Zwembad

De 8 leukste zwembaden van Nederland

De leukste zwembaden van Nederland
Joyce

Wildwaterbanen, bubbelbaden, golfslagbad en glijbanen. Nederland heeft ontzettend veel zwembaden waar je een hele dag kan verblijven. Als echte waterrat heb ik er al een heleboel gehad. Ook zo dol op zwemmen? Ik heb de leukste zwembaden op een rijtje gezet!

De leukste zwembaden van Nederland op een rijtje

Alle zwembaden zijn natuurlijk uiterst geschikt om met kinderen heen te gaan, zowel jong als oud! Een tip vooraf: Laat je kind fijne zwembadsokken of schoentjes dragen tegen uitglijden!

1. Aqua mundo van De Kempervennen

Mijn favoriet in dit overzicht van de leukste zwembaden! Je hebt er alles om je er een hele dag te vermaken: Aqua Mundo van De Kempervennen. En snelle wildwaterbaan voor de echte snelheidsliefhebbers. Een leven-in-zee bad om in te snorkelen en verschillende vissen uit de zee te ontdekken. Bubbelbaden om heerlijk in bij te komen. Een kinder-doe-bad met een glijbaantje, sproeiers, fonteinen en stukje om lekker te zitten. De favoriete plek van mijn kinderen. Natuurlijk heeft dit zwembad ook de golfslagbad en verschillende glijbanen. En vergeet niet het buitenbad! Ook hebben ze verschillende leuke plekjes waar je kan zitten na het zwemmen. Trek? Ook daar hebben ze, volledige in thema, een bar voor. Hier kan je alles kan bestellen. Wij komen er graag! Let wel op, in de vakantie kan het erg druk zijn en is online reserveren aan te raden!

leukste zwembaden

2. Aquafun Sportiom in ‘s Hertogenbosch

In dit subtropische zwemparadijs heb je alles: van snelle glijbanen en een golfslagbad tot watersproeiende schildpadden. Wil je tussendoor even ontspannen? Dat kan perfect op het terras of in de snackcorner. De allerkleinsten kunnen zich heerlijk vermaken in kinderbadje Turtle Bay. Het mooiste stukje vind ik de grotten met sterren waar je doorheen kan zwemmen. Het zwembad is elke dag geopend, behalve op maandag.

3. Aqua mundo van De Eemhof

De zwembaden van CenterParcs zijn toch wel de mooiste van Nederland, dus daarom nog eentje in mijn top 8.  Het leukste van dit zwembad is de Flow-rider. Je moet er wel extra voor betalen, maar dan kan je wel iets heel gaafs doen. De rest van het zwembad is ook erg mooi. Alsof je in de jungle loopt. Net als alle andere CenterParcs zwembaden heeft de Eemhof ook een wildwaterbaan, een golfslagbaan, een lazy-river, bubbelbaden, een kinder-doe-bad en glijbanen. Één glijbaan vind ik zelf erg gaaf en dat is de turbo twister. Op een band of samen met iemand op een band ga je de 154 meter lang glijbaan af. In de glijbaan zitten scherpe bochten en de kans is groot dat je op sommige stukken achterstevoren terecht komt. Kortom, een heerlijk dagje uit!

leukste zwembaden kinderen nederland

4. Preston Palace

Ken je het Preston Palace vooral van de weekendjes weg? Overnachten hoeft niet, je kan ook een dagje komen zwemmen! Het subtropische zwemparadijs heeft veel leuke faciliteiten voor volwassenen, zoals sauna’s, een stoombad en whirlpools. Er is zelfs een zonnehemel waar je niks extra’s voor hoeft te betalen. De kinderen kunnen hun lol op in het grote zwembad met junglethema. Er is ook een verwarmd kinderbad aanwezig. Het mooie is dat het eten en drinken in de prijs inbegrepen zijn, dus je hoeft niks meer te nemen! Preston Palace heeft de publieksprijs gewonnen voor “Beste uitje” in de categorie “indoor zwembaden”.

5. Swimfun Joure

Heel toevallig kwam ik dit zwembad tegen toen ik in Joure was voor iets anders. Helaas nog niet geweest, maar wat zag het er gaaf uit! Het zwembad is een heerlijke plek om een dagje te genieten. Geniet van de warmte en van de spannende én ontspannende attracties in het overdekte zwembad. Swimfun biedt plezier voor alle leeftijden; of je komt om rustig baantjes te trekken of om vrij te zwemmen en spelen, er is voor iedereen genoeg te doen. In 2018 heeft het subtropische zwembad een complete renovatie ondergaan. Je hebt er nu een wildwaterbaan met buitenbad. Verschillende glijbanen, waaronder er eentje is waar je een spel kan doen met foto op het einde! En dan hebben ze ook bubbelbaden en een golfslagbad. Lekker genieten van elkaar en het zwembad!

6. Aqua Mundo van De Huttenheugte

Deze Aqua Mundo ziet er net als de rest van de CenterParcs zwembaden weer fantastisch uit. Je waant je echt in een jungle en de temperatuur is daar altijd goed! En ook dit park heeft zijn kinder-doebadden, een lekker bubbelbad, glijbanen, golfslagbad, wildwaterbaan en een buitenbad. Ook hier kan je weer een hele dag verblijven. Geen zin om te zwemmen? Dan blijf je lekker op je stoel kijken naar alle moois om je heen. Een uitje naar een Aqua Mundo is een uitje voor jong en oud! Mijn kinderen kunnen zo genieten van deze zwembaden!

leukste zwembaden kinderen nederland center parcs

7. Het Tikibad in Wassenaar

Het Tikibad hoort bij het attractiepark van Duinrell en staat garant voor heel veel glijplezier, want dat hebben ze…heel veel glijbanen in verschillende soorten en maten. Sinds kort is er ook een waterpark voor de kinderen bij en die ziet er geweldig uit! Ze hebben in dit gedeelte vier kleine glijbanen en een megawaterval. Genieten voor alle kinderen. En heb je geen zin in al die glijbanen? Dan kan je ook terecht in hun binnenbad. Lekker zwemmen of genieten van je spelende kinderen.

8. Mosaqua Gulpen

Ze hebben heerlijk warme binnen- of buitenzwembaden. Je kan lekker relaxen in een whirlpool of de belevingsdouche. De kinderen testen enthousiast één van de vele glijbanen, zoeken de schat van Kapitein Kid of wagen zich in de wildwaterbaan. Oh ja, er is ook genoeg zitgelegenheid om tijdens je zwembreak kan je gebruik maken van hun gratis WIFI. Heb jij al zin om je bezoek te plannen? Niet een heel bekend zwembad, maar zeker het bezoeken waard! Nog een leuk weetje…. eens in de zoveel tijd hebben ze zwemlessen voor honden!

Tot over de 8 leukste zwembaden van Nederland! Wil je nog meer zwembaden inspiratie? Hier vind je een overzicht van 10x de leukste subtropische zwembaden!
Heb jij nog een aanvulling? Laat het hieronder weten in de reacties!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit leukste zwembaden in Nederland overzicht op Pinterest bewaren ♥

Niet in de top 8 maar wél een aanrader: golfslagbad Oss





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.