Opvoeding & Ouderschap

De haren van je kind wassen met een Shampoo Bar

De haren van je kind wassen met een Shampoo Bar
Linda - Go or No Go

Onder de douche gaan is voor onze jongens meer een verplichting dan dat ze het een feestje vinden. Overigens is dat niet helemaal waar: als ze eenmaal onder de douche staan, vinden ze het altijd heerlijk. Maar toch krijg ik standaard een diepe zucht als ik zeg dat Daan of Jesse even mag gaan douchen. Typisch, want als ik vraag of ze klaar zijn en onder de douche uit komen krijg ik ook vrijwel standaard het antwoord: “aaah, nog heel eventjes!”. Anyway, de laatste weken vinden ze het douchen weer net even wat interessanter omdat we iets nieuws aan het testen zijn: een Shampoo Bar!

Wat is een Shampoo Bar?

Shampoo Bars vervangen plastic flessen met shampoo. Een Shampoo Bar is eigenlijk een blok shampoo, zoals we ook blokken zeep kennen. Met een Shampoo Bar kun je dus je haren net zo lekker wassen als met shampoo uit een fles, en dan heb je ook nog eens het grote voordeel dat het 100% milieuvriendelijk is. En daar houdt het nog niet op, want één Shampoo Bar staat gelijk aan drie flessen shampoo. Daarmee is de prijs van een Shampoo Bar (€ 6,95) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Milieuvriendelijk én geldbesparend dus.

Shampoo Bar

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

Nou, eigenlijk is dat heel simpel. Je maakt je handen nat, wat redelijk simpel is aangezien je onder de douche staat. Vervolgens wrijf je de Shampoo Bar tussen je handen. Hierdoor begint het lekker te schuimen en ruik je de heerlijke geur al vrijkomen. Je kunt trouwens de Shampoo Bar ook direct over je natte haren heen wrijven. Zelf vond ik dat niet ideaal met mijn lange haren, maar Daan en Jesse vonden dat bij hun zelf dan wel weer leuk om te doen.

Zodra er voldoende schuim vrijgekomen is, masseer je de shampoo in je haren. Eigenlijk zoals je met normale shampoo ook doet.
Vervolgens spoel je je haren weer uit, en klaar ben je! Daan en Jesse weten gelukkig met hun negen jaar eindelijk hoe ze hun haren uit moeten spoelen zonder dat alle shampoo in je ogen komt, dus helaas heb ik niet kunnen testen of de shampoo in je ogen prikt. En helaas wilden de jongens dit ook niet vrijwillig even uitproberen. Heel flauw.

En er is meer

Voor mijn lange haren gebruik ik ook altijd conditioner, want anders zit het futloos en heb ik last van klitten na het douchen. Om ook hier geen plastic afval te veroorzaken zijn er Conditioner Bars beschikbaar.

En je raadt het al, ook je fles douchegel kun je vervangen, namelijk door een Body Bar. Deze zien er ten eerste echt fantastisch uit en ten tweede zijn ze ook ideaal in gebruik. Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat er in de Body Bars geen palmolie wordt verwerkt, zoals wel in de meeste andere onderhoudsproducten gedaan wordt. Alle bestanddelen van de Body Bars zijn duurzaam geproduceerd en van natuurlijke oorsprong.

Schuim Shampoo Bar

De Shampoo Bar bewaren

Het is belangrijk om de Shampoo Bar op een droge plek te bewaren. Je kunt speciale blikjes of houdertjes bij je Shampoo Bar bestellen, maar een normaal zeephoudertje voldoet ook als je die al een hebt. Maar als je je Shampoo Bar graag mee wil nemen naar het sporten om daar te douchen, dan is natuurlijk een bewaarblikje wel handig.

Heerlijke geuren

Zelf koos ik voor lavendel en ik vind hem echt zó lekker ruiken! Daarnaast kun je uit vele andere geuren kiezen, zoals rozemarijn, kersenbloesem, kamille en aloë vera. Trouwens ook bijzondere geuren zoals houtskool en zeewier. Behalve de lekkere geuren zien ze Shampoo Bars er ook nog eens erg leuk uit. Veel beter dan zo’n suffe plastic fles!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.