Creatief & Knutselen Sinterklaas

Knutsel een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas

Sinterklaas verlanglijstje Knutsel een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas

Zeg je Sinterklaas? Dan zeg je cadeautjes! Sinterklaas tijd draait om gezelligheid, sfeer, Sinterklaas lekkernijen, surprise of Sinterklaasspelletjes, maar natuurlijk ook om de cadeautjes! Kinderen zijn daar heel erg mee bezig dus laten we ze een handje helpen om hun lijstje zo leuk mogelijk te knutselen. Want welk kind is nu niet graag bezig met een verlanglijstje? Hier zijn ze er dol op! Dus ik deel graag wat leuke ideetjes. Want van een lijstje maken kun je natuurlijk een hele activiteit maken. Zet de kruidnoten, pepernoten, chocolaatjes en snoepjes maar op tafel hiervoor.

Knippen, knippen, knippen!

Kom maar op met die speelgoedfolders! Verzamel ze van verschillende speelgoedwinkels en laat je kinderen al het moois uitknippen wat ze graag willen op hun lijstje. Deze uitgeknipte plaatjes gebruiken we namelijk voor de lijstjes. Heb je geen speelgoedfolders, laat je kind dan bijvoorbeeld op de computer de cadeautjes uitzoeken, verzamel ze en print ze dan uit. Ook kun je ze uitknippen om te gebruiken in deze voorbeelden. De één zal 5 dingen uitknippen, de ander 20. Gelukkig maakt het niet uit hoeveel stuks je hebt, je past de grootte van je creatieve verlanglijstje er namelijk gewoon op aan.

Knutsel een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas

Knutsel een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas

1. Gevulde zak met cadeautjes

Teken op een vel bruin papier een zak uit en knip deze uit. Teken met een zwart streepje de zak “dicht” of plak er een lintje omheen als extra versiering. Maak de zak zo groot als nodig is. Laat je kindje nu allerlei cadeautjes in de zak stoppen door de uitgeknipte cadeautjes op de zak te plakken. Wie weet verschijnen ze straks echt in de zak op pakjesavond!!

2. Groot cadeau

Maak van karton of gewoon papier een groot cadeautje. Knip een vierkant uit en plak of teken een horizontale en verticale streep. Bovenop een strik en je cadeautje is klaar. Vul deze met de uitgeknipte spulletjes door ze erop te plakken. Wie weet welk cadeautje uitgekozen wordt door die lieve Sint.

3. Boek van Sinterklaas

Maak je eigen boek van Sinterklaas door een aantal velletjes papier aan elkaar te nieten. Je kunt hier wit papier voor gebruiken, maar ook gekleurd papier. Plak op elk papiertje een cadeautje en je krijgt zo je eigen boek van Sinterklaas. Er zal zeker flink doorgebladerd worden om iets moois voor jou uit te zoeken en je hebt een super origineel verlanglijstje!

Knutsel een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas

4. Sinterlijstje

Knutsel of kleur het hoofd van Sinterklaas en plak hieronder witte a4-tjes, kijk naar het aantal uitgeknipte cadeautjes: zo weet je hoeveel a4-tjes je hiervoor nodig hebt. Knip aan de zijkanten het a4 in als boogjes zodat je het idee van een lange baard krijgt. Vouw de baard dan op en plaats op elk stukje wat je vouwt een cadeautje. Heb je veel cadeautjes te plakken dan kunnen ze natuurlijk ook naast elkaar. Maak er iets moois van! Je kunt je lijstje opvouwen of helemaal uithangen.

Knutsel een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas

5. Vlaggenlijn

Knutsel zoveel vlaggetjes als dat je cadeautjes hebt uitgeknipt. Bevestig de vlaggetjes aan elkaar door een touwtje eraan vast te plakken/nieten of gaatjes te maken bovenin de vlaggetjes en het erdoorheen te rijgen. Als je alle cadeautjes op de vlaggetjes hebt geplakt en de vlaggenlijn compleet is kun je deze ophangen. Als de pieten dan je schoentje komen zoeken, zien ze die mooie vlag natuurlijk direct hangen!

Als de verlanglijstjes af zijn kun je ze natuurlijk altijd in je schoen plaatsen om hem zo mee te geven aan Sinterklaas, want ja die moet natuurlijk op tijd op zoek naar die mooie cadeautjes!!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze ideeën voor een origineel verlanglijstje op Pinterest bewaren ♥

Wil je zelf met je zoon of dochter een origineel verlanglijstje voor Sinterklaas in elkaar knutselen? In dit artikel geven we je vijf creatieve ideeën om verlanglijstjes op te stellen - Go or No Go - #Sinterklaas


Sinterklaasfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.