Opvoeding & Ouderschap

Je tiener en een smartphone: zo doe je dat!

smartphone voor tieners tieners en smartphone

Tja…op een gegeven moment komen je kinderen op een leeftijd dat ze een mobiele telefoon willen hebben en ook nodig hebben. Helemaal als ze naar de middelbare school gaan, is een smartphone eigenlijk onmisbaar. Zeker omdat ze papa of mama altijd kunnen bellen, als er iets aan de hand is. Band lek, lunch vergeten of gewoon om te melden dat ze vanmiddag later thuis zijn omdat ze nog even de stad in gaan met vrienden. Maar hoe zorg je er nu voor dat er zuinig met de smartphone wordt omgegaan en dat het op een goede manier wordt gebruikt?

Safety is key

Sowieso is het handig om voor enige bescherming te zorgen. Als een telefoon in een broekzak of tas verdwijnt, kan het maar zo gebeuren dat er iets tegenaan komt en de telefoon beschadigt. Daarom is het wel zo veilig om een goed hoesje te bestellen. Bij bijvoorbeeld hoesjesdirect.nl kun je gemakkelijk hoesjes bestellen in alle soorten en maten. Een flipcase, bookcase of gewoon een backcover. Ga je voor leer, een stoffen hoesje, een softcase of hardcase?

Altijd opgeladen

Je wilt natuurlijk dat je tiener veilig en goed omgaat met de smartphone. Telefoonhoesjes zijn dan key om schade te voorkomen, maar je wilt natuurlijk ook je tiener altijd kunnen bereiken (en andersom) als dat nodig is. Een nodige accessoire is dan bijvoorbeeld een powerbank, zodat je bij een bijna lege accu gewoon snel je smartphone kunt opladen! Geen snoertjes en stopcontacten, maar ook heel handig onderweg opladen! Zo ben en blijf je mobiel! Handig om die powerbank dus altijd in de schooltas te laten zitten.

Altijd zicht op je tiener

Het is natuurlijk begrijpelijk dat je zo nu en dan flink bezorgd bent over je tiener. Daarvoor zijn tegenwoordig apps te downloaden! Zo kun je waar je ook bent, zien waar je kind is op een duidelijke kaart en zelfs het geluid van zijn of haar omgeving horen! Zitten ze netjes op school? Zitten ze in de problemen? Zijn ze onderweg naar huis? Met Kidswatcher kun je het allemaal in de gaten houden en zorg je voor een veilig gevoel bij jou en je kind! Waar ze dan ook zijn, jij hebt contact en weet dat het goed zit.
Deze app is natuurlijk, met geluid en al, best wel heftig. Er zijn ook iets minder controlerende apps, waarop je wel kunt zien waar je kind is, maar geen geluid erbij hoort bijvoorbeeld. Zelf gebruiken wij Google Family Link, waarmee je als ouder digitale grenzen in kunt stellen. Denk hierbij aan bedtijd (vergrendeltijd van de telefoon), maximale gebruik-tijd van de smartphone, goedkeuren van apps die je tiener wil installeren en de locatiebepaling.

Heb je zelf nog aanvullingen voor een veilig gebruik van een smartphone voor tieners? Laat het hieronder weten in de reacties!


logo


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.