0 jaar 1 jaar 2 jaar 3 jaar Opvoeding & Ouderschap

De vijf beste draagdoeken voor je kind

De vijf beste draagdoeken voor je kind
Joyce

Hoe heerlijk is het om je kindje bij je te dragen? In de baarmoeder heeft een baby het altijd warm en is hij constant in contact met zijn moeder: hij hoort jouw hart, je stem en voelt je bewegingen. Door je kind te dragen in een draagdoek of -zak kun je je baby na de geboorte hetzelfde ‘omvattende’ gevoel geven. Huid-op-huidcontact is goed voor de hechting tussen ouder en kind. Ook zorgt het voor een direct gevoel van veiligheid: je kind voelt bijvoorbeeld aan jouw lichaam dat een hard geluid op straat niet iets is om bang voor te zijn. Bovendien zorgt een draagdoek voor een soort filter tussen je baby en de buitenwereld; grijpgrage handen blijven op afstand, harde geluiden worden gedempt en met de doek kun je het gezichtsveld van je baby afschermen. Er zijn veel verschillende te vinden en daarom heb ik de beste ergonomische draagdoeken voor jou op een rijtje gezet!

ByKay Woven Wrap Deluxe (geweven draagdoek)

De Bykay draagdoek is de beste draagdoek voor ouders die bereid zijn om net even extra tijd te besteden om alle knoopjes te leren. Hierdoor kun je wel met deze draagdoek je kind overal dragen (buik, heup of rug) afhankelijk van hoe je hem precies knoopt. (Tip: vraag een draagconsulent om je te helpen!)

Als je een beetje goed zorgt voor deze draagdoek zal je ook merken dat hij gemakkelijk jaren kan meegaan. Je kunt deze draagdoek ook gebruiken van geboorte tot je kind ongeveer 5 jaar oud is (23 kg). De draagdoek is beschikbaar in 3 maten: 5, 6 en 7. Ik zou zelf voor 5 kiezen, tenzij je echt een klein postuur hebt. Gelukkig kun je op de productpagina een schema vinden die je helpt bij het kiezen van de juiste maat. Mocht je hem te duur vinden dan kun je voor het niet deluxe model gaan. Het verschil is daarin het ontwerp, dat bij de Deluxe versie toch wat mooier uitstraalt dan het standaard model.

De doek kan in het begin stug aanvoelen, maar door hem te wassen wordt hij wat soepeler en voelt hij fijner aan.

Babylonia Tricot-Slen (rekbare draagdoek)

Gemaakt van 100% biologisch katoen en heeft hiervoor de GOTS en Fairtrade certificaat. De Tricot-Slen is een “no nonsense” draagdoek. Door zijn speciale brei-techniek kan het draagdoek gebruikt worden van geboorte tot 18kg. Wat ruim 4kg zwaarder is dan andere rekbare draagdoeken. Door deze brei techniek gaat deze draagdoek ook over het algemeen net wat langer mee! Maar wat voor mij deze draagdoek van Babylonia in dit rijtje bracht, is de materiaal-keuze. De meeste rekbare draagdoeken zijn gemaakt van materiaal dat meestal net te veel uitstrekt. Nou zal je denken, dat is toch juist het hele idee achter een rekbare draagdoek? Het is zeker waar, maar het is soms net te veel van het goede. Teveel rekbaarheid zorgt ervoor dat je wat meer controle kwijt bent bij het knopen, en dus met wat meer moeite de stevigheid kan aanpassen. De Tricot-Slen maakt gebruik van de natuurlijke rekbaarheid van katoen, en combineert met de breitechniek, zorgt voor een perfect balans!

Verder hoef je ook bij deze draagdoek niet zorgen te maken of je wel de juiste maat hebt. Deze draagdoek heeft een universele maat die vrijwel iedereen goed zal passen.

Amazonas Buik-/rugdrager (geweven draagdoek)

De Amazonas is niet te dik waardoor je deze heel makkelijk kunt knopen. Een zeer fijne draagdoek voor beginnende dragers, maar ook meer gevorderde dragers zullen veel plezier beleven van een Amazonas. Deze draagdoek biedt perfecte ondersteuning. Ergonomisch is hij door de goede verdeling van het gewicht over je rug, heupen en schouders. Verder is deze draagdoek duurzaam en sterk. Deze slen is simpel te knopen en wordt bij veel gebruik heerlijk zacht. Deze doek is gelijk vanaf de geboorte te gebruiken totdat hij 15 kilo weegt.

We are Woovens Mixite Draagdoek (geweven draagdoek)

Ben je zoek naar een stijlvolle zwarte draagdoek voor je baby? Dan is Mixite het helemaal! Tijdloos en door het geometrische design een échte eye-catcher. Een We Are Wovens geweven draagdoek is namelijk méér dan alleen een lapje stof. Het is een accessoire maar bovenal een échte musthave. Je kunt daarom de draagdoek met je baby op verschillende manieren knopen, zowel op je buik en rug als op je heup. De draagdoeken zijn sterk en direct heerlijk zacht. Ze zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit Italiaans gekamd katoen. Bovendien wordt het garen gekamd voor het spinnen en weven. Hierdoor wordt de uiteindelijke stof zachter, soepeler en er zijn minder onzuiverheden. Vandaar dat er zelfs na keer op keer wassen er geen pluisjes ontstaan. We Are Wovens draagdoeken zijn in 4 verschillende maten beschikbaar. Van maat 4 tot en met maat 7.

Baby Garden draagdoek (rekbare draagdoek)

Deze comfortabele draagdoek is geschikt voor pasgeboren baby’s tot 4 jaar (gewicht 2.5 kg tot 18 kg), zorgt voor perfecte balans en verdeling van het gewicht over de schouders en de gehele rug van de drager. De draagdoeken van Baby Garden zijn gemaakt van 95% zacht maar toch stevig katoen in combinatie met 5% elastaan. Dit zorgt voor flexibiliteit, ultieme draagcomfort en de draagdoek behoudt zijn vorm waardoor het langer mee gaat dan de gewone draagdoek!

Het is vooral belangrijk dat je bedenkt wat je fijn vindt: geweven of rekbaar. Voor advies kan je altijd een draagconsulent inschakelen. Voor het knopen kun je op YouTube veel filmpjes bekijken. ik ben erg benieuwd welke doek jij hebt! En als je er nog één gaat kopen, welke het is geworden. Veel draagplezier!

Wil je de stap maken naar een ergonomische draagdoeken, lees dan dit eens!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit beste draagdoeken overzicht op Pinterest bewaren ♥

Draagdoeken zijn ideaal om je kleine baby of peuter in te dragen. Maar er is zoveel keuze! In dit artikel zie je de vijf beste draagdoeken voor je kind.

Lees ook: Review draagdoek RingSling 


Babyfoto via Shutterstock





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



3 Comments

  • Reply
    { Review } | Ringsling Little Wrap Without a Knot - Go or No Go
    5 februari 2020 at 15:28

    […] of zusje, de boodschappen en het huishouden. Er zijn verschillende soorten draagmiddelen waarvan de draagdoek en draagzak wel de bekendste zijn denk ik. Wat je prettig vindt is helemaal afhankelijk van jezelf, […]

  • Reply
    Barbara Barendse
    13 oktober 2019 at 15:57

    Ik heb bij mijn laatste kindje een tricot slen gehad, echt ideaal en mijn zusje draagt een geweven doek van het begin van de geboorte. Dragen is echt fijn. Na een half jaar ben ik overgestapt op de Ergo Baby carrier, ook een heel fijne draagzak. Dragen is gewoon heel erg fijn 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.