktober 2019 at 20:56

  Dit lijkt me een leuk en geschikt spel voor mijn zoon. Hij wil graag spelletjes doen maar ze moeten niet te lang duren. Wij gaan graag de uitdaging aan. Ik heb me al eerder ingeschreven voor beide mailings/nieuwsbrieven.

 • Reply
  Marian Zw
  30 oktober 2019 at 19:13

  Ik doe graag mee, lijkt me echt een spel voor mijn zoon. Ingeschreven voor beide mailings

 • Reply
  Maaike
  30 oktober 2019 at 14:47

  Ik doe graag mee, zat er al naar te kijken voor 5 Dec, maar moest mij er nog in verdiepen.
  Heb mij voor allebei de mailings ingeschreven

 • Reply
  Sharon de Ridder
  30 oktober 2019 at 10:53

  Dit ijkt me een leuk gezinsspel!

 • Reply
  Oma Will
  30 oktober 2019 at 10:48

  Dit spel vinden mijn kleinkinderen vast heel spannend.
  Een kluis proberen te kraken, hoe geweldig is dat.
  Ik sta al ingeschreven voor beide nieuwsbrieven en doe graag mee.
  Ik heb geen facebook, maar volg op bloglovin.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  30 oktober 2019 at 10:02

  wat een origineel spel, dat wil kleinzoon tije vast wel
  verras hem maar met dit coole exemplaar #duimenmaar

 • Reply
  Susan
  30 oktober 2019 at 09:34

  Wij doen graag mee met loten. Wat een super gaaf spel voor mijn 3 fanatieke spelletjes kids.
  Ik ben voor beide ingeschreven.

 • Reply
  Linds ro
  30 oktober 2019 at 09:33

  Wat een leuk spel! Ik loot graag mee voor onze jongens! Denk dat zij dit super leuk zullen vinden!!!

 • Reply
  Annemiek Stam
  30 oktober 2019 at 09:23

  Oh wat een leukspel zeg! Onze 2 jongens zijn gek op spelletjes, op zondag gaan we er vaak voor zitten, gezellige middagen zijn dat altijd. Ik waag een kansje😍

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  30 oktober 2019 at 09:18

  Onze tweeling Lucas en Eva zijn dol op spelletjes en dus doe ik graag mee aangezien ze 5 december jarig zijn 🙂

 • Reply
  Linda De Brouwer
  30 oktober 2019 at 09:12

  Ooh dit lijkt me zo leuk voor de jongens hier in huis! En mama wil zelf natuurlijk ook wel graag met ze mee spelen 😊 nu duimen maar 🍀

 • Reply
  Ingrid Hopster
  30 oktober 2019 at 09:10

  Dit lijkt mij een erg mooi spel, niet allern voor thuis maar ook voor bij de scouting. Ik heb mij zojuist ingeschreven voor the gift guide mailing en de winactie nieuwsbrief kreeg ik al 😉

 • Reply
  Wendy Van De Reyd
  30 oktober 2019 at 09:05

  Oh deze is precies ook wel super leuk en spannend , mijn 2 stoere dames 13 en 8 , zijn dol op spelletjes , deze zouden ze ook wel leuk vinden en mama speelt fan graag met hun mee , duimen omhoog , en was al op beide aangemeld

 • Reply
  Cora van der Bijl
  30 oktober 2019 at 07:54

  Wow ik loot graag mee voor mijn mannetje van 8 dit spel lijkt me een geweldige uitdaging 😘 ik sta ingeschreven voor de mail✅

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.