6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | Addit: een rekenspel en dobbelspel

Addit: een rekenspel en dobbelspel

Een simpel en snel rekenspel en dobbelspel in een: dat is Addit! Addit is een laagdrempelig spel waar zowel kinderen als volwassenen plezier mee kunnen hebben. Het is vooral een leuk spel als je kind ook een beetje van rekenen houdt. Nu hoeft je kind niet goed te kunnen rekenen hoor, juist ook voor kinderen die daar meer mee moeten oefenen is dit een erg leuk en handig spel. En kan je kind al wel goed rekenen, dan kun je zelf bepalen hoe moeilijk je Addit wil maken.

Addit speluitleg

Addit is een vierkant bord, omringd door cijfers. Iedere speler eigent een kant van het spelbord toe. Dit wordt jouw speelkant. Aan iedere kant van het bord kunnen cijfers naar voren komen. Je kunt die cijfers indrukken, en dan komen ze weer aan de andere kant van het speelbord, bij je tegenstander, eruit.
Het doel van het spel Addit is dat je alle tien de cijfers aan jouw kant van het spelbord weg speelt.

Het spel wordt door alle spelers om de beurt gespeeld. De beurt van een speler is over wanneer hij geen cijfers meer weg kan drukken of wanneer hij het getal 7 gooit.

Je kunt cijfers wegspelen door slimme rekencombinaties te maken. Je gooit in je beurt met de twee dobbelstenen. Door de combinaties die je daarmee kunt maken, kun je cijfers wegspelen. Het makkelijkste is om dit uit te leggen met een paar voorbeelden, waarin we ook meteen de niveaus bespreken waarop je Addit kunt spelen.

Addit spelniveaus

Er zijn namelijk drie spelniveaus:
– Niveau 1: gebruik de cijfers die je hebt gegooid, of tel ze op. Voorbeeld: je gooit een 6 en een
3, ofwel druk je de 9 in (6+3), ofwel de 6 en de 3.
– Niveau 2: tel de cijfers op of trek ze af. Voorbeeld: je gooit een 6 en een 3, ofwel druk je de 3
in (6-3), ofwel de 9 (6+3).
– Niveau 3: vermenigvuldig of deel de gegooide cijfers. Voorbeeld: je gooit een 6 en een 3.
6×3=18, je kunt de 12 en de 6 indrukken, of 10, 6 en 2… of 6/3: je kunt de 2 indrukken

speluitleg Addit: een rekenspel en dobbelspel

Go or No Go

Addit is een leuk spel voor kinderen die het leuk vinden om te rekenen of die hierin wat extra oefening kunnen gebruiken. Op deze manier rekenen is natuurlijk leuker dan platte sommen maken!
Door met verschillende spelniveaus te kunnen spelen, sluit het altijd goed aan bij ieder niveau van een kind. Bij niveau 1 is het spel het snelste af: onze rondes duren hier nog geen 5 minuten.
Bij niveau 2 wordt dit al een stukje langer en niveau 3 hebben we ons nog niet aan gewaagd, aangezien dat voor onze jongens nog net een stapje te ver is. Addit krijgt van ons een go!

Addit Facts

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers (als je met 3 spelers speelt, speelt 1 speler dubbel voor twee kanten van het speelbord)
  • Speelduur: 10 tot 15 minuten
  • Adviesprijs: € 24,99 en te koop via bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.