Creatief & Knutselen Verjaardag & Traktaties

{ DIY } Maak een cadeaubonnenboekje voor je kind

{ DIY } Maak een cadeaubonnenboekje voor je kind
Anne

Cadeautjes die origineel zijn blijven lastig dat vertelde ik al in dit blog. Maar cadeautjes die zelf zijn gemaakt doen het vaak erg goed hier in huis. Dit cadeaubonnenboekje was een schot in de roos. Een cadeau dat voor jou persoonlijk is gemaakt. Met precies die dingen die jij leuk vindt, daar kan echt bijna niets uit een winkel tegenop. Dit is leuk voor jong en oud. Wil je het voor een volwassen maken dan zou ik het misschien een voucher noemen, maar voor een kind van 8 is dit prima!

Qua inhoud van het cadeaubonnenboekje is er van alles mogelijk. Ik heb een keuze gemaakt tussen dingen die niets kosten en dingen die wel wat kosten. Kijk naar de ontvanger: wat vindt hij of zij het leukste? Vooral de 1 op 1 tijd doet het goed bij mijn dochter.

benodigdheden cadeaubonnenboekje voor je kind

Ideeën voor het cadeaubonnenboekje zijn:

 • 1 x naar de Mac Donalds
 • 1x uitslapen
 • 1x niet zelf je kamer opruimen
 • 1x uit eten
 • 1x een bordspel naar keuze doen
 • 1x later opblijven
 • 1x naar de bioscoop
 • 1x ontbijt op bed
 • en nog veeeeel meer!

benodigdheden

Benodigdheden:

 • Dik papier (wibra of de boekenhandel)
 • Papiersnijder
 • Stiften en pennen
 • perforator
 • Mooi lint of touw

Hoe maak je het cadeaubonnenboekje

 1. Bepaal hoeveel bonnen je wil maken en snijd (of knip) zoveel kaartjes (plus één voor de voorkant) op maat. Ik heb gekozen voor A6-formaat (dat is de helft van een ansichtkaart). Dit kleine formaat (10,5 x 14,8 cm) scheelt namelijk veel teken- en versierwerk.
 2. Maak een leuke voorkant. Dit kun je door te handletteren, te stempelen of zoals ik met ecoline spetters bewerken. Maak alle bonnen/vouchers. Ik maakte het mijzelf gemakkelijk: met de pen tekenende ik er direct iets bij. Je kunt de bonnen versieren naar eigen smaak. Bijvoorbeeld glitters erop strooien. Je kunt het je hier zo makkelijk of moeilijk make als je wil. De kaartjes kun je ook versieren met bloemen of confetti en dan lamineren. Persoonlijk kies ik voor de snel klaar variant.
 3. Pak je stapeltje bijeen en maak nu in een rechte lijn gaatjes met een perforator. Met lint bind je het in, door met het lint door een gaatje te gaan en via de onderkant bij het volgende gaatje weer uit te komen.  Ik deed het 2 keer om het wat dikker te maken. Werk af met een knoopje. Je kunt ook een dikke naald nemen en echt inbinden of nog makkelijker met een nietmachine!
 4. Pak het cadeaubonnenboekje leuk in en klaar is je zeer persoonlijke cadeau. Eventueel kun je het ook op een reep chocolade plakken of bij een volwassenen aan een flesje wijn hangen.

knutsel cadeaubonnenboekje voor je kind

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit DIY cadeaubonnenboekje op Pinterest bewaren ♥

Wil je een origineel cadeau voor je kind? Knutsel dan een cadeaubonnenboekje voor je kind! In dit boekje maak je zelf de cadeaubonnen. Je kunt dus de leukste activiteiten, spelletjes en uitstapjes erin zetten waar jouw kind blij van wordt. In deze DIY zie je hoe je gemakkelijk zelf zo'n boekje maakt. #diy

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  10 cadeautips voor kinderen die alles al hebben - Go or No Go
  16 februari 2021 at 14:20

  […] Dat dit één van de beste cadeaus aan mijn kind zou zijn had ik niet verwacht. Het is relatief zeer eenvoudig en kun je zo gek maken als je zelf wil. Van een keer naar de bioscoop tot een keer je bord niet hoeven leeg te eten. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan dit blog. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.