Fashion & Styling

Haarbanden voor kinderen en volwassenen + steun het KWF

Haarbanden voor kinderen en volwassenen + steun het KWF
Rosie

Vorig jaar, 2018, was voor mij een jaar met veel ‘dalen’ en weinig ‘pieken’. In januari 2018 kreeg ik, op 31-jarige leeftijd, te horen dat ik borstkanker had (zie mijn vorige blog). Het traject van chemokuren, operaties en controles ging beginnen. Dat mijn haren zouden uitvallen leek mij de ergste bijwerking van de chemokuren, aangezien iedereen dan écht ziet dat je ziek bent en ik wilde niet dat mensen op straat mij zouden na kijken/medelijden met mij zouden krijgen. Veel mensen zeiden in die tijd tegen mij dat ik dit in het begin het ergste zou vinden, maar dat ik dit achteraf waarschijnlijk het minst erge zou gaan vinden van het hele jaar.

En toen, 2 weken na mijn eerste chemo, begonnen mijn haren al uit te vallen. Ik had een mooie pruik, maar de pruik heb ik weinig gedragen. Ik was al snel klaar met de pruik. Als het waaide was ik bang dat de pruik van mijn hoofd afwaaide en aangezien ik elke dag veel op bed of op de bank lag, was een pruik helemaal niet prettig.

Hoofddoekjes

Ik ging over op hoofddoekjes. Deze zaten prettig en het voelde beter dan helemaal niets op mijn hoofd. Na mijn chemokuren begon mijn haar al redelijk snel te groeien (al kon het voor mij niet snel genoeg gaan). Maar wanneer is dan het moment om je hoofddoekjes af te doen? Een week voor Kerstmis ben ik naar mijn kapper gegaan en zij heeft er een ‘kapsel’ van gemaakt en mijn haren geverfd (jeetje wat was ik grijs geworden…). En vanaf toen begon het ‘gewone’ leven weer. Geen pruik, geen hoofddoekjes. Je lijkt in de ogen van anderen weer ‘gezond’ (al voelde ik mij toen niet zo).

De ergste bijwerking?

Maar terug naar de vraag: Vind ik achteraf gezien mijn haaruitval de ergste bijwerking van de chemokuren? Nu, anderhalf jaar later, kan ik je vertellen: ja, ik persoonlijk vind mijn haaruitval het ergste.
De andere bijwerkingen van de chemokuren waren heftig, maar ik word door mijn haaruitval nu nog steeds elke dag herinnert aan vorig jaar. Elke ochtend als ik in de spiegel kijk en ik weer wat van mijn haar probeer te maken, baal ik zo ontzettend van mijn korte kapsel. Ik had dik, lang, stijl haar en nu…nu heb ik (gelukkig nog steeds) dik haar, maar het is kort, er zit een rare slag in en ik krijg er gewoon geen mooi model in. Elke dag weer word ik geconfronteerd met vorig jaar. Elke dag weer hoop ik op een wonder dat mijn haar weer mooi lang en stijl is. Maar elke dag is het weer een teleurstelling als ik in de spiegel kijk.

Met een haarband steun je het goede doel

Ik kan hier elke ochtend deprimerend van worden, maar ik kan mijzelf er ook bij neerleggen. Ik leef nog, de chemokuren zijn achter de rug, dus dit haarprobleem kan ik ook wel aan. Van mijn lotgenootje (zij is even oud als ik en volgde ongeveer hetzelfde traject) had ik voor mijn laatste chemokuur een mooie groene haarband gekregen. Ik heb deze haarband weken in de kast laten liggen, aangezien mijn haar toch echt te kort was om er überhaupt iets mee te doen. Maar sinds een aantal maanden ben ik om. Dat die haarband mijn vele bad hair days redelijk kan verbloemen is één voordeel, maar het andere voordeel vind ik dat je met de aankoop van zo’n haarband bijdraagt aan het goede doel. Van iedere verkochte STRIK haarband gaat namelijk €5,00 naar KWF kankerbestrijding. Ik blij en de stichting blij.

Maar wat is er dan zo speciaal aan deze haarband?

De STRIK haarband is geen gewone haarband. De haarbanden zijn er in allerlei leuke kleuren en motiefjes, ze worden handgemaakt en in de haarbanden zit aluminium draad waardoor ze bij iedereen goed zitten (niet te los/strak). Ik heb er een aantal in huis en ook mijn dochter van 4 jaar vindt ze leuk. Deze haarbanden zijn er voor volwassen vrouwen, maar ook voor kinderen. Ik heb één haarband voor volwassenen en de andere haarbanden die ik heb zijn kindermaten, aangezien deze ook lang genoeg zijn voor mij maar minder breed. Oftewel: een haarband voor jong en oud!

Zoek je toch andere haarbandjes, kijk dan eens hier. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.