Evenementen Gratis uitstapjes en activiteiten Herfstvakantie

Bijzondere uitjes voor tijdens de herfstvakantie!

Bijzondere uitjes voor tijdens de herfstvakantie!

De herfstvakantie staat alweer voor de deur! De kinderen zijn net gewend aan hun nieuwe klas, of misschien wel nieuwe school, en dan is het alweer vakantie. Heerlijk om even bij te komen en op te laden maar het kan voor ouders ook heel slopend zijn. Vaak is het niet zulk lekker weer meer, en van de hele dag binnen zitten wordt niemand vrolijk. In dit artikel laat ik je bijzondere uitjes zien die je kunt doen in de herfstvakantie!

Bijzondere uitjes in de herfstvakantie

Gelukkig is er wel van alles te doen in de herfstvakantie. De meeste pretparken zijn nog gewoon open, net als de dierentuinen en musea. Maar als je al vaak bij een bepaalde dierentuin bent geweest, dat ene pretpark met je ogen dicht kent of je kinderen niet zo van een museumbezoek houden, ben je al gauw door de standaard opties heen. Maar er zijn nog genoeg andere dingen te doen, leuke en bijzondere uitjes! Welke dat zijn, lees je hieronder.

Een overnachting erbij? Bekijk deze fijne vakantieparken voor de herfstvakantie

Buiten activiteiten in de herfstvakantie

 • Nacht van de Nacht – op verschillende locaties in Nederland kun je tijdens dit evenement ervaren hoe het is om er in het pikkedonker op uit te gaan. Er zijn wandelingen, fotografie workshops, markten en je kunt dineren in het donker. Voor ieder wat wils, dus. En er zijn zelfs een aantal gemeentes die nog iets verder gaan; zij doen tijdens dit evenement het licht uit in hun gemeente.
 • Nationale Archeologiedagen – tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je te weten komen welke geschiedenis er in onze aardbodem zit. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je van alles kunt ontdekken. Ook zijn er genoeg activiteiten voor kinderen en volwassenen. Daarnaast zijn er ook verschillende musea die tijdens deze dagen tentoonstellingen en rondleidingen organiseren.
 • Sprookjesfestival – ook vindt er tijdens de herfstvakantie een sprookjesfestival plaats en wel in Arnhem, Nijmegen, Lingewaard en Overbetuwe. Je kunt hier genieten van verschillende dans- en theatervoorstellingen en workshops.
 • Herfstkermis Enschede – in het Volkspark in Enschede kun je ook dit jaar weer genieten van de herfstkermis. Er zijn verschillende kermisattracties maar ook aan de jongere kinderen is gedacht. Zo zijn er pony’s, draaimolens en familie achtbanen waar jullie met zijn allen van kunnen gaan genieten.
 • Gaasterlandse Natuurweek – de bosrijke omgeving Gaasterland in Friesland is sowieso al heerlijk om van te genieten maar tijdens de herfstvakantie hebben ze een natuurweek. Tijdens deze week zijn er allemaal activiteiten zoals wandelingen en workshops maar ook kinderactiviteiten en een grote markt.
  Een leuke tip: de Nacht van de Nacht valt precies in die week en daarom zijn er tijdens die nacht ook speciale wandelingen in het Rijsterbos.

Binnen activiteiten in de herfstvakantie

 • Familiedagen – in Gorinchem vind je tijdens de herfstvakantie de Familiedagen. Wat je hier kunt vinden? Verschillende activiteiten voor iedereen binnen het gezin, muziek, leuke shows, spellen en knutselactiviteiten. En natuurlijk is er ook alle ruimte voor een hapje en een drankje.
 • LEGO World – zijn jouw kinderen, net als die van mij, gek op LEGO? Ga dan in de herfstvakantie samen naar de Jaarbeurs in Utrecht. Hier vindt namelijk LEGO World plaats. Ga mee in de wereld van techniek en ontdek de bordspellen van LEGO. Ook zijn er verschillende attracties zoals springkussens, draaimolens en verschillende klim- en klauterbanen.
 • Cinekid festival – op verschillende locaties in Nederland vindt tijdens de herfstvakantie het Cinekid festival plaats. Hier kun je gaan genieten van de leukste kinderfilms, verschillende workshops, premières en het spelen met virtual reality.
Bijzondere uitjes voor tijdens de herfstvakantie!
 • Chuggington doe-dagen – heb jij een Chuggington fan thuis zitten, ga dan eens samen naar het Spoorwegmuseum tijdens de herfstvakantie! Er zijn allerlei activiteiten zoals knutselworkshops, leuke films en natuurlijk kun je spelen met het Stack Track speelgoed.
 • Mega Indoor Springkussen Festival – in Martiniplaza in Groningen kun je tijdens de herfstvakantie springen naar hartenlust bij het Mega Indoor Springkussen Festival. Naast springkussens zijn er onder andere ook stormbanen, klimtorens en voor de jongere kinderen een eigen kidsplein.

Conclusie

Zoals je ziet is er dus genoeg echt leuke dingen te doen tijdens de herfstvakantie en hoeven jullie je geen seconde te vervelen. En wil je nou wel eens een dag thuis blijven, zet dan een leuke film aan, pak wat kussens en dekens en wat lekkers op tafel en je dag is zó gevuld!

Liever een leuke knutselmiddag organiseren in plaats van voor de televisie te zitten? Dan kun je natuurlijk altijd het bos in gaan om de mooiste dennenappels, eikels en bladeren te zoeken en daar iets moois van te maken! Er is genoeg te maken met wat de natuur ons geeft, met een beetje fantasie kom je tenslotte al een heel eind.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van deze bijzondere uitjes voor de herfstvakantie op Pinterest bewaren ♥

Ben je op zoek naar bijzondere uitjes tijdens de herfstvakantie

lees ook: maak een ballon vaart

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.