Gastblog Halloween

Alleen thuis deze Halloween? 

alleen thuis deze halloween

Hebben de kinderen opvang dit jaar en ben je alleen thuis deze Halloween? Geen nood! Je hoeft niet in je eentje te griezelen als je dat niet wilt, we schrijven geven hier een aantal events mee die tijdens Halloween zullen plaatsvinden.

Waar komt Halloween vandaan?

Allereerst, Halloween… Waar komt dat nu weer juist vandaan en waarom gaat het gepaard met een verkleedpartij?

Halloween wordt elk jaar op 31 oktober gevierd, op de vooravond dus eigenlijk van de Christelijke feestdag Allerheiligen. Hoewel dat de feestdag vandaag de dag niet meer zo wordt nageleefd als vroeger, kent Halloween wel degelijk Keltisch en Christelijke invloeden. Het stamt namelijk al af uit het 16e -eeuwse Schotland. Het is afkomstig van All Hallow’s Even, dus de avond voor Allerheiligen. Maar het feest zelf dateert eigenlijk toch nog van vroeger dan dat, oh jawel hoor! Helemaal vanuit de Keltische tijden, waar ze Samhain vierden. 

De Onderwereld

Ze geloofden hierbij dat met deze feestdag de connectie met de “onderwereld” openstond. Waarbij de zielen van overledenen en talloze andere wezens zoals feeën en elfen de overstap konden maken naar onze wereld. Om deze zielen gunstig te stellen werden ter ere van hun grote feestmalen gegeven, en om de slechte wezens die mee naar onze wereld kwamen af te schrikken moesten de Kelten zich verkleden. Waarvan dus waarschijnlijk de traditie van het verkleden op Halloween voortkomt. Eeuwen verder is het uitgegroeid tot een heus trick-or-treat festijn! Het is niet echt duidelijk waar de oorsprong hiervan zich juist bevind, maar we kunnen niet klagen met al het lekkers dat wordt voorgeschoteld! 

Horrorrr

Als jij ervan geniet om te griezelen raden we je aan om lekker in de zetel te kruipen. Kaarsjes aan te steken, en te genieten van de talloze Scary Movies die ongetwijfeld hun weg naar het tv scherm zullen banen. Dim je lichten voor het extra effect en laat je meevoeren met werelden vol enge wezens. Je kan hier zelfs je eigen Halloweenfeestje van maken met vriendinnen, niets schept beter een band en herinneringen als samen de adrenaline te laten stromen. Als horrorfilms niet jouw ding zijn zijn er ook een heel aantal andere Halloween related events verspreid over heel Nederland. 

Zet jezelf met een heerlijke kom pompoensoep aan de horrorfilms.  alleen thuis deze halloween
Zet jezelf met een heerlijke kom pompoensoep aan de horrorfilms.

Amsterdam Halloween Monsterball

Om te beginnen met het Amsterdam Halloween Monsterball. Waarbij het Westergasfabriekterrein zich voor een 11e keer zich zal omtoveren tot een levensechte scary movie. Het Amsterdam Halloween Monsterball doet zichzelf eer aan als het ultieme Halloweenfeest van Nederland. Van de ongelofelijke kostuums met levensecht uitziende afgrijselijke wonden en misvormingen tot het spetterend feest dat wordt gegeven in de zalen van Westerunie. Geen enkele heks, vampier, zombie,… kan hieraan weerstaan.  

Halloween Nijmegen

Bewandel je liever een spookhuis? Wel! In de oude Honig fabriek in Nijmegen worden jaarlijks de Honig Halloween nights georganiseerd. Met dit jaar als thema The Temple of Sins, ook hierbij voorzien ze een feest DJ in de Halloween zone en krijg je er een magische show op elk uur bij. Bovenop al dat griezelen, is het gratis parkeren ook mooi meegenomen!

Scary weetje: In Nederland worden enkele gebouwen als echte spookhuizen bezien. Zoals in het psychiatrisch ziekenhuis in Noorderwijk: Sancta Maria. Het werd van 1928 – 1938 gebruikt om vrouwelijke geesteszieken op te vangen. Uiteindelijk bleek dat de psychiatrische zorg hier niet was wat het moest zijn en moest het instituut zijn deuren sluiten, waardoor het gebouw in verval geraakte. Het gerucht gaat dat er daar veel werd geëxperimenteerd met geesteszieke patiënten en dat het daarom spookt. Meerdere mensen beweren dat ze daar van in de buurt overvallen worden door enorm hevige hoofdpijnen en een ijzige kou, hoe warm het buiten ook is. Ze horen er deuren dichtslaan, voetstappen en tikkende geluiden. Terwijl het gebouw al jaren leegstaat en het lijkt alsof het in de tijd is blijven stilstaan.

Nog meer leuks

Nu je hoeft niet persé je huis te gaan als je je slag wilt slaan met speciale Halloween aanbiedingen. Zoals je weet zijn in de weken voor een bepaalde feestdag altijd wel aanbiedingen te vinden met kortingen of speciale promoties. En deze feestdag gaat gepaard met leuke koopjes en speciale acties in vele winkels, restaurants, pretparken en vele meer. 

Tot op de dag van vandaag wordt van een heel aantal plekjes in Nederland gedacht dat ze echt haunted zijn. 
Tot op de dag van vandaag wordt van een heel aantal plekjes in Nederland gedacht dat ze echt haunted zijn.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.