Gratis uitstapjes en activiteiten

9x de leukste activiteiten met je peuter!

9x de leukste activiteiten met je peuter!
Joyce

Peuters….. Ze zijn heel nieuwsgierig, maar vooral leergierig. Ze willen alles ontdekken en proberen alles uit. Maar soms zou je ze ook vast willen binden omdat ze weer iets uit elkaar hebben gehaald, getekend hebben op je nieuwe behang of voor de zoveelste keer op je eettafel staan. Herkenbaar? Het leven van een peuter bestaat voornamelijk uit ontdekken en dat kan je samen met ze doen. Ik heb de leukste activiteiten met je peuter op een rijtje gezet. Zo hoeven jij en je peuter je nooit meer te vervelen.

De leukste activiteiten met je peuter!

Denk jij ook wel eens: wat te doen met een peuter thuis? Nou. dan hebben we leuke tips voor je! Kies er maar een en ik wens je veel plezier!

Een kapot apparaat open schroeven

Peuters vinden het heerlijk om dingen open te peuteren, uit elkaar te trekken en te onderzoeken. Hoe fijn is het dan om samen een zo’n apparaat helemaal uit elkaar te halen? Leg alle dingen los van elkaar en bekijk uit hoeveel stukjes het apparaat bestaat. En daarna gooi je het lekker weg.

Vingerverven

Pak een groot vel, kindvriendelijke verf en ga aan de slag. De meeste kinderen vinden het heel fijn om met hun handen te verven. Maak een handafdruk, gekke vormpjes of gewoon strepen. Met deze leuke ‘mijn eerste vingerverf‘ set maak je ook de leukste herinneringen voor later! Ik ben benieuwd hoe jullie kunstwerk eruit komt te zien!

Dierentuin of kinderboerderij

De meeste peuters vinden dieren geweldig. Vooral als je ze lekker aan mag raken. Met een dagje dierentuin of een bezoekje aan de kinderboerderij kan je ze heel blij maken. En ik weet zeker dat jij ook geniet van dit uitje.

Zwemmen

Wat slechter weer? Dan is zwemmen een bijna gegarandeerd leuk uitje voor jou en je peuter. Vrijwel alle peuters vinden het heerlijk om te spetteren in het water of van een glijbaan af te roetsen. Veel zwembaden hebben speciale momenten (en prijzen) voor gezinszwemmen of bieden zelfs speciale peuter lessen aan. Denk wel aan het meebrengen van zwembandjes want deze zijn in veel zwembaden verplicht. Bijgaand voordeel van dit uitje is, dat de meeste peuters na een middagje in het zwembad ook heerlijk slapen ’s avonds en dat betekent ook even quality time voor mama’s en papa’s!

Bouw een hut

Onder de keukentafel of met een wasrek. Bouw met lakens een hut en gooi er wat kussens bij. Een zaklamp of een ander draagbaar lampje maakt het extra spannend. Koekjes en wat drinken erbij en je bent klaar. Jullie hebben samen je eigen plekje. Heerlijk om boekjes in voor te lezen, schaduwfiguurtjes te maken of gewoon lekker te liggen. Heerlijk zo’n dagje samen.

Muziek maken

Hoe leuk is het om samen muziek te maken? Heb je geen instrumentjes thuis? geen probleem in je huis zijn al veel verschillende instrumenten te vinden. Je pannen worden een drumstel. Dat lege flesje een fluit en de houten tafel klinkt al heel anders dan die plastic beker. Ga op ontdekkingstocht en luister naar de verschillende klanken en geluiden die jou huis te bieden heeft. Wie weet wordt jullie liedje wel een hit!

Koekje bakken en versieren

Laat aan je peuter zien wat er allemaal in het beslag moet en ga dan samen aan de slag. Je peuter kan vast wel het deeg plat rollen. Daarna met vormpjes leuke figuren maken, in de oven en wachten maar. Het leukste komt wanneer de koekje klaar zijn, want dan mag je ze versieren. Met glazuur blijven al die leuke balletjes, figuurtjes goed plakken. Mijn peuter vond dit geweldig, vooral om al dat lekkers tijdens het versieren op te eten.

Ballonnen

Wie is er niet dol op ballonnen? Kinderen vinden ze zeker geweldig en dus je peuter ook. Lekker omhoog gooien of juist naar elkaar. Of misschien hem omhoog houden met een racket. Ergens over heen gooien? In een bak gooien! Er zijn zoveel leuke dingen te doen met ballonnen. Je peuter gaat het helemaal geweldig vinden!

Kabouterpad

Actieve uitjes met een peuter zijn een heel goed idee. Een wandeling maken dus ook. Hoewel wandelen…. het is meer stilstaan omdat je peuter natuurlijk alles goed wil bekijken. Bomen, takken, voor een peuter is het allemaal even prachtig. Heb dus vooral geen haast en maak de wandeling niet te lang. Aanraders zijn de zogenoemde kabouterpaden. Kabouterpaden zijn wandelingen met een afstand van zo’n 500 tot 1500 meter die met name geschikt zijn voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Ook blotevoetenpaden zijn een aanrader trouwens!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste activiteiten met je peuter op Pinterest bewaren ♥

Het leven van een peuter bestaat uit ontdekken en dat kan je samen met ze doen. Ik heb de leukste activiteiten met je peuter op een rijtje gezet.


Verffoto en verfhandjes foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.