Attractieparken Drenthe Groningen Halloween

{ Dagje uit met kinderen } Halloween in Noord Nederland

{ Dagje uit met kinderen } Halloween in Noord Nederland

Dat de maand oktober in het teken staat van spookjes en griezelen is een feit. We kunnen er niet meer omheen en het maakt het naar de winter toe met al die pompoenen, gele en oranje kleurende bomen toch ook wel gezellig. Maar we kennen ook allemaal de lugubere reclame van Walibi met zijn horrorshows, waar ik zelf toch altijd weer even van schrik. Eén van mijn meisjes is dol op Halloween, maar onder andere door dit soort reclames en vertoningen ben ik er zelf minder fan van. Gelukkig zijn er ook parken en plekken die het juist op een meer sp(r)ookjesachtige manier aanpakken, waardoor de herfstvakantie in combinatie met Halloween toch voor alle leeftijden een leuke tijd blijft. Dus wil je Halloween in Noord Nederland vieren? Dan heb ik een paar leuke Halloween evenementen gevonden in de provincies Drenthe en Groningen.

Halloween in Noord Nederland:

Halloween in Attractiepark Drouwenerzand

Zoals elk jaar heeft ook dit jaar attractiepark Drouwenerzand in oktober Halloweendagen. Deze Halloweendagen zijn voor jong, jeugd en oud, het is dus geschikt voor het hele gezin. Het gehele park is in griezelig gezellige en soms misschien beetje enge Halloweensfeer. Overal liggen strobalen, pompoenen, maisstengels, skeletten en spookjes. Overdag lopen er ‘vriendelijke’ Halloweenfiguranten door het park en vanaf 18.00 kan je de ‘echte enge Halloweengriezels’ bewust opzoeken op de ponybaan. Er zijn naast alle attracties die Drouwenerzand heeft ook verschillende Halloweenhuizen waar je in kan griezelen, een wondencentrum waar je wonden kan laten aanbrengen, je kan pompoenen uithollen en de avond wordt afgesloten met een onvergetelijke spectaculaire lasershow. Kijk hier voor meer informatie over de entree en een VIP-ticket.

Halloween in Vesting Bourtange Magisch Samhain

In de oude vesting van Bourtange vindt wel een heel bijzonder evenement plaats op 26 en 27 oktober, namelijk Magisch Samhain. Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest waarbij de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter wordt gevierd en er contact gemaakt kan worden met de geestenwereld. Tijdens dit magische feest bevind je je in een wereld vol geesten, tijdreizigers, piraten, feeën en andere bijzondere verschijningen. Ook zijn er diverse optredens van artiesten, vuurshows, steltlopers, diverse activiteiten en kramen met bijzondere koopwaar. Ga mee op reis door de magische wereld en laat je toekomst voorspellen of doe een wens bij de wensboom. Helemaal leuk als je zelf ook verkleed gaat als een fantasy of sprookjesfiguur. Dan krijg je ook nog eens een leuke korting op de entreeprijs en kinderen tot 6 jaar zijn gratis. Meer informatie over de prijzen en tijden vind je hier.

Halloween bij Landgoed Nienoord

Landgoed Nienoord is een Landgoed vol verrassingen. Zo heeft het een kinderboerderij, Familiepark, midgetgolf-baan en een subtropisch Zwemkasteel. Van 14 tot en met 27 oktober is Familiepark Nienoord omgetoverd tot een griezelig verlaten park met pompoenen, bezems, vogelverschrikkers en heksen. Je ontmoet er enge griezels, maar als je ze te eng vindt dan kan je bij de kassa van het park een magische staf ophalen om de griezels bij je vandaan te houden. Ook kan je een echte spookspeurtocht doen waar je griezels ontmoet zoals spinnen, vleermuizen en spoken. Daarnaast is een deel van het park griezelvrij voor de kinderen die het griezelen toch wel spannend vinden. Op vrijdag 18 oktober is er in het Zwemkasteel Nienoord discozwemmen in Halloweensferen. Meer informatie vind je hier.

Halloween in Dinopark Tenaxx Wedde

Bij Dinopark Tenaxx in Wedde bevind jij je in een fascinerend oerlandschap met meer dan twintig levensgrote dinosaurussen en de grootste collectie treurbomen ter wereld  waarvan er een aantal uit het tijdperk komen van de dinosaurussen. Ook is er een tentoonstelling van replica’s, dinosaurusskeletten en –schedels te zien, zoals een vier meter hoog skelet van een Albertosaurus.
In de Herfstvakantie zijn er allerlei leuke herfstactiviteiten. Zo kun je op zaterdag 12, 19 en woensdag 23 oktober een wandelstok met lichtjes maken die je mee kan nemen tijdens de Sp(r)ookjestocht door het sfeervol verlichte bos. Waar een interactieve route is uitgezet met 12 verschillende opdrachten langs allerlei sprookjesfiguren zoals feeën, tovenaars, heksen en piraten. Bij elke opdracht krijg je een stempel op een stempelkaart en bij inlevering krijg je een leuk aandenken.
Op de andere dagen tijdens de herfstvakantie mag je een mooie pompoen uitzoeken en uitsnijden. Meer informatie vind je hier.

Tot zover dit overzicht van uitstapjes rondom Halloween in Noord Nederland. Hopelijk zit er iets leuk voor je tussen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze uit tips voor Halloween in Noord Nederland op Pinterest bewaren ♥

Met kinderen Halloween in Noord Nederland vieren? Wij hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet. Leuke parken en plaatsen voor Halloween met kids!


Bron uitgelichte foto: Drouwenerzand.nl
Lees ook: Heksendoorn in Hellendoorn

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.