4 jaar 5 jaar 6 jaar Rollenspel Speelfiguren & Voertuigen

Pinypon: leuke cadeautip voor 4 tot 6-jarigen

Pinypon: leuke cadeautip voor 4 tot 6-jarigen
Rosie

Nog twee maanden en dan komt Sinterklaas alweer in het land. Het moment dat Sinterklaas met al zijn Pieten onderweg is van Spanje naar Apeldoorn, zit mijn dochter Sara (4 jaar) vol spanning voor de televisie. Hoe mijn zoon Sem (2 jaar) gaat reageren op dit hele gebeuren is nog even afwachten.
De pepernoten liggen al een paar weken in de winkels. Erg aantrekkelijk om alvast een zakje te kopen, maar ik heb ooit met mijzelf afgesproken om geen pepernoten in huis te halen voordat ik jarig ben geweest (eind september). Tot nu toe hou ik het goed vol ;-).

Sinterklaas heeft een probleem

Ik las pas een mooie opmerking van een kind van 4 jaar:
Kind: ‘Mam, ik denk dat Sinterklaas een probleem heeft.’
Moeder: ‘Waarom denk je dat?’
Kind: ‘Ik denk dat ie geld nodig heeft voor cadeautjes. Hij verkoopt nú al zijn pepernoten.’

Ik kreeg direct een glimlach op mijn gezicht, wat een prachtige uitleg! Maar direct na mijn glimlach bedacht ik mij: het is dan inderdaad weer tijd voor cadeautjes. Wat gaan wij, de hulp-Sint en hulp-Piet, dit jaar voor cadeau(‘s) aan de kinderen geven?

Samen spelen

Bij onze nichtjes en neefje spelen Sara en Sem altijd erg graag. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en spelen ook echt samen. Als we bij hen op bezoek zijn, wordt vrijwel meteen Pinypon uit de kast gehaald. Vol enthousiasme gaan ze ermee spelen en binnen de kortste keren zitten de kinderen tussen allerlei poppetjes, hoofden, haren en kleren.

Pinypon: leuke cadeautip voor 4 tot 6-jarigen

Pinypon

Pinypon? Ik had hier dus nog nooit eerder van gehoord. Maar naarmate ik vaker met Sara en Sem naar hun nichtjes en neefje ging, kwam ik meer te weten kwam over Pinypon.
Het zijn kleine poppetjes (jongens en meisjes) met leuk haar en outfits. Het hoofd, haar, lijf en benen kun je van elkaar afhalen en met een ander hoofd/haar/lijf of benen combineren. Daarnaast bestaat het hoofd uit 2 gezichten, zodat je dit dus ook nog kunt veranderen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alleen al met de poppetjes spelen was een groot succes, maar er is (uiteraard) meer. Er zijn ook verschillende sets die je erbij kan kopen. Zoals een sprookjeshuis, kermis, school, dierenambulance en nog veel meer. Pinypon is (ongeveer) voor 4 tot 6 jaar, maar ook mijn zoon van 2 jaar kan hier uren mee spelen.

Pinypon: leuke cadeautip

Pinypon als Sinterklaascadeau

Nu onze kinderen er zo enthousiast over waren wilde ik eens zien of ze er thuis ook zo fijn mee zouden spelen. Ik ben op Marktplaats gaan kijken. En wat blijkt? Heel Marktplaats staat vol met Pinypon. Ideaal om zo eens uit te proberen wat ze ervan vinden!
Uiteindelijk na wat speurwerk ben ik voor een camper met poppetjes gegaan. Sem vindt het leuk om met auto’s (in dit geval een camper) rond te rijden en Sara is meer van het uit- en aankleden van de poppetjes.
Wij hebben nu een week de Pinypon camper in huis en Sara en Sem zijn er eigenlijk wel elke dag mee aan het spelen. Van outfits veranderen, met de camper rijden en douchen (jaja, dat kan ook in de camper) tot aan glijden van de glijbaan en lekker eten. Prachtig om te zien hoe ze helemaal gefascineerd zijn door Pinypon. En ze kunnen er ook echt samen mee spelen. Ik weet nu dat de Pinypon ook hier thuis een succes is en niet alleen bij een ander (want ja, speelgoed bij een ander is toch altijd leuker/mooier/interessanter dan wat er thuis staat).
En nu? Nu ga ik voor Sinterklaas op zoek naar meer Pinypon!

Facts – Pinypon

 • Leeftijd: 4 t/m 6 jaar

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze speelgoedtips over Pinypon op Pinterest bewaren ♥

Pinypon review - Ken je Pinypon al

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 4-jarig meisje - Go or No Go
  5 februari 2020 at 18:39

  […] ervaring weten we dat ook Pinypon onwijs in de smaak valt rond deze […]

 • Reply
  Rory
  2 oktober 2019 at 09:46

  Leuk! Ik heb hier nog niet eerder van gehoord. Ik denk eerlijk gezegd dat mijn zeven(en een half)-jarige dit ook nog heel leuk vindt 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.